Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Στόχος μου να φτιάξουμε έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο που θα προστατεύει τους δημότες του» | 17.11.2018

Εφημερίδα «Παρασκήνιο» – Αρ. Φύλλου 657

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, 17/11/2018, η Υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας, κ. Ραχήλ Μακρή, στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στον δημοσιογράφο Γ. Λιαμό

Στόχος μου είναι να φτιάξουμε έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο, που θα νοιάζεται και θα προστατεύει τους δημότες του, δήλωσε, μιλώντας στο «Π» η υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης, Ραχήλ Μακρή. Παράλληλα, η κα Μακρή αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή αλλά και στις ενέργειες που θα κάνει ώστε να επιλυθούν.  

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την τετραετία, εφόσον σας επιλέξουν οι πολίτες της Παλλήνης, να βρίσκεστε στο δημοτικό συμβούλιο;

Στόχος, τόσο δικός μου όσο και της ομάδας μου, είναι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες και να αξιοποιήσουμε  όλα τα πλεονεκτήματα του Δήμου, όπως η αρχαία ιστορία του, οι χώροι πρασίνου που διαθέτει, προκειμένου να  δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξής του.

Στόχος, τόσο δικός μου όσο και της ομάδας μου, με την οποία θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Παλλήνης, είναι να φτιάξουμε έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο, που θα νοιάζεται και θα προστατεύει τους πολίτες του, που θα δίνει σημασία σε κάθε πολίτη, που θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, θα παρέχει εκείνα τα εργαλεία ώστε οι δημότες του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας, να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στην πόλη που ζουν και να έχουν ένα στήριγμα στα δύσκολα χρόνια που ζούμε και τα δυσκολότερα που έρχονται.

Γιατί να σας στηρίξει ο δημότης της Παλλήνης;

Ως βουλευτής, δεν έβαλα την υπογραφή μου, στον θάνατο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ως βουλευτής, πάλεψα για τους πολίτες, άσκησα συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ των πολιτών, όλων των πολιτών, χωρίς παρωπίδες, χωρίς βλακώδεις ιδεολογικούς διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να μπορεί να με κατηγορήσει κανένας ότι είχα το οποιοδήποτε προσωπικό όφελος.

Αυτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, δεν μου άφησε χρόνο για να βάζω τα γεγονότα σε μικροπολιτική ζυγαριά, ποτέ δεν έκλαψα για να πάρω ένα υπουργείο, ποτέ δεν σταμάτησα να μιλάω για το καλό της «κομματικής πειθαρχίας» και της προσωπικής ανέλιξης.

Τρία χρόνια, υπήρξα σταθερή σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση και μιας οικονομίας που δεν εξυπηρετεί τις τσέπες των ολιγαρχών, κλέβοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον μεροκαματιάρη, τον επιστήμονα ελεύθερο επαγγελματία και τον συνταξιούχο.

Ως βουλευτής των Ελλήνων, δεν αναζήτησα  την σιγουριά μιας καρέκλας και τις πολυτέλειες της διαπλοκής με επιχειρηματίες θυσιάζοντας τους συμπολίτες μου με το να κρατώ κλειστό το στόμα μου εκεί που πρέπει να φωνάξω για τις κοινωνικές αδικίες.

Ως Δήμαρχος, υπόσχομαι, ότι θα πράττω το ίδιο για τους Δημότες και θα κοιτάζω πάντα στα μάτια.

Ως Δήμαρχος, υπόσχομαι, ότι θα βγάλω  τον  Δήμο από το τέλμα και την απαξίωση που τον οδήγησαν τα κατεστημένα εδώ και δεκαετίες.

Όποιος έχει τα κότσια, μπορεί να σταθεί δίπλα μου και να πολεμήσει στο πλευρό μου για να φτάσουμε όλοι μαζί τον Δήμο ψηλά.

Για τους υπόλοιπους εκεί είναι το κατεστημένο.

Θα αναζητήσετε προεκλογικές ή μετεκλογικές συγκλήσεις  και συνεργασίες;

Το μέλλον θα δείξει εάν υφίσταται προϋποθέσεις προεκλογικών ή μετεκλογικών συνεργασιών, που να εκφράζουν τις πεποιθήσεις και τις αρχές που σας έχω αναπτύξει και δυνάμει των οποίων συμμετέχω στην πολιτική.

Απαραίτητο στοιχείο μιας προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας είναι να υφίστανται θεμελιακές αξίες συνεργασίας, που οφείλουν να διαθέτουν τα μέρη και να τηρούν και ότι άνθρωποι έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους, την προσήλωση στις αρχές ενός συστήματος πέρα από τα κατεστημένα και την αδιαφάνεια.

Ποιες ενέργειες θα κάνετε για ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή;

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας, του Δήμου Παλλήνης και με το οποίο είχα ασχοληθεί και ως Βουλευτής, αρμόδια του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης για το περιβάλλον και Γραμματέας της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής, είναι το θέμα της αποχέτευσης που, εξαιτίας και της ολιγωρίας, της αδράνειας,  της έλλειψης στοιχειώδους γνώσης για την εκτέλεση τέτοιων έργων, της διεξαγωγής αποσπασματικών μελετών χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο κάλυψης όλου του Δήμου, με αποτέλεσμα να αλλάζει ο σχεδιασμός κάθε φορά, της αναποτελεσματικότητας της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Παλλήνης καρκινοβατεί με τεράστιες καθυστερήσεις.

Καθυστερήσεις που στερούν το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου μας από ένα έργο που διασφαλίζει την υγεία των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και εν τέλει το σταμάτημα της οικονομικής αφαίμαξης των κατοίκων (λειτουργία βόθρων).

Είναι φανερό ότι αυτοί που ευθύνονται για την αδικαιολόγητη για είκοσι χρόνια καθυστέρηση, δεν μπορούν και δεν θα υλοποιήσουν το έργο που απαιτείται να ανατεθεί σε μία νέα Διοίκηση στις προσεχείς εκλογές, η οποία θα διαθέτει πολιτική βούληση, όραμα, γνώσεις και κυρίως διαφάνεια, σε μία πορεία για μια βιώσιμη πόλη με κύριο άξονα την ταχύτερη εκτέλεση του έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ραχήλ Μακρή
Υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας
Πρώην βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
Οικονομολόγος, Μάστερ στην Τραπεζική

 

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: