Breaking News

Η Γιορτή της Εξόδου στην Αιώνια Δουλεία | 11.07.2018

Άρθρο της Ραχήλ Μακρή,  Οικονομολόγου – ειδικευμένη στην τραπεζική επιστήμη – πρώην βουλευτή των Ελλήνων και Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Η αλαζονική επιμονή της κυβέρνησης να γιορτάζει την «έξοδο από τα μνημόνια» αποτελεί χυδαία προσβολή του λαού. Μια προσβολή, η οποία προστίθεται στο θανάσιμο πλήγμα στην εθνική μας κυριαρχία με την παράδοση της Μακεδονίας.

Η συμμορία του Μαξίμου, αντί να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την οικονομική υποδούλωση και γενοκτονία, μετέφερε τα βάρη αυτής της υποδούλωσης στις επόμενες γενιές των Ελλήνων – παρά τα θηριώδη ανταλλάγματα σε «γη και ύδωρ», που προσέφερε, βλακωδώς, άνευ όρων, αμετάκλητα και ως συνήθως προκαταβολικά, με το εξευτελιστικό τέταρτο μνημόνιο, την προδοσία των εθνικών δικαίων της Ελλάδας και την μετατροπή της χώρας σε χωματερή ανακύκλωσης παράνομων μεταναστών από την υπόλοιπη Ευρώπη, κατ’ απαίτηση της Γερμανίας.

Τι σημαίνει όμως συνοπτικά η λεγόμενη «έξοδος» της ληστοσυμμορίας που στην ουσία αποτελεί την έξοδο προς την αιώνια Δουλεία, στις παραμονές των 200 χρόνων από το 1821;

  • Σημαίνει, ότι ενώ πολλά από τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μετά την «προσφυγή της χώρας μας στις αγορές» στα τέλη του 2019, με άγνωστο κόστος δανεισμού, η Ελλάδα θα παραμένει όμηρος των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060.
  • Σημαίνει, ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα διατηρεί το δημόσιο χρέος μας στα 343,5 δις € ή στο 193% του ΑΕΠ, δεσμεύοντας τη χώρα σε μία πολιτική ανυπόφορης λιτότητας και φτωχοποίησης για τα επόμενα 42 χρόνια – κάτι ασύλληπτο ακόμα και για τα δεδομένα της πιο σκοτεινής περιόδου στην Ιστορία της Αποικιοκρατίας.
  • Σημαίνει, ότι η πατρίδα μας θα παραμένει καταδικασμένη σε μία διαρκή, αυστηρότερη «επιτήρηση» – με συνεχείς ελέγχους ανά τρεις μήνες από την Τρόικα, η οποία ήδη ελέγχει άμεσα τόσο τα δημόσια οικονομικά μέσω της ΑΑΔΕ όσο και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία μέσω του Υπερταμείου και των αφελληνισμένων τραπεζών.
  • Σημαίνει, ότι η Τρόικα θα εξασφαλίζει αφενός μεν τα εισπρακτικά μέτρα που θα συνεχίσουν να στραγγαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη, αφετέρου την υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων σε εξευτελιστικές τιμές.
  • Σημαίνει, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην παγίδα του χρέους για 15 τουλάχιστον χρόνια, αφού σύμφωνα με όσα υπέγραψαν και συμφώνησαν οι ληστοσυμμορίτες, η ανακίνηση του θέματος του χρέους θα ξεκινήσει όχι νωρίτερα από το 2032.

Όπως αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων που διαθέτει βασικές γνώσεις οικονομικών, κάτω από αυτές τις συνθήκες, παρά τα εγκώμια του Μοσκοβισί, η προσφυγή στις αγορές για τη χρηματοδότηση της οικονομίας με βιώσιμα επιτόκια (δηλαδή χαμηλότερα του ρυθμού ανάπτυξης), δεν αποκλείει μια νέα κρίση «φερεγγυότητας» σαν αυτή που οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο του 2010.

Με λίγα λόγια ο επικοινωνιακός χειρισμός της «εξόδου» στο τέταρτο μνημόνιο, είναι μία οδυνηρή πολιτική φάρσα, την οποία θα πληρώνουν ακριβά πολλές γενιές Ελλήνων, μαζί με τις ανεπανόρθωτες μειοδοσίες στο Μακεδονικό και στα άλλα εθνικά θέματα.

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: