Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια συνειδητή εχθρική πράξη κατά των Ελλήνων, από την ίδια τους την πολιτική ηγεσία» | 08.12.2018

Η επικεφαλής του Μετώπου Νίκης και πρώην Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή, στην Εφημερίδα “Το Καρφί” – Αρ. Φύλλου 914 – 08.12.2018, στο άρθρο του Δημοσιογράφου Λευτέρη Θεοδωρακόπουλου, «Τάραξε τα νερά της λίμνης ο Ζάεφ», δίνει την δίκη της οπτική για την Συμφωνία των Πρεσπών

Η κα. Ραχήλ Μακρή μιλώντας στο «Καρφί» έκανε λόγο για συνειδητή εχθρική πράξη εναντίον των Ελλήνων. Μάλιστα, τονίζει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης σε συνάρτηση με τη συμφωνία των Πρεσπών δίνουν στα Σκόπια «μακεδονική» ταυτότητα.

Συγκεκριμένα, η πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης επισημαίνει:

«Οι δηλώσεις Ζάεφ στο Σκοπιανό κοινοβούλιο επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η «τελική συμφωνία» για το Σκοπιανό στις Πρέσπες, στο ίδιο μέρος δηλαδή όπου ο αρχιτέκτονας του Εμφυλίου Πολέμου 1946 – 49 αναγνώρισε αποσχιστικά δικαιώματα επί ελληνικών εδαφών της Μακεδονίας στους Σλάβους συμμάχους των κομμουνιστών της περιοχής, αποτελεί κάτι χειρότερο από μια σοβαρή Εθνική Μειοδοσία. Αποτελεί μια συνειδητή εχθρική πράξη κατά των Ελλήνων, από την ίδια τους την πολιτική ηγεσία.

Μια εχθροπραξία, καθοδηγούμενη με δόλο, απάτη και πραξικοπηματική λογική, που καταφέρνει για πρώτη φορά καίριο πλήγμα στον σκληρό πυρήνα της εθνικής υπόστασης και κυριαρχίας, τόσο της μεταπολεμικής ελλαδικής επικράτειας όσο και του Ελληνισμού ως παγκόσμιας κοινότητας ανθρωποκεντρικών αξιών και νοήματος ζωής.

Μια μορφή διάπραξης εθνικής αυτοχειρίας σε καιρό ειρήνης, που δεν έχει προβλεφθεί και στιγματιστεί από το Διεθνές Δίκαιο, ενώ μπορούμε να επισημάνουμε κάποια σημεία πολλαπλής απάτης στο κείμενό της, που καθιστούν την «τελική συμφωνία» εξόφθαλμα ετεροβαρή, αλυσιτελή, ασαφή και αυτοαναιρούμενη, δηλαδή άκυρη στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και κάθε πολιτισμένου ανθρώπου με στοιχειώδεις γνώσεις Ιστορίας και ελάχιστη ευγνωμοσύνη για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Οι δηλώσεις Ζάεφ αποδεικνύουν, ότι η συμφωνία των Πρεσπών εμπεδώνει τα μακροχρόνια τετελεσμένα της (εθνικότητα, γλώσσα, ιστορία, λογοκρισία, διώξεις «εθνικιστών», κλίμα Διαμελισμού) σε βάρος της ελληνικής Μακεδονίας και πραξικοπηματικά και τελεσίδικα, παραχωρεί στα Σκόπια «Μακεδονική» ταυτότητα σε ένα τεχνητό έθνος – κράτος που δεν έχει την παραμικρή ιστορική, γεωγραφική, πολιτιστική ή γλωσσική σχέση με την ελληνική Μακεδονία του απώτερου και του πρόσφατου παρελθόντος.

Η τελική συμφωνία, νομιμοποιεί τον Ζάεφ να σφετερίζεται ένα πανάρχαιο και ένδοξο ελληνικό όνομα , να ιδιοποιείται μια ψευδεπίγραφη , διαστρεβλωμένη και παραπλανητική «εθνική παράδοση», η οποία λαμβάνοντας κρατική υπόσταση, καταδικάζει σε αφανισμό την αληθινή συμβολή του Μακεδονικού χώρου στον οικουμενικό ελληνισμό, την ίδια ώρα που το κατοχικό κατεστημένο συσπειρώνεται και θωρακίζεται χωρίς «κύρωση» της προδοσίας, ώστε να συμφωνηθεί μεταξύ τους η ημερομηνία των εκλογών Μάιο ή Οκτώβριο χωρίς εθνικές «κρίσεις».

 

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: