Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Στόχος μου ένας έξυπνος Δήμος με έξυπνους πολίτες» | 24.05.2019

Συνέντευξη της Υποψήφιας Δημάρχου Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης, κ. Ραχήλ Μακρή, στην εφημερίδα «Ζω Ανατολικά» – Τεύχος 62, Μάιος 2019

Από τη Βουλή στην Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης. Πώς πήρατε αυτή την μεγάλη απόφαση;

Αποφάσισα να διεκδικήσω και να υπηρετήσω τους πολίτες από μια εκλεγμένη θεσμική θέση, πρόκληση πολύ πιο ουσιαστική από αυτή της κεντρικής πολιτικής σκηνής που απαιτεί βουλευτές πρόβατα, έρμαια του κάθε πολιτικού αρχηγού που παραδίδουν λαό και πατρίδα για ένα πουκάμισο αδειανό για μια καρέκλα.

Τους χάρισα τις καρέκλες τους και προτίμησα την πολιτική συνέπεια και την αξιοπρέπεια.

Προχωρώ και δίνω την μάχη, αυτή την φορά για την διεκδίκηση της ψήφου των συνδημοτών μου, προκειμένου ο Δήμος Παλλήνης να γίνει Δήμος πρότυπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να αξιοποιεί κάθε ευρώ που δίνεται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Δήμος για να ζεις και όχι να ντρέπεσαι. Διεκδικώ την διοίκηση του Δήμου που ζω εδώ και 15 χρόνια, γιατί αρνούμαι να ανεχτώ να υποβαθμίζεται από ένα κατεστημένο δεκαετιών.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τον Δήμο Παλλήνης; 

Στόχος, τόσο δικός μου όσο και της ομάδας μου, είναι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες και να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα του Δήμου, όπως η αρχαία ιστορία του, οι χώροι πρασίνου που διαθέτει, προκειμένου να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξής του.

Στόχος, τόσο δικός μου όσο και της ομάδας μου, με την οποία θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Παλλήνης, είναι να φτιάξουμε έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο, που θα νοιάζεται και θα προστατεύει τους πολίτες του, που θα δίνει σημασία σε κάθε πολίτη, που θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, θα παρέχει εκείνα τα εργαλεία ώστε οι δημότες του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας, να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στην πόλη που ζουν και να έχουν ένα στήριγμα στα δύσκολα χρόνια που ζούμε και τα δυσκολότερα που έρχονται.

Στόχος μου ένας έξυπνος Δήμος με έξυπνους πολίτες.

Ποια έργα θεωρείτε μέγιστης σημασίας και πού θα δώσετε τις προτεραιότητές σας εφόσον οι πολίτες σας εμπιστευτούν και σας δώσουν την Δημαρχία;

Ένα από τα σημαντικότερα έργα μεγίστης σημασίας που ταλανίζουν συμπολίτες του Δήμου Παλλήνης και με το οποίο είχα ασχοληθεί και ως Βουλευτής, αρμόδια του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης για το περιβάλλον και Γραμματέας της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής, είναι το θέμα της αποχέτευσης που, εξαιτίας και της ολιγωρίας, της αδράνειας, της έλλειψης στοιχειώδους γνώσης για την εκτέλεση τέτοιων έργων, της διεξαγωγής αποσπασματικών μελετών χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο κάλυψης όλου του Δήμου, με αποτέλεσμα να αλλάζει ο σχεδιασμός κάθε φορά, της αναποτελεσματικότητας της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Παλλήνης καρκινοβατεί με τεράστιες καθυστερήσεις. Καθυστερήσεις που στερούν το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου μας από ένα έργο που διασφαλίζει την υγεία των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και εν τέλει το σταμάτημα της οικονομικής αφαίμαξης των κατοίκων (λειτουργία βόθρων).

Είναι φανερό, ότι αυτοί που ευθύνονται για την αδικαιολόγητη για είκοσι χρόνια καθυστέρηση, δεν μπορούν και δεν θα υλοποιήσουν το έργο που απαιτείται να ανατεθεί σε μία νέα Διοίκηση στις προσεχείς εκλογές, η οποία θα διαθέτει πολιτική βούληση, όραμα, γνώσεις και κυρίως διαφάνεια, σε μία πορεία για μια βιώσιμη πόλη με κύριο άξονα την ταχύτερη εκτέλεση του έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Αυτό το έργο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μου όπως και της ταυτόχρονης ολοκλήρωσης του οικιακού φυσικού αερίου, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και της έξυπνης πόλης, μετατρέποντας τον Δήμο σε έναν υπερσύγχρονο, οικολογικό, έξυπνο Δήμο.

About Rachel Makri (3265 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: