Breaking News

Η ατρόμητη Ραχήλ Μακρή έτοιμη να ισοπεδώσει τον δήμο | 17.02.2019

Συνέντευξη της Υποψήφιας Δημάρχου Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης, κ. Ραχήλ Μακρή, στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» – Αρ. Φύλλου 076 – 17.02.2019

Αφήνει τη μεγάλη πολιτική σκηνή και δοκιμάζει τις δυνάμεις στη…μικρότερη, αλλά εξίσου σημαντική: στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο λόγος για τη Ραχήλ Μακρή, η οποία κατεβαίνει υποψήφια στον Δήμο Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας, χωρίς κομματική στήριξη, αφού όπως υποστηρίζει «τα κόμματα απέδειξαν ότι υπηρεοτούν σκοπιμότητες και όχι τον λαό».

– Πως αποφασίσατε να αφήσετε την κεντρική  πολιτική σκηνή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Θεωρώ,  ότι η κεντρική πολιτική σκηνή δεν έχει πλέον να μου προσφέρει, ούτε να της προσφέρω με τα δεδομένα του σήμερα και αποφάσισα με μεγάλη χαρά να ασχοληθώ με κάτι πιο ουσιαστικό, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσω μαζί με μια ομάδα άξιων και έντιμων συνδημοτών μου  τον Δήμο  που ζω μαζί με την οικογένεια μου εδώ και 15 χρόνια.

Τρία χρόνια υπηρέτησα τους χιλιάδες πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην Βουλή, με αυταπάρνηση παραμένοντας  σταθερή σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση.

Τρία χρόνια άσκησα  συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ των Πολιτών, όλων των πολιτών χωρίς παρωπίδες, χωρίς βλακώδεις ιδεολογικούς διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς προσωπικό όφελος, χωρίς να κοιτάξω ποτέ την προσωπική πολιτική ανέλιξης, παρέμεινα  πολιτικά και ηθικά συνεπής στους πολιτικούς μου εντολείς και αποφάσισα την συνέπεια και την αξιοπρέπεια από την σίγουρη θέση στην Βουλή και στην κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο του 2015 επέλεξε να συνεχίσει με  αυτούς που πρόδωσαν το ΟΧΙ και να επικυρώσει τα μνημόνια που όλοι μαζί αριστεροί και δεξιοί ψήφισαν το καλοκαίρι του 2015.

Σέβομαι τις αποφάσεις του,  ωστόσο εγώ εμμένω στο ΟΧΙ και δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω μνημόνια και ξεπουλήματα, αποδεχόμενη επίπλαστα και ψεύδη διλήμματα, περί υποτιθέμενων εξόδων από νομίσματα για να παραμένω στην καρέκλα μου.

– Έχετε κάποια κομματική στήριξη στη  προσπάθεια που ετοιμάζεστε να κάνετε  στο δήμο Ανθούσας  Γέρακα Παλλήνης;

Όχι δεν έχω και δεν επιθυμώ. Δεν ανήκα ποτέ σε κόμματα. Με κόμματα  απλά συνεργάστηκα στα ψηφοδέλτια τους στις Εθνικές Εκλογές στην βάση υλοποίησης συγκεκριμένων κυβερνητικών προγραμμάτων με τα οποία  διεκδίκησα και έλαβα την ψήφο των πολιτών και όταν δεν τηρήθηκαν καταψήφισα και παρέδωσα την  έδρα μου εκεί που ανήκει, στον λαό.

Τα κόμματα απέδειξαν ότι υπηρετούν σκοπιμότητες και όχι τον λαό. Απέδειξαν ότι  είναι ο καρκίνος της Δημοκρατίας, ότι  δυναστεύουν  ανάλγητα το κοινωνικό σώμα, το φιμώνουν, το εκβαρβαρώνουν, όπως ανέλυσε και στο βιβλίο του ο καθηγητής Γιανναράς. Για αυτό  δεν έχουν καμία θέση  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Ποιο είναι το όραμα σας για το δήμο;

Όραμα της Δημοτικής μας παράταξης  είναι  ένας  Δήμος φιλικός  και ανθρώπινος, όπου οι Δημότες θα έρχονται πρώτοι,  που θα νοιάζεται και θα προστατεύει τους πολίτες του, που θα δίνει σημασία σε κάθε πολίτη, που θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, θα παρέχει εκείνα τα εργαλεία, ώστε οι δημότες του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας, να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στην πόλη που ζουν και να έχουν ένα κοινωνικό στήριγμα στην επίθεση που του ετοιμάζουν στην περιουσία του και στην ιδιοκτησία του.

Όραμα μας  είναι, με την βοήθεια της τεχνολογίας και ολοκληρωμένων εφαρμογών, να υπάρχει ευέλικτη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του Δημότη που δεν θα ταλαιπωρείται, όπως συμβαίνει σήμερα.

Όραμα μας  είναι, ένας Δήμος που θα δίνει ευκαιρίες  με γνώμονα τη μάθηση, την παιδεία, τον πολιτισμό σε όλους τους Δημότες.

Όραμα μας είναι ένας Δήμος που θα σέβεται κάθε ευρώ του Δημότη και θα δίνει λογαριασμό και απολογισμό.

Όραμα μας είναι η ολοκλήρωση των  έργων υποδομής που έχουν κωλυσιεργήσει εδώ και δεκαετίες εξαιτίας της ανικανότητας της επί δεκαετίες Δημοτικής αρχής.

– Γιατί να ψηφίσει κάποιος εσάς και όχι τους άλλους συνυποψήφιους δήμαρχους; 

Ας ξεκινήσουμε από τον Δήμαρχο.

Στο Δήμο Παλλήνης, ήδη έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ για την δημιουργία για παράδειγμα ποδηλατοδρόμου που είναι σήμερα άχρηστος και δεν έχει χρησιμοποιηθεί και ποτέ και  λίγο πριν τις εκλογές  θυμήθηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ε.Ε. που έχει ξεκινήσει το 2009 και να αναθέσει σε εταιρεία συμβούλων μελέτη για λόγους εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει ήδη και δεν χρειαζόταν να ξηλώνουμε και να ράβουμε.

Στο Δήμο Παλλήνης εξαιτίας της ανικανότητας,  έμεινε πίσω μια δεκαετία ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που άπτεται της υγείας των δημοτών, αυτό της  αποχέτευσης.

Ο Δήμος Παλλήνης δεν συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό επέκτασης του δικτύου από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής μέχρι το 2022 και προκειμένου, να παρουσιαστεί έργο και να εξαπατηθούν οι Δημότες για την υφαρπαγή της ψήφου τους, την 10.12.2018  ενέκρινε δαπάνη Διακόσιες Ογδόντα Χιλιάδες Ευρώ (280.000,00) ευρώ, ώστε η εταιρεία να δεχτεί να παρεκκλίνει του σχεδιασμού και να προβεί  στην σύνδεση  με το δίκτυο φυσικού αερίου για την εξυπηρέτηση ενεργοβόρων κτιρίων και εγκαταστάσεων του Δήμου, δηλαδή, για να συνδεθούν μόνο Δημοτικές εγκαταστάσεις (Δημαρχείο, σχολεία, Αθλητικά κέντρα).

Στον Δήμο Παλλήνης το 98% των δράσεων του Δήμου χρηματοδοτούνται από «ίδιους πόρους» δηλαδή από τις τσέπες των δημοτών.

Υπάρχουν μηδενικές ως ανύπαρκτες δράσεις για

  • Ανέργους
  • Επιχειρηματίες
  • Πολύτεκνους

Το 58,5% των δράσεων γίνονται με Απευθείας Αναθέσεις και κατατμήσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν τις 800.000 € σε συγκεκριμένο προμηθευτή δημιουργώντας ερωτήματα.

Και αποδεικνύεται ότι η αρχή δεν έχει καμία κουλτούρα χρηματοδότησης μέσω εργαλείων της Ε.Ε..

Όσον αφορά τους υπόλοιπους επί χρόνια αντιπολίτευση, απέδειξαν ότι δεν μπόρεσαν να ασκήσουν πετυχημένα αυτό τον ρόλο και έχουν επιδοθεί σε ανεπίτρεπτη επίθεση χειρίστου επιπέδου στο πρόσωπό μου. 

– Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε εσάς και τους άλλους υποψήφιους δημάρχους;

Την διαφορά θα την καταλάβουν και θα την βιώσουν οι Δημότες, όταν θα μας  αναθέσουν την Διοίκηση του δήμου. Και η διαφορά θα είναι εμφανής.

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: