Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Είμαι Ελληνίδα Μακεδόνισσα, υπηρέτησα τον ελληνικό λαό και το ένδοξο ελληνικό έθνος, χωρίς εμφυλιακούς διαχωρισμούς σε αριστερούς και δεξιούς» | 15.02.2020

Συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στην εφημερίδα Espresso και την Βίβιαν Μπενέκου – Άρ. Φύλλου 2181, 15 – 16 Φεβρουαρίου 2020

Είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ και αντι-Ν.Δ., μοιράζεται το ίδιο όραμα με τον Ντόναλντ Τραμπ, θαυμάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, χορεύει με τη Ρίτα Σακελλαρίου και, ναι, είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Έτσι σκιαγραφεί τον εαυτό της η πρώην βουλευτής και νυν επικεφαλής του Μετώπου Νίκης Ραχήλ Μακρή.

Η Ραχήλ, που υπήρξε βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πρώην στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και της Πλεύσης Ελευθερίας, έφτιαξε το 2017 το δικό της κόμμα, το Μέτωπο Νίκης. Για εκείνη και το κόμμα της δεν υπάρχει ούτε Κυριάκος ούτε Αλέξης. «Σε τι διαφέρουν; Ίδια προβιά, ίδια μυρωδιά. Τουρκίλα και γερμανίλα» λέει η «πρώην επαναστάτρια της Βουλής», βάζοντας στο ίδιο καζάνι τους δυο πολιτικούς αρχηγούς και χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τις κυβερνήσεις τους… μαριονέτες.

Η Ραχήλ Μακρή, που άφησε γερό αποτύπωμα στη Βουλή τόσο με το στιλ της όσο και με τις τοποθετήσεις της που «προκαλούσαν τα πλήθη», θεωρεί ότι και σήμερα «κυβερνάει η Μέρκελ και θα παραδώσει τα ηνία στον Ερντογάν». Πιστεύει, επίσης, ότι η αθρόα εισροή μεταναστών είναι υποκινούμενη από την Τουρκία, «με σκοπό τη δημιουργία στην Ελλάδα πολυπληθούς ισλαμικής μειονότητας».

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η πρώην βουλευτής παρέστη σε εκδήλωση Ρεπουμπλικάνων φίλων του πλανητάρχη Τραμπ, δηλώνοντας «τραμπική», καθώς θεωρεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι φίλος των Ελλήνων.

Είστε επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, ενός αντιμνημονιακού μετώπου. Όμως τώρα που η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια, έχουν μέλλον κόμματα που γεννήθηκαν σε άλλες κοινωνικές συνθήκες;

Η αλαζονική επιμονή αυτών που μιλούν για «έξοδο από τα Μνημόνια», στο πλαίσιο του πληρωμένου επικοινωνιακού χειρισμού, αποτελεί μια οδυνηρή πολιτική φάρσα, μια χυδαία προσβολή του ελληνικού λαού, την οποία θα πληρώνουν ακριβά πολλές γενιές Ελλήνων, μαζί με τις ανεπανόρθωτες μειοδοσίες στο Μακεδονικό και στα άλλα εθνικά θέματα που έρχονται.

Τα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μετά την «προσφυγή της χώρας μας στις αγορές». Η Ελλάδα θα παραμείνει όμηρος των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060. Το δημόσιο χρέος μας στα 343,5 δισ. ευρώ ή στο 193% του ΑΕΠ, δεσμεύοντας τη χώρα σε μία πολιτική ανυπόφορης λιτότητας και φτωχοποίησης για τα επόμενα 42 χρόνια, κάτι ασύλληπτο ακόμα και για τα δεδομένα της πιο σκοτεινής περιόδου στην ιστορία της αποικιοκρατίας. Η πατρίδα μας θα παραμείνει καταδικασμένη σε μια διαρκή, αυστηρή επιτήρηση, με συνεχείς ελέγχους ανά τρεις μήνες από την τρόικα, η οποία ήδη ελέγχει άμεσα τόσο τα δημόσια οικονομικά μέσω της ΑΑΔΕ όσο και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία μέσω του Υπερταμείου και των αφελληνισμένων τραπεζών. Η Ελλάδα θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην παγίδα του χρέους για 15 τουλάχιστον χρόνια, αφού, σύμφωνα με όσα υπέγραψαν και συμφώνησαν, η ανακίνηση του θέματος του χρέους θα ξεκινήσει όχι νωρίτερα από το 2032.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κομματικού κατεστημένου να μην υπάρχει καμία άλλη πολιτική δύναμη στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους, ωστόσο καμία εξουσία που στηρίζεται στην αδικία, την επιορκία, την προδοσία δεν μπορεί να σταθεί.

Χαρακτηρίσατε ναζί όσους κάνουν επιτάξεις για το Μεταναστευτικό. Δεν είναι λίγο βαρύς ο χαρακτηρισμός για τους υπουργούς;

Δεν τους χαρακτηρίζω εγώ, αλλά οι ίδιοι, που μιλούσαν για τακτικές ναζί όταν το 2017 ο Γιάννης Μουζάλας, ως επικεφαλής του υπουργείου Μετανάστευσης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε τις σκέψεις για επίταξη ξενοδοχείων στη Λέσβο, ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο οι επιτάξεις, όπως και οι κατασχέσεις των σπιτιών των Ελλήνων, αποτελούν ναζιστικές τακτικές, που εφάρμοσαν από την πρώτη στιγμή για να λεηλατήσουν τους πόρους της χώρας μας.

Το Μεταναστευτικό στα νησιά έχει γίνει αφόρητο. Τι θα μπορούσε να κάνει, που δεν το κάνει, η κυβέρνηση;

Η κατάσταση στα νησιά μας έφτασε εδώ εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης εισροής ανθρώπων, εκ των οποίων ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες, σε ένα ουσιαστικά χρεοκοπημένο και εξαθλιωμένο από τα Μνημόνια κράτος, με την ανοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Εξαιτίας μιας παράλογης, προκλητικής και απαράδεκτης χρηματοδοτούμενης πολιτικής, εκ μέρους των νεοφιλελεύθερων αριστερών και δεξιών κομμάτων, που με ανθρωπιστικό πρόσχημα επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη και ύποπτη δράση εξωθεσμικών οργανώσεων, με σκοπό τον πλουτισμό και την εκμετάλλευση ανθρώπων για τη δημιουργία μιας σύγχρονης παγκόσμιας τάξης εξαθλιωμένων εργαζομένων. Εξαιτίας της ανικανότητας αντιμετώπισης της υποκινούμενης εισροής από την Τουρκία, με σκοπό τη δημιουργία στην Ελλάδα πολυπληθούς ισλαμικής μειονότητας, η οποία, είτε με αυθόρμητη είτε με προκληθείσα αντιπαράθεση, θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως, όπως έγινε στην Κύπρο. Από κυβερνήσεις-μαριονέτες δεν μπορείς να περιμένεις διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών που θα υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Έχετε άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του;

Ποια κυβέρνηση Μητσοτάκη; Δεν υπάρχει κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως δεν υπήρχε κυβέρνηση Τσίπρα. Η Μέρκελ κυβερνάει και θα παραδώσει τα ηνία στον Ερντογάν.

Θέλω τη γνώμη σας για τον Αλέξη Τσίπρα. Θα καταφέρει να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιον ΣΥΡΙΖΑ; Αν εννοείτε μάλλον το κόμμα με την επωνυμία τέως ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς, δεν είναι ούτε ριζοσπαστική ούτε Αριστερά, επομένως δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να αλλάξει. Ο Τσίπρας και η παρέα του, αντί να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την οικονομική υποδούλωση και γενοκτονία, μετέφεραν τα βάρη αυτής της υποδούλωσης στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, ενώ ταυτόχρονα πρόσφεραν θηριώδη ανταλλάγματα σε «γη και ύδωρ», βλακωδώς, άνευ όρων, αμετάκλητα και ως συνήθως προκαταβολικά, με το εξευτελιστικό τέταρτο Μνημόνιο, την προδοσία των εθνικών δικαίων της Ελλάδας, της Μακεδονίας και τη μετατροπή της χώρας σε χωματερή ανακύκλωσης παράνομων μεταναστών από την υπόλοιπη Ευρώπη με απαίτηση της Γερμανίας.

Με ποιο κόμμα, τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνεστε ότι είστε πιο κοντά και ίσως θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

Εννοείται με ποιον αρχηγό; Με τον Κυριάκο Τσίπρα ή τον Αλέξη Μητσοτάκη; Γιατί; Σε τι διαφέρουν; Ίδια προβιά, ίδια μυρωδιά. Τουρκίλα και γερμανίλα.

Στενοχωριέστε που δεν είστε στη Βουλή; Λένε ότι δεν χωρίζει κανείς από την πολιτική…

Όχι, γιατί να στενοχωρηθώ; Πάντως, όντως οι ανεπάγγελτοι εντολοδόχοι δεν χωρίζουν από την πολιτική, όπως αποδεικνύει και η σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Πώς σκέφτεστε το πολιτικό μέλλον σας;

Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα.

Πώς βρεθήκατε κοντά με τους Έλληνες Ρεπουμπλικάνους. Τι σχέση έχετε εσείς με τον Ντόναλντ Τραμπ;

Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την πατρίδα μας, να γίνει σπουδαία και πάλι, και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχει σύσφιγξη σχέσεων με εκείνους που αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνωρίζει ότι οι αξίες των Ελλήνων που ζουν στην Αμερική αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, ότι εμπλουτίζουν τον πολιτισμό τους, ότι αγκαλιάζουν το αμερικανικό όνειρο.

Πώς μπορεί μια αριστερή πολιτικός, όπως εσείς, να είστε αμερικανόφιλη; Εκτός εάν πλέον δεν είστε αριστερή;

Αριστερή; Είμαι Ελληνίδα Μακεδόνισσα, υπηρέτησα τον ελληνικό λαό και το ένδοξο ελληνικό έθνος, χωρίς διχαστικούς, εμφυλιακούς διαχωρισμούς σε αριστερούς και δεξιούς, σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση, και θα είμαι φίλη με όποιους τιμούν και αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Κατάγεστε από την Πτολεμαΐδα, μια περιοχή κι έναν νομό που θα πληγούν πολύ από την απολιγνιτοποίηση. Τι λέτε για αυτό; Είναι τελικά αναπόφευκτο;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ενεργειακή καρδιά της χώρας, εκεί όπου πληρώθηκε βαρύ το τίμημα για την απρόσκοπτη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ως βουλευτής της ενεργειακής καρδιάς της χώρας και αρμόδια Τομεάρχης Ενέργειας αποκάλυψα βήμα βήμα τη μεθόδευση απαξίωσης της ΔΕΗ, προκειμένου να την οδηγήσουν στην οικονομική κατάρρευση και να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η παραγωγή ενέργειας εξαρτάται ακόμα από τον λιγνίτη. Η βιομηχανία δεν μπορεί να περιμένει την ηλιοφάνεια ή τον στρατηγό άνεμο για να δουλέψει και η αποθήκευση ενέργειας δεν έχει φτάσει αποδεδειγμένα σε σημείο που να μπορεί να καλύψει τη συνέχεια στην ενεργειακή αυτάρκεια έστω και περιοχών της χώρας. Ουτοπικές τοποθετήσεις για το τέλος της λιγνιτικής περιόδου είτε προέρχονται από άγνοια των πραγματικών στοιχείων είτε απλά εξυπηρετούν όσους παράγουν ρεύμα πολύ ακριβότερο από αυτό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Ιδίως όταν δεν συνοδεύεται από πολυεπίπεδη ενεργειακή πολιτική για την αξιοποίηση κάθε δυνατού πόρου που υφίσταται στην ενεργειακή φαρέτρα της χώρας.

Η απολιγνιτοποίηση χωρίς καμιά εναλλακτική πρόταση θα οδηγήσει τα επόμενα χρόνια στην καταστροφή της δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι Έλληνες, τα θύματα του κοινωνικού αυτοματισμού, θα νιώσουν καλά στο πετσί τους ό,τι ένιωσαν στην Καλιφόρνια και στο Αμβούργο, όταν αποκρατικοποίησαν τις δημόσιες επιχειρήσεις και αναγκάστηκαν να προβούν σε δημοψήφισμα για την επανακρατικοποίησή τους.

Ποια γυναίκα θαυμάζετε;

Την Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Ξέρω ότι σας αρέσει η ταχύτητα και ότι είστε φαν της Formula 1. Οδηγείτε γρήγορο αυτοκίνητο; Πώς σας κάνει να αισθάνεστε η ταχύτητα;

Πάντα με γοήτευε η ταχύτητα, ωστόσο δεν οδηγώ γρήγορο αυτοκίνητο.

Με ποιο τραγούδι θα σηκωνόσασταν να χορέψετε;

Με το «Μια ζωή πληρώνω» της Ρίτας Σακελαρίου.

Εάν σας πρότειναν δουλειά στην τηλεόραση, τι εκπομπή θα κάνατε;

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 υπάρχει εντολή να μη βγαίνω στην τηλεόραση. Από τότε που εξελέγη ο Σημίτης δεν ακούγονται αλήθειες στην τηλεόραση. Γι’ αυτό κυνηγήθηκε και η Μαλβίνα.

Είστε ευτυχισμένος άνθρωπος;

Το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο. Ναι, είμαι!

 

About Rachel Makri (3265 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: