Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Αποφάσισα να δώσω την μάχη στα δύσκολα, διεκδικώντας τον Δήμο Παλλήνης απέναντι στο κατεστημένο» | 18.02.2019

Συνέντευξη της Υποψήφιας Δημάρχου Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης, κ. Ραχήλ Μακρή, στην εφημερίδα «Πένα της Αττικής» – Τεύχος Φεβρουαρίου 2019

  • Από την Βουλή ως εκπρόσωπος του Ν. Κοζάνης στον Δήμο Παλλήνης. Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση;

Το να υπηρετείς τους πολίτες από μια εκλεγμένη θεσμική θέση, από μόνο του αποτελεί μια πρόκληση.  Υπήρξα η προσωπική επιλογή χιλιάδων πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, του τόπου καταγωγής μου. Τους υπηρέτησα έχοντας υπάρξει σταθερή σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση και μιας οικονομίας που  εξυπηρετεί όλους τους πολίτες .

Προκειμένου να παραμείνω πολιτικά και ηθικά συνεπής στους πολιτικούς μου εντολείς, αποφάσισα την συνέπεια και την αξιοπρέπεια από την σίγουρη θέση στην Βουλή και στην κυβέρνηση.

Ο Δήμος που ζω εδώ και 15 χρόνια, είναι μια μεγάλη πρόκληση για έναν πολιτικό που πάντα στηριζόταν στον λαό και στις δυνάμεις του, χωρίς πίσω του σκοτεινά συμφέροντα να τον στηρίζουν όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Είναι μεγάλη πρόκληση όταν ξέρω, ότι έχω να τα βάλω με ένα κατεστημένο δεκαετιών στο Δήμο που είναι βαθιά ριζωμένο και στηρίζεται από κόμματα και από την σημερινή κυβέρνηση.

Είναι μεγάλη πρόκληση, αφού δεν πρόκειται για την εκλογική μου Περιφέρεια, αλλά για τον τόπο που ζω και δραστηριοποιούμαι 15 χρόνια.

Για μια ακόμη φορά αποφάσισα να δώσω την μάχη στα δύσκολα, για την διεκδίκηση της ψήφου των συνδημοτών μου, προκειμένου αυτός ο Δήμος να γίνει Δήμος πρότυπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να αξιοποιεί κάθε ευρώ που δίνεται από Ευρωπαϊκούς  πόρους. Δήμος για να ζεις και όχι να ντρέπεσαι.

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τον Δήμο Παλλήνης

Στόχος είναι, ένας  Δήμος φιλικός  και ανθρώπινος, όπου οι Δημότες θα έρχονται πρώτοι,  που θα νοιάζεται και θα προστατεύει τους πολίτες του, που θα δίνει σημασία σε κάθε πολίτη, που θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, θα παρέχει εκείνα τα εργαλεία, ώστε οι δημότες του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας, να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στην πόλη που ζουν και να έχουν ένα κοινωνικό στήριγμα στην επίθεση που του ετοιμάζουν στην περιουσία του και στην ιδιοκτησία του.

Στόχος είναι, με την βοήθεια της τεχνολογίας και ολοκληρωμένων εφαρμογών, να υπάρχει ευέλικτη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του Δημότη που δεν θα ταλαιπωρείται, όπως συμβαίνει σήμερα.

Στόχος είναι, ένας Δήμος που θα δίνει ευκαιρίες  με γνώμονα τη μάθηση, την παιδεία, τον πολιτισμό σε όλους τους Δημότες.

  • Ποια έργα θεωρείτε ότι δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούν προτεραιότητα για εσάς σε περίπτωση που οι πολίτες σας εμπιστευτούν με την ψήφο τους για την ανάληψη των καθηκόντων της Δημάρχου.

Ο Δήμος Παλλήνης, δυστυχώς, εξαιτίας και της ολιγωρίας, αδράνειας και αναποτελεσματικότητας της σημερινής Διοίκησης του βρίσκεται πίσω ακόμα και σε αυτονόητα έργα που διασφαλίζουν την υγεία των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η αποχέτευση, ενώ έχει αποκλειστεί από τον σχεδιασμό της ΔΕΣΦΑ μέχρι το 2022 από το οικιακό φυσικό αέριο.

Η έλλειψη γνώσεων και πολιτικής βούλησης έχουν οδηγήσει τον Δήμο Παλλήνης στην πλήρη απαξίωση και αποκλεισμό του από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία έχουν ενταχθεί ήδη πετυχημένα Δήμοι όπως των Τρικάλων, του Χαλανδρίου, του Περιστερίου και αλλού.

Για αυτό και η Διοίκηση του Δήμου, πρέπει να ανατεθεί σε μία νέα Διοίκηση στις προσεχείς εκλογές η οποία θα διαθέτει πολιτική βούληση, όραμα, γνώσεις και κυρίως διαφάνεια, που μαζί με τους Δημότες  θα συστρατευτούμε και θα συνεργαστούμε σε μία πορεία για μια βιώσιμη πόλη με κύριο άξονα την ταχύτερη εκτέλεση όλων των έργων που πρέπει να διαθέτει μια σύγχρονη πόλη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Δεσμεύομαι, ότι όλα τα έργα που θα υλοποιηθούν στο διάστημα της θητείας μου, θα πληρούν τους όρους και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης.

Τα  παιχνίδια με το δημόσιο χρήμα που αποτελούν σημερινή πρακτική θα αποτελούν παρελθόν.

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: