Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Προάγγελος της επικύρωσης της προδοσίας των Πρεσπών οι όψιμες πατριωτικές κορώνες Δένδια στην Τουρκία» | 25.04.2021

Άρθρο της Ραχήλ Μακρή στην Εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» – Αρ. Φύλλου 8 | 25.04.2021

Μία μέρα πριν την επίσκεψη του κ. Δένδια στη Τουρκία, επισκέφτηκε το γραφείο του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου ενδεχομένως να του δώσει υποστήριξη, για την φιέστα που παρακολουθήσαμε προς  εξαπάτηση του φτωχοποιημένου και εξαθλιωμένου ελληνικού λαού, που φυλάκισαν με το πρόσχημα μιας τεχνητής πανδημίας, του στέρησαν όλες τις ατομικές του ελευθερίες και δικαιώματα και επέλεξαν να μη μορφώσουν, για να εξασφαλίσουν ανοχή, στήριξη και ψήφο, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει το ίδιο δολοφονικό καθεστώς και η παράδοση της χώρας και η γενοκτονία των Ελλήνων να προχωρήσουν χωρίς κανένα εμπόδιο.

Η για πρώτη φορά, έστω και σιωπηρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στα αποτελέσματα της συνέντευξης του κ. Δένδια, δημιουργεί υποψίες ότι οφείλεται στα πλαίσια της άσκησης πίεσης στην Τουρκία για να φέρουν πιο κοντά τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ενόψει της κρίσης στην Ουκρανία και όχι τόσο γιατί τους έπιασε ο καημός για την υπεράσπιση της Ελλάδος απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις της Τουρκίας.

Από την άλλη, η αποδοχή Δένδια για διάλογο με όσους αμφισβητούν κεκτημένα και το Διεθνές Δίκαιο και οι κορώνες πατριωτισμού (αντίστοιχες με αυτές των σόου Βαρουφάκη στα Eurogroup, ενώ είχε μυστικά υπογράψει την αναθεώρηση του δευτέρου μνημονίου τον Φεβρουάριο του 2015), ενισχύουν την υποψία, ότι η εξαπάτηση δεκαετιών δεν ήταν αρκετή και θα δούμε και νέα επεισόδια.

Είναι αντιφατικό, όταν ετοιμάζεσαι να φέρεις στη Βουλή τις κυρώσεις των μνημονίων εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί μνημείο προδοσίας, διότι δίνει γη και ύδωρ στα Σκόπια και έχεις  τονίσει πολλές φορές τη σημασία της εφαρμογής της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, (είναι γνωστό, ότι ο Δένδιας σε συνομιλία του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, αναφέρθηκε στην «ιστορική σημασία» της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ) να το παίζεις πατριώτης στους Έλληνες).

Είναι αντιφατικό, όταν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 17/4/2021 με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Λιβύης, να μη γίνεται αναφορά στο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο μέχρι σήμερα μόνο στα λόγια δεν αποδέχονται και όταν το θυμούνται, ψελλίζουν και κάτι, μιας και δεν προσέφυγαν για την ακύρωσή του στον ΟΗΕ αμέσως μόλις υπεγράφη, να πηγαίνεις στην Τουρκία και να το παίζεις πατριώτης.

Είναι αντιφατικό, όταν πέρυσι το καλοκαίρι που η Αγία Σοφιά μετατράπηκε και επισήμως σε τζαμί, μια κίνηση η οποία επιβεβαίωσε το σχέδιο του Ερντογάν για την εγκαθίδρυση της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όταν στο  κήρυγμα του ιμάμη μέσα στην Αγία Σοφιά περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, κατάρες καθώς και την απειλή του πολέμου κατά της πατρίδος μας, να μην αντιδράς και να εξαντλείσαι σε ανακοινώσεις και «ενέργειες» που ακούσαμε ότι θα γίνουν, αλλά πράξεις δεν είδαμε και να το παίζεις πατριώτης.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, με την επιλογή του να επισκεφθεί την Άγκυρα, ο κύριος Δένδιας νομιμοποίησε έναν Ερντογάν, ο οποίος έχει κατηγορήσει, ακόμη και πριν την επίσκεψη, την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων που σε κάθε ευκαιρία, δηλώνει έτοιμος να επέμβει στην Κύπρο και όσον αφορά τις έρευνες και τις γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δηλώνει ότι δύνανται να κάνουν και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις, ενώ η Ελλάδα δεν διαθέτει πλοία και δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν κατάφερε να θέσει τα καίρια ζητήματα και να βάλει στη θέση τους τους Τούρκους, αλλά όπως φάνηκε από την επίσκεψή του στην Άγκυρα, ικανοποίησε απέναντι στον Τσαβούσογλου, τις αξιώσεις της Τουρκίας για την λειτουργία του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό. Βέβαια   για την Αγία Σοφία όπως είπαμε σιωπή.

Στην πραγματικότητα, την ίδια ώρα που εκσφενδόνιζε τις πατριωτικές κορώνες, οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τους Τούρκους που  ζητούν συρρίκνωση εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων, συνεχίζονταν ακάθεκτες, όπως και οι παρενοχλήσεις πλοίων εντός ελληνικής ΑΟΖ, διαλύοντας στην πράξη το σαθρό αφήγημα του καθεστώτος περί υπεράσπισης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Στην πραγματικότητα, το ΥΠΕΘ συμφώνησε τη διεξαγωγή 4ου κύκλου συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία και υπέγραψαν συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία που αποδυναμώνουν την Ελλάδα στρατιωτικά και πλήττουν τις σχέσεις της με άλλες χώρες.

Δεν είναι τυχαίο που τα μέσα μαζικής προπαγάνδας, η «αντιπολίτευση» και οι διάφοροι «απελευθερωτές»-κομματάρχες αποθέωσαν τις φωνές εξαπάτησης.

Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες και προειδοποιούμε ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό, ότι χωρίς άμυνα και πραγματικούς συμμάχους, η παράδοση άνευ όρων και η καταστροφή είναι πιο κοντά από ποτέ.

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: