Breaking News

Η Ελλάς Εάλω | 19.02.2020

Συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στην εφημερίδα Πέλεκυς – Άρ. Φύλλου 3, 19 Φεβρουαρίου 2020

Κα Μακρή στη μέχρι τώρα ενασχόλησή σας με την πολιτική υπήρξατε βουλευτής με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σας διέγραψε τον Οκτώβριο του 2014 από την κοινοβουλευτική του ομάδα , σας είδαμε Ανεξάρτητη  Βουλευτή και τον Ιανουάριο του 2015 στα ψηφοδέλτια του Σύριζα ως συνεργαζόμενη να εκλέγεστε με ρεκόρ ψήφων στο Ν. Κοζάνης και να αποχωρείτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή ως    ανακόλουθο στις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την διαγραφή του χρέους και την απαλλαγή του λαού από τα μνημόνια.  Σήμερα βρίσκεστε  εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής, μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς έχει συμβεί όλο αυτό το διάστημα;

Εκλέχτηκα βουλευτής του Ν. Κοζάνης, με τους ΑΝΕΛ τον Μάιο του 2012 στην βάση υλοποίησης ενός πολιτικού προγράμματος που μιλούσε για διαγραφή το επαχθούς και επονείδιστου χρέους, διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και εξόδου από τα παράνομα μνημόνια.

Εκλέχτηκα πρώτη Βουλευτής του Ν. Κοζάνης ως συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ στην βάση υλοποίησης ενός προγράμματος για την ακύρωση των μνημονίων, την διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου και είτε να επικυρώσει την εντολή της 25ης Ιανουαρίου 2015 και της 5ης Ιουλίου 2015, οι οποίες ήταν ξεκάθαρες ως προς την ανάγκη αποδέσμευσης από τις υφεσιακές πολιτικές του παρελθόντος και την διασφάλιση μέτρων ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία στην βιωσιμότητα.

Το μεγάλο ζητούμενο για όλους τους Έλληνες, είναι να βρίσκονται σε μια κοινωνία σταθερότητας και πραγματικής ανάπτυξης, μια κοινωνία που, όπως απέδειξε η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής, βαρύνεται με ένα δημόσιο χρέος, που δεν έχει δημιουργηθεί ή διογκωθεί από τα δάνεια, αλλά από τους τόκους. Ένα δημόσιο χρέος, που πολλοί το χαρακτηρίζουν παράνομο και όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, παραδέχονται, ότι δεν είναι βιώσιμο και οφείλει να προσαρμοστεί στο ύψος των πραγματικών οφειλών και όχι τον τοκογλυφικών απαιτήσεων.

Επί πέντε μήνες ο Πρωθυπουργός αλλά και όσοι επέλεξε να συμπεριλάβει στην διαπραματευτική του ομάδα, έδιναν μάχη για να μην ακολουθήσουμε σκυφτοί την εθελόδουλη στάση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που επικαλούμενοι, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, δέχονταν τις ρήτρες μηδενικού ελλείμματος για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που σημαίνει σαφή μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών για τους συνταξιούχους, στραγγαλισμό των αγροτών, λουκέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την εκτίναξη του Φ.Π.Α., ξεπούλημα στρατηγικών δικτύων για την χώρα, όπως αυτό που διαχειρίζεται ο ΑΔΜΗΕ, υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, μείωση μισθών και επιβολή εργασιακού μεσαίωνα.

Πέντε μήνες όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσαμε και στηρίζαμε την προσπάθεια, παρόλο που η μόνη πηγή ενημέρωσής μας ήταν αυτή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ειδικά τις περασμένες εβδομάδες μετατράπηκαν σε μέσα μαζικής προπαγάνδας και εκφοβισμού των πολιτών, γιατί είχαν μάθει να υπηρετούν τα συμφέροντα όσων τους επέτρεψαν να εκπέμπουν χωρίς άδειες, χωρίς υποχρεώσεις πληρωμής των συχνοτήτων που είχαν καταλάβει και έβγαζαν κέρδος και χωρίς κανένα έλεγχο ως προς τις Αρχές της αντικειμενικότητας και της μη διασποράς των ψευδών ειδήσεων.

Η αδυναμία ελέγχου της νομιμότητας των καναλιών, αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο λάθος της Κυβέρνησης.

Το δεύτερο λάθος, αποτέλεσε η παραχώρηση στους αποτυχημένους τραπεζίτες, της παραμονής τους στις διοικήσεις των τραπεζών που ο ελληνικός λαός ανακεφαλαιοποίησε με χρήματα του, πάνω από το 100%.

Εάν δεν υπήρχε ατολμία στην διεκδίκηση αυτών που ανήκουν στους πολίτες, δεν θα είχαμε ούτε τα φαινόμενα των κλειστών τραπεζών και δεν θα δεχόμαστε και τον πόλεμο στα ΕΛΤΑ, τα οποία αδυνατούσαν να πληρώσουν τις συντάξεις γιατί δεν είχαν χρήματα στις τράπεζες.

Βέβαια, υπήρχαν και οι Υπουργοί που αντί να στέλνουν τα ΜΑΤ για να προστατεύουν τα κανάλια από τον κόσμο που διαδήλωνε ειρηνικά, αντί να δίνουνε τα απορρίμματα της Δυτικής Μακεδονίας σε εθνικούς εργολάβους με εγγυημένο κέρδος, αντί να απορρίπτουν τροπολογίες που κατέθετα για είσπραξη προστίμων από τους ολιγάρχες που έκλεβαν μέσω των τριγωνικών συναλλαγών με offshore, φρόντισαν να κάνουν σοβαρή δουλειά, όπως να ανοίξουν εργοστάσια ζάχαρης, να πληρώνουν τευτλοπαραγωγούς και μεταφορείς στη Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο τον Ιούλιο του 2015 κληθήκαμε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επικυρώσουμε την εντολή διαπραγμάτευσης, μια  εντολή υπερέβαινε, αυτή των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 με την οποία οι συντοπίτες μου με εξέλεξαν βουλευτή του Ν. Κοζάνης συνεργαζόμενη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με ρεκόρ ψήφων και του δημοψηφίσματος.

Στην ομιλία μου στην επιτροπή τόνισα ότι, δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να βρει για μια ακόμη φορά, άλλοθι για να ρίξει τη χώρα και τους πολίτες.

Δεν θα επέτρεπα με τη δική μου ψήφο, να μειωθούν οι συντάξεις μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και της εισφοράς των γερόντων. Δεν θα επέτρεπα να  αυξήσουν τα ποσοστά του φόρου ακινήτων, και να μην υπάρχει καμία απολύτως ελάφρυνση στον άνεργο, τον συνταξιούχο και τον μικρομεσαίο.

Δεν θα εξουσιοδοτούσα με την ψήφο μου, να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, των Λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ και τη μεταφορά όλων των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ που παρεμπιπτόντως, ακύρωσαν οι Έλληνες πολίτες μέσω του δημοψηφίσματος.

Κάλεσα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η όποια εξουσιοδότηση να είναι συμβατή με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως ψηφίστηκε δύο φορές.

Ζήτησα ακόμα και την ύστατη στιγμή, να διαπραγματευτούν με βάση αυτή την εντολή του λαού. Και έκανα σαφές ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα  έγκριση σε προτάσεις που στο 80%, ταυτίζονται με τις προτάσεις του Γιούνκερ παρά τις απειλές για το νόμισμα, παρά τις απειλές για την παραμονή στην Ε.Ε. και οτιδήποτε άλλο. Έτσι καταψήφισα και απεχώρησα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκείτε, ταυτόχρονα, μέσα από το Facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δριμεία κριτική σε όλους και σε όλα, ακόμα και στους ψηφοφόρους για τις επιλογές τους. Τί είναι αυτό που κάνουν λάθος οι πολίτες σε σχέση με τη δική σας αντίληψη;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το ελεγχόμενο από τις κυβερνήσεις Facebook δεν αποτελεί πεδίο άσκησης κριτικής και δη πολιτικής.

Ό,τι είχα να πω το είπα στην τελευταία μου ομιλία στην Βουλή, ως Βουλευτής του Ν. Κοζάνης αρνούμενη να ψηφίσω μέτρα εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, φτωχοποίηση, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων σε δανειστές, και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των πολιτών.

Κάλεσα την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τηρήσει και τιμήσει την διπλή εντολή του λαού και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και στο  δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

H Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψε τον Γενάρη του 2015, στην βάση του οποίου συνεργάστηκα μαζί του και οι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μου του Ν. Κοζάνης με εξουσιοδότησαν να αποτελώ θεματοφύλακα τους στην Βουλή των Ελλήνων.

Αντιθέτως, με μια πρωτοφανή αλαζονεία, παραβίασαν τα συμφωνηθέντα και είπαν ψέματα για παράλληλα προγράμματα και εξόδους από τα ευρώ. Γεγονός που αποτελεί χυδαία προσβολή του λαού.

Μια προσβολή, η οποία προστίθεται στο θανάσιμο πλήγμα στην εθνική μας κυριαρχία με την παράδοση της Μακεδονίας που συντέλεσαν αργότερα μαζί με τους ΑΝΕΛ.

Η συμμορία του Μαξίμου, αντί να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την οικονομική υποδούλωση και γενοκτονία, μετέφερε τα βάρη αυτής της υποδούλωσης στις επόμενες γενιές των Ελλήνων – παρά τα θηριώδη ανταλλάγματα σε «γη και ύδωρ», που προσέφερε, βλακωδώς, άνευ όρων, αμετάκλητα και ως συνήθως προκαταβολικά, με το εξευτελιστικό τέταρτο μνημόνιο, την προδοσία των εθνικών δικαίων της Ελλάδας και την μετατροπή της χώρας σε χωματερή ανακύκλωσης παράνομων μεταναστών από την υπόλοιπη Ευρώπη, κατ’ απαίτηση της Γερμανίας.

Σε αυτό το παιχνίδι αρνήθηκα να συμμετέχω, καταψήφισα και απεχώρησα παραμένοντας πιστή και συνεπής στην τήρηση των συμφωνηθέντων με τους πολιτικούς μου εντολείς του Ν. Κοζάνης και στην προάσπιση του Συντάγματος.

Οι πολίτες πήραν  τις αποφάσεις τους και επικρότησαν αυτούς που τους είπαν ότι χρωστάνε, ότι ζουν πάνω από τις δυνάμεις τους, ότι θα έβγαιναν από την ευρωζώνη   και την ΕΕ και άλλα επίπλαστα και ψευδή επιχειρήματα προς υφαρπαγή τη ψήφου και της εξουσίας για την συνέχιση της φτωχοποίησής του, της υφαρπαγής των σπιτιών τους, της κατάλυσης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής του κυριαρχίας.

Και οι αποφάσεις του είναι σεβαστές όπως και το δικαίωμά μου να εκφράζω προσωπικές μου θέσεις και όχι τις πολιτικές μέσα από προσωπικούς μου λογαριασμού στα social media. Πολιτική δεν ασκείται ούτε στα καφενεία, ούτε στο Facebook.

Ποιος κυβερνά κ. Μακρή αυτόν τον τόπο τελικά; Οι Γερμανοί; Οι Αμερικανοί; Συμφέροντα επιχειρηματικά και Εθνικά άλλων χωρών; Ποια είναι η εκτίμησή σας;

Μια πολιτική, δικαστική, δημοσιοϋπαλληλική, μιντιακή, επιχειρηματική  και δημοσιογραφική  ελίτ «αριστεροδεξιών», που ενδιαφέρεται μόνο για την διατήρηση της εξουσίας της και μέσω αυτής, της ισχύος ενός οικονομικού παγκόσμιου ολιγαρχικού συστήματος.

Μια ελίτ που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί  ένα επικοινωνιακό σύστημα «κοινωνικής μηχανικής»  για να σπάσει το ηθικό, το φρόνημα και το φιλότιμο του μέσου Έλληνα, ώστε να χάσει την αυτοπεποίθησή του, να αποσυρθεί από κάθε ουσιαστική κοινωνική ή εθνική απαίτηση και διεκδίκηση.

Μια ελίτ που χρησιμοποιεί το λαϊκό σώμα για να το οδηγήσει μια άνευ προηγουμένου ηττοπάθεια, μεμψιμοιρία, αυτοενοχοποίηση και απελπισία, που δεν επιτρέπουν στη φυσική του διάθεση για αντίσταση να εκφραστεί αποφασιστικά, εποικοδομητικά και αποτελεσματικά ώστε να του τα πάρουν όλα.

Τελικά το χρέος της Χώρας είναι “παράνομο και επονείδιστο” και κακώς το εξοφλούμε και γιατί; Πείτε μας ένα – δυο παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι αυτό το χρέος είναι παράνομο, για να καταλάβουν και οι πολίτες.

Έχει αποδειχθεί ότι το  χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο.  Έχει αποδειχθεί ότι  η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος αλλά και ότι δεν πρέπει να το πληρώσει, γιατί  το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Γιατί  η βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν εξαρχής, προδήλως γνωστή στους δανειστές, τις ελληνικές αρχές και τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Γιατί οι ελληνικές αρχές, μαζί με κάποιες Κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνωμότησαν το 2010 ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, προκειμένου να προστατεύσουν τις συστημικές τράπεζες.

Γιατί τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν την αλήθεια από τους πολίτες, παριστάνοντας ότι, δήθεν, η διάσωση αφορούσε την Ελλάδα και όχι τις τράπεζες και συνάμα, εξυφαίνοντας μια αφήγηση που στόχευε να εμφανίσει τον ελληνικό πληθυσμό ως δήθεν άξιο των αδικιοπραξιών των δανειστών.

Γιατί από το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους αποδεικνύεται ότι το χρέος  είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο. Τι είναι όμως Επαχθές  χρέος; Είναι το χρέος  που το 50% της σύστασης του οφείλεται σε τόκους, του οποίου το κεφάλαιο, αντικατοπτρίζει διαπλοκή και υπόγεια συναλλαγή.

Επαχθές δεν είναι μόνο το χρέος, που δημιουργούν δικτατορίες για να κτίσουν παλάτια, αλλά και κυβερνήσεις που εκφεύγουν τις δημοκρατικής εντολής, για να δημιουργήσουν έργα βεγγαλικών και εντυπωσιασμού.

Οι Έλληνες   πολίτες   μόλις πριν λίγα χρόνια, αποπλήρωσαν τα λεγόμενα δάνεια της Αγγλίας, δάνεια που πήρε η επαναστατική κυβέρνηση στις αρχές του 19ου αιώνα, για την αγορά 4ων φρεγατών που ουδέποτε έφτασαν στην Ελλάδα.

Παρόλο αυτά, οι Έλληνες πλήρωσαν για αιώνες τόκους και τοκοχρεολύσια, για κάτι που ουδέποτε έλαβαν.

Δεν ζητήσαμε λοιπόν, να μας χαρίσουν τίποτα. Διεκδικήσαμε οι ελάχιστοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψηφίσαμε και αποχωρήσαμε τον Ιούλιο του 2015, να πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε.

Δεν είναι δυνατόν, να αγοράζουνε ένα τυποποιημένο προϊόν δύο χώρες και η Ελλάδα, να πληρώνει διπλάσιο τίμημα για παράδειγμα απ’ ότι στην Ολλανδία. Εάν το τίμημα οφείλεται στην διαπλοκή οποιουδήποτε αξιωματούχου, το τίμημα οφείλει να αποδοθεί σε αυτόν που το δημιούργησε και όχι στους Έλληνες πολίτες.

Έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί η συνθήκη της Ε.Ε που προβλέπει την αναστολή των πληρωμών που αφορούν το χρέος και η δημιουργία πραγματικής επιτροπής για το χρέος, μέτρησης του χρέους προκειμένου να προβούμε στην διαγραφή του επαχθούς κομματιού του όπως έγινε στον ισημερινό, στην Αργεντινή και σε κρατίδιο της Αυστρίας από την Γερμανία,  κάτι που δεν έγινε.

Ελλάδα – Τουρκία – Συρία – Λιβύη – Κύπρος – Αίγυπτος – Ισραήλ, δηλαδή η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου φαίνεται να παίρνει “φωτιά”. Φυσικό αέριο, πετρέλαια, γεωστρατηγική, ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία.. τι βλέπετε το αμέσως επόμενο διάστημα στην περιοχή και ποια πρέπει να είναι η στάση της Ελλάδας σε όλα αυτά;

Όπως αποδεικνύεται από το κείμενο που κατέθεσε η  Τρίπολη στον ΟΗΕ – οι Τούρκοι σε μια κίνηση ρουά ματ στρατολόγησαν την Λιβύη που έχει ιστορικό οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών στην Χάγη με Τυνησία – Αλγερία να θέσει ζήτημα ΑΟΖ και ακατοίκητων ελληνικών νησιών, οι οποίες δεν ευνοούν καθόλου τις ελληνικές θέσεις για το Καστελόριζο.

Μελετώντας κανείς το  κείμενο των Λίβυων, το  οποίο  περιέργως δεν προβλήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ, διαπιστώνει κανείς ότι  οι Τούρκοι μας παίζουν και  μας προκαλούν να πάμε στην Χάγη για δικά τους θέματα χωρίς να δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και θέτουν εμμέσως ζήτημα αναθεώρησης της Λωζάνης και καθεστώτος νήσων και νησίδων και μπορούν να βγάζουν καραβάκια  στο Αιγαίο  σε όλες τις περιοχές πού εμείς  δεν έχουμε καταθέσει συντεταγμένες.

Οι  ελληνικές κυβερνήσεις δεν κατέθεσαν ποτέ στον ΟΗΕ προσδιορισμό συντεταμένων που να χαρτογραφούν σε νομικό κείμενο την επικράτειά μας, το ίδιο έκαναν και οι Τούρκοι για τις δικές τους  συντεταγμένες, ως τις 13 Νοεμβρίου 2019 με την κατάθεση του μνημονίου με την Λιβύη,  αντιδρώντας στις συντεταγμένες πού ανακοίνωσαν προηγουμένως στον ΟΗΕ ἡ Κύπρος.

Χώρισαν το Αιγαίο στην μέση και έκοψαν την Ρόδο στα δυο. Από τις 13 Νοεμβρίου που κατατέθηκαν οι συντεταγμένες στον ΟΗΕ  η Ελληνική κυβέρνηση δεν κατέθεσε  τις ελληνικές στον ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να πρωτοκολληθεί στον ΟΗΕ το τουρκικό λιβυκό σύμφωνο για την ΑΟΖ χωρίς αντιρρήσεις, δημιουργώντας σοβαρά πολιτικά και νομικά αποτελέσματα και αδυναμία  προστασίας των  κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι στους Τούρκου και μια νομική ήττα  στην Χάγη όπου δεν έχουμε να παρουσιάσουμε συντεταγμένες για να  διεκδικήσουμε αυτά πού μας ανήκουν και αποδεικνύοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει συμφωνήσει υπογείως την παράδοση του Αιγαίου που θα ονομάσει συνεκμετάλλευση και θα τα βρούμε στην Χάγη προς αποφυγή πολέμου κάτι αντίστοιχο με την υπογραφή του μνημονίου με τον Τσίπρα τον Αύγουστο του 2015 και την υποτιθέμενη χρεοκοπία της χώρας και την εκδίωξή της από την Ευρωζώνη.

Προσφυγικό ή Μεταναστευτικό ή Λαθρομεταναστευτικό; Ποιον όρο προτιμάτε ή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κα Μακρή; Τι πιστεύετε εσείς ότι συμβαίνει και τι προτείνετε για το πρόβλημα αυτό;

Δεν πρόκειται ούτε για προσφυγικό, ούτε για μεταναστευτικό αλλά για Χρηματοδοτούμενη εισβολή στα πλαίσια του Υβριδικού πολέμου της Τουρκίας  και της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας. Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη, ανεξέλεγκτη, εισροή ανθρώπων – εκ των οποίων ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες – σε ένα ουσιαστικά χρεοκοπημένο και εξαθλιωμένο από τα μνημόνια κράτος   με την  ανοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για μια  παράλογη, προκλητική και απαράδεκτη πολιτική  εκ μέρους των  κομμάτων εξουσίας που  με ανθρωπιστικό πρόσχημα επιτρέπουν  την  ανεξέλεγκτη  και ύποπτη δράση οργανώσεων, με σκοπό των πλουτισμό.

Πρόκειται για μια εκμετάλλευση  ανθρώπων  για την δημιουργία μιας σύγχρονης παγκόσμιας τάξης εξαθλιωμένων εργαζομένων προς εκμετάλλευση, και όλα αυτά με την χρηματοδότηση εξωθεσμικών κέντρων που υποστηρίζονται από νεοφιλελεύθερα αριστερά και δεξιά κόμματα.

Από στρατηγικής άποψης, είναι πασιφανές πως πρόκειται για υποκινούμενη εισροή από την Τουρκία ως όπλο για τη δημιουργία στην Ελλάδα πολυπληθούς ισλαμικής μειονότητας, η οποία, είτε με αυθόρμητη είτε με προκληθείσα αντιπαράθεση, θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως, όπως έγινε στην Κύπρο.

Η πρόταση μου αφορά  την διαμόρφωση και υλοποίηση μιας πολιτικής που  θα υπηρετεί  τα  συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων  ενώ ταυτόχρονα  θα βοηθά όσους πραγματικά δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια στα μέτρα των δυνατοτήτων της χώρας.  Η πολιτική αυτή πρέπει να κινείται: Απαγόρευση  της δράσης  των  ΜΚΟ.

Κατάργηση των δωρεάν παροχών. Ενημέρωση  ότι όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα παράνομα, δεν θα τύχει επιδομάτων και δεν θα λάβει ποτέ ελληνική υπηκοότητα. Δημιουργία  κλειστών προαναχωρησιακών  κέντρων εκτός αστικών περιοχών, υπό ελληνική διοίκηση, με την κάλυψη  των  εξόδων  σίτισης, περίθαλψης κ.λπ. από διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, ΕΕ), με ελεγχόμενη Υποστήριξη από διεθνείς οργανώσεις όπως οι γιατροί του κόσμου και ο Ερυθρός Σταυρός. Αποσυμφόρηση των νησιών και μεταφορές  σε εγκαταστάσεις δεύτερης γραμμής εκτός αστικών περιοχών.

Τερματισμός  της  άμεσης παροχής χρημάτων σε μετανάστες και πρόσφυγες, ώστε να σταματήσει η διάχυση των χρημάτων αυτών στις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Αιγαίου και να υποχρεωθούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους και διάφοροι μηχανισμοί παροχής υπηρεσιών, νομικών συμβούλων κ.λπ. που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά.

Απόρριψη των αιτημάτων ασύλου για τους υπηκόους κάποιων χώρων που και ο ΟΗΕ δεν τους αναγνωρίζει apriori καθεστώς προσφύγων. Επιδοτούμενες επιστροφές των παράνομων μεταναστών στις πατρίδες τους μέσω των πρεσβειών τους.

Διακοπή  προγραμμάτων εγκατάστασης σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα να μπαίνουν απ’ ευθείας σε κλειστές δομές, με διαχωρισμό οικογενειών και μονηρών ατόμων. Προσφυγή της χώρας στην ΕΕ και απαίτηση εφαρμογής του άρθρου 78-3 της Συνθήκης για την Ένωση της Ευρώπης και να κηρύξει τα νησιά σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κλείνοντας τα σύνορα και στον Έβρο.

Κλείσιμο συνόρων για λόγους εθνικής ασφαλείας δηλαδή κράτηση όποιου εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Τερματισμός μεταφοράς στην ενδοχώρα. Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Μέτρα δημογραφικής ανάκαμψης του πληθυσμού.

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.. Άξιζε τελικά η παραμονή μας στην ΕΕ και το Ευρώ μετά από 11 χρόνια μνημονίων και παραχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας; Βλέπουμε ότι ήδη η Μεγάλη Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ με το Brexit, ένα δημοψήφισμα που οι Άγγλοι πολιτικοί αρχικά δεν θέλησαν να εφαρμόσουν αλλά, τελικώς με την εκλογή του Τζόνσον φαίνεται πως ο Λαός έχει άλλη γνώμη. Εδώ προκύπτει και άλλο ζήτημα, γιατί η ΕΕ αρνείται να εφαρμόσει τη βούληση των Λαών της;

Μπερδεύετε την παραμονή στην  Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη με τα μνημόνια.

Δεν υπήρξε ποτέ θέμα εξόδου της χώρας ούτε από την Ευρώπη ούτε από την Ευρωζώνη.

Η οικογένειά σας, ο σύζυγος, τα παιδιά σας δεν σας παραπονέθηκαν ποτέ; δεν ήρθαν στιγμές που σας είπαν “δεν σε βλέπουμε αρκετά” , “παράτησέ τα, δεν αξίζει..”;

Μια  εργαζόμενη, μητέρα δυο ανήλικων αγοριών ηλικίας 5 και 2,5 ετών που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την πολιτική είδε ένα βράδυ για πρώτη φορά βουλή έναν πολιτικό που δεν γνώριζε και το έλεγαν Πάνο Καμμένο.

Τον άκουσε να καλεί τους Έλληνες αριστερούς και δεξιούς να ενωθούν και να αντισταθούν  στην παράδοση της χώρας και να ανατινάξουν το μνημόνιο όπως ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη και να εμποδίσουν την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και την παράδοση των παιδιών μας.

Τον βρήκε στο Facebook και άρχισε να τον παρακολουθεί και μια μέρα αποφάσισε έχοντας στο καρότσι τους γιούς της να πάει σε ένα ισόγειο στην Συγγρού και να δηλώσει παρούσα και στρατιώτης στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός κόμματος που θα ένωνε και θα πάλευε για να παραδώσει σε αυτά τα παιδιά πατρίδα και προοπτική.

Οι εκλογές προκηρύχτηκαν πολύ γρήγορα και μια νύχτα συνεργάτης του Καμμένου ζήτησε να συμμετέχω ως υποψήφια στα ψηφοδέλτια λόγω της ποσόστωσης των γυναικών στο τόπο που καταγωγής μου την Πτολεμαΐδα του Ν. Κοζάνης.

Δέχτηκα, αφού με αυτόν τον τρόπο θα βοηθούσα την προσπάθεια. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα εκλεγόμουν βουλευτής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μάτια των παιδιών μου στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου στον σταθμό Λαρίσης  όταν τα αποχαιρετούσα προκειμένου να πάρω το ΚΤΕΛ Κοζάνης για να ανέβω στην Πτολεμαΐδα για τον ένα μήνα προεκλογικού αγώνα.

Ούτε τον πατέρα μου που στο άκουσμα της υποψηφιότητας μου μου είπε να γυρίσω στα παιδιά μου γιατί αυτά δεν είναι για εμάς τους φτωχούς.

Εξελέγην βουλευτής και από την ημέρα τη ορκωμοσίας μου δούλεψα σκληρά για την εκπροσώπηση των πολιτών του Ν. Κοζάνης και όλων των Ελλήνων.

Δούλεψα νυχθημερόν κατέχοντας ρεκόρ κοινοβουλευτικού ελέγχου και εισηγήσεων νομοσχεδίων, ενώ γύρισα όλη την ελληνική επικράτεια προκειμένου να καταγράψω όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες αυτής της χώρας.

Στερήθηκα τα παιδιά μου σε πολύ τρυφερές ηλικίες και την οικογένεια μου που έκανε υπομονή ανεχόμενη την προσήλωση μου και την πίστη μου ότι θα μπορούσα να το αλλάξω. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσω να συγχωρέσω ποτέ στον εαυτό μου και ελπίζω να συγχωρέσουν τα παιδιά μου, τα οποία πλήρωσαν σκληρά το τίμημα αυτό.

Αν ήσασταν απλή πολίτης και είχατε απέναντί σας τη Ραχήλ Μακρή, τι θα την ρωτούσατε; Απαντήστε σε μια υποθετική δική σας ερώτηση. 

 Πολίτης ήμουν και είμαι  το ότι υπήρξα βουλευτής δεν με καθιστά κάτι διαφορετικό.

Η Δράμα κα Μακρή ανήκει σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Χώρας, στην Ανατολική Μακεδονία, ποιο είναι το μήνυμά σας στους Δραμινούς αυτούς τους δύσκολους καιρούς; 

Ότι είπα σε όλους τους Έλληνες στην τελευταία μου ομιλία ως βουλευτής. Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία και αν δεν σκύψεις δεν σε καβαλάνε.

Ο λαός αυτός είτε στην Δράμα, είτε στην Λέσβο, έχει πατριωτικό καθήκον να αντισταθεί στον εδαφικό ακρωτηριασμό της πατρίδος μας και στην εξόντωση του ελληνισμού και έχει ηθικό χρέος απέναντι στα παιδιά μας στα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε μια Ελλάδα

Κλείνοντας κα Μακρή στείλτε ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου.

Κα Μακρή σας Ευχαριστώ για τη συνέντευξή μας.

Κι εγώ σας ευχαριστώ.

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: