Breaking News

Ομιλία της Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, κ. Ραχήλ Μακρή, στην εκδήλωση με θέμα: «Αιγαίο 2018, οι συνέπειες της υποταγής» | 19.03.2018

Στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας πολιτών «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» – «RESTART», που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ σήμερα, 19 Μαρτίου, με θέμα: «Αιγαίο 2018, οι συνέπειες της υποταγής» για την εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα, παρευρέθηκε η πρώην Βουλευτής και Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, κ. Ραχήλ Μακρή.

Στην εκδήλωση – συζήτηση μίλησαν οι:

-Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Δικηγόρος
-Βαγγέλης Πισσίας, Καθηγητής διεθνών οικονομικών σχέσεων, Ιδρυτικό στέλεχος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα»
-Ρούντι Ρινάλντι, Εκδότης της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς», επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ)
-Marcus Papadopoulos, Εκδότης και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Politics First» της Βρετανικής κυβέρνησης
Συντονιστής:
-Διονύσης Φλαμιάτος, Αναλυτής διεθνών οικονομικών σχέσεων
Χαιρετίζει:

-Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.)

 

Στην ομιλία της η κ. Μακρή ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ, καταρχήν, για την τιμή που μου κάνατε να μου δώσετε και τον λόγο για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Καθότι, την στιγμή που η κατοχική κυβέρνηση, επιχειρούσε να ολοκληρώσει την αποστολή εκκαθάρισης των γεωπολιτικών εκκρεμοτήτων, όπως είναι το Μακεδονικό, το Κυπριακό, το Αιγαίο, τα ενεργειακά, η Θράκη, την Ήπειρο, ως προαπαιτούμενα για την παραμονή Τσίπρα στην εξουσία, ήρθαν τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια, το ένα στην Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Αθήνα, που αφορούσαν την Μακεδονία για να κλονίσουν συθέμελα, τόσο την ψευτοαριστερή, εθνομηδενιστική κυβέρνηση τους, όσο βέβαια και την ψευτοδεξιά, πατριδοκάπηλη αντιπολίτευση και να τινάξουν στον αέρα στην βεβαιότητά τους, ότι ο ελληνικός λαός θα δεχτεί αβίαστα και αδιαμαρτύρητα τον διαμελισμό του, την προσχεδιασμένη γενοκτονία του και την αμετάκλητη και άνευ όρων εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας της πατρίδος μας.

Τα συλλαλητήρια, έκαναν ένα σπουδαίο πράγμα. Κατάφεραν να αναδείξουν τα στημένα σενάριά τους, την αγαστή συνεργασία του καθεστώτος με εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και βέβαια με κοινοβουλευτικά κόμματα, με αυτοαποκαλούμενους αναρχοαντιεξουσιαστές, που λίγες μέρες πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας απειλούσαν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media με σφουγγαρίστρες και αίματα και καλούσαν σε ενότητα την «μαχόμενη» ψευτοαριστερά τους και πλήρη, βέβαια, κάλυψη του καθεστωτικού πασοκογενή Υπουργού Δημόσιας Τάξης, για την διάσπαση της ομοψυχίας των Ελλήνων, που εκδηλώθηκε αβίαστα και ακομμάτιστα κάτω από την εθνική απειλή.

Η κατάρρευση της ψευδαίσθησης τους, τους οδήγησε στον πανικό και στην ανάσυρση σκανδάλων, όπως είναι η Novartis, που βέβαια γνωρίζουν από το 2012, καθώς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία για την υπόθεση και έχει γίνει και αναφορά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής το 2017, όπου ο ίδιος ομολογεί, ότι κατέχει και την Αμερικάνικη δικογραφία αλλά και τις ανακρίσεις και το υλικό του FBI.

Σκοπός λοιπόν, του σκανδάλου Novartis, ήταν η συγκάλυψη των πολιτικών τους εγκλημάτων εσχάτης προδοσίας.

Ωστόσο, αυτό το σκάνδαλο ξεφούσκωσε γρήγορα και η μεθόδευση αποκαλύφθηκε εύκολα στα μάτια των πολιτών και κατά έναν περίεργο λόγο ξεκίνησε και ένα πογκρόμ μονομερών εχθροπραξιών από την πλευρά της Τουρκίας, κατά της χώρας μας.

Έτσι, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, τουρκικό πλοίο με πλήρωμα 60 ατόμων εμβολίζει την ναυαρχίδα της Ελληνικής Ακτοφυλακής «Γαύδος», που βρίσκεται εντελώς άοπλη απέναντι στο τουρκικό πλοίο.

Τα γνωστά χρηματοδοτούμενα sites του καθεστώτος δημοσιεύουν φωτογραφίες του «Γαύδος», αναπαράγοντας ψεύδη που εκπορεύονταν, όπως είναι λογικό από το Μαξίμου και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είναι γνωστό, πως οι ακταιωροί του Πολεμικού Ναυτικού έχουν παροπλιστεί στους ναυστάθμους και σιωπηρά έχουν αντικατασταθεί με περιπολίες πέραν του 25ου Μεσημβρινού από πλοιάρια του Λιμενικού.

Επιπλέον, η ναυαρχίδα «Γαύδος», βρέθηκε εκείνη τη νύχτα να περιφέρεται άοπλη στα Ίμια, προσφέροντας εύκολο και ακίνδυνο στόχο για μία καλοστημένη τουρκική προβοκάτσια, φτάνει βέβαια να γνώριζαν προκαταβολικά την παρουσία της εκεί.

Βέβαια, δεν πρέπει να μας διαφεύγει,  όπως είδαμε, ότι ο Τσίπρας επισκέφτηκε την επόμενη μέρα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για να συγχαρεί το πλήρωμα για την ψυχραιμία του, ενώ ο ίδιος γελούσε μπροστά τους σιωπηλούς λιμενικούς.

Η χιονοστιβάδα όλων των συμπτώσεων που έλαβαν χώρα την επαύριο των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία δεν φτάνει για να εξηγήσει την αποστολή της ναυαρχίδας σε βραδινή περιπολία ανοιχτά των Ιμίων, αφοπλισμένη ακόμη και από ένα πιστόλι φωτοβολίδας κινδύνου, ούτε βέβαια η σιωπή της καθεστωτικής κυβέρνησης, όταν οι Τούρκοι, μέσω του Υπουργού Εξωτερικών τους, δήλωναν προκλητικά στις 13 Φεβρουαρίου 2018, ότι δέχτηκαν επίθεση από ελληνικές δυνάμεις.

Στις 2 Μαρτίου 2018, οι Τούρκοι πιάνουν αιχμάλωτους μέσα σε ελληνικό έδαφος, δύο Έλληνες αξιωματικούς μας στον Έβρο.

Η ελληνική κυβέρνηση σιωπά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας φυγοδικεί στις Βρυξέλλες, ζητώντας από τους εταίρους τους, την Ευρωπαϊκή συνδρομή στην προστασία των ελληνικών συνόρων, χωρίς να εξηγεί που βρίσκονταν το πλήρωμα και σκάφος RK-15 των Λετονών, που είναι δεμένο στο λιμάνι της Καλύμνου, επιφορτισμένο με την προστασία των συνόρων μας στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών, την μέρα που χτυπήθηκε το «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος και γιατί δεν παρενέβη όπως όφειλε για την φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων, όταν οι Τούρκοι απέκλειαν ναυτικά τα Ίμια.

Χωρίς να εξηγεί γιατί δεν προέβη σε οποιοδήποτε σχεδιασμό για την χάραξη μίας στρατηγικής, όπως όφειλαν για την επιστροφή των δύο αξιωματικών μας, που αυτή τη στιγμή κρατούνται παράνομα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου σε τουρκικές φυλακές.

Οι Τούρκοι, συνεχίζουν την προκλητικότητά τους σε όλα τα επίπεδα ανενόχλητοι και ο Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του προς μέλη του κόμματός του, δηλώνει ότι οι πρόγονοί μας έφυγαν από τα εδάφη τους πέφτοντας στην θάλασσα τον Αύγουστο του 1921 και γλίτωσαν από το να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, δίνοντας έτσι, ένα ηχηρό μήνυμα απάντησης στον ΠτΔ.

Αντί απάντησης, στην κλιμακούμενη προκλητικότητα των Τούρκων, βιώσαμε μία κυβερνητική μεθόδευση ποδοσφαιρικού διχασμού των Ελλήνων, ως αντίβαρο στην λαϊκή αφύπνιση.

Είναι φανερό, ότι πρόκειται για ένα ακόμη καλοστημένο σχέδιο με διττό στόχο, τον διχασμό και τον αλληλοσπαραγμό των Ελλήνων σε Βόρειους και Νότιους και την συγκάλυψη της πρωτοφανούς, στα ιστορικά χρονικά, ενδοτικότητας και υποχωρητικότητας στα εθνικά θέματα.

Όλοι μαζί, μία αηδιαστική, γελοία, εθνομηδενιστική, ψευτοαριστερή κυβέρνηση «επαναστατών» της γραβάτας, που καταπατά το Σύνταγμα, εκδιώχνει την Ορθοδοξία, επιβάλλει τον σεβασμό στον οθωμανισμό και στο κοράνι που μιλάει για πυρά των αλλόθρησκων, χλευάζει τον ελληνισμό μαζί με μία αξιωματική αντιπολίτευση, υπέρμαχο του νεοταξικού εκτουρκισμού της Κύπρου, της επίλυσης του Σκοπιανού, τάχα, μέσω Βουκουρεστίου, της εξόντωσης του ελληνισμού και μία αντιπολίτευση συρφετό «Πασοκοδημαριτών», «Ανανιακών», «Σημιτικών», μία κατοχική «ποταμίσια» αντιπολίτευση που ετοιμάζεται προφανώς με εντολή των Γερμανών, να ενισχύσει τον Τσίπρα.

Όλοι αυτοί, κάνουν στους Τούρκους πλάτες και ετοιμάζονται, αφού πρώτα υπογράψουν όλοι μαζί μία τροπολογία ντροπή, για την τουρκοποίηση της Θράκης καθ’ υπόδειξη του Ερντογάν να εκποιήσουν την Μακεδονία και να ικανοποιήσουν τις Τουρκικές γεωπολιτικές επιδιώξεις.

Την ίδια ώρα, που η χώρα βρίσκεται ύψιστο κίνδυνο, η Ελλάδα έχει μία προδοτική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, μία κατοχική παιδική χαρά και έναν λαό, που έδειξε μέσα από το συλλαλητήρια, ότι διαθέτει εκείνα τα αντανακλαστικά και την εθνική συνείδηση για να προστατεύσει την πατρίδα μας.

Αυτόν τον λαό φοβήθηκαν και φοβούνται όσοι έστησαν μαζί με επιχειρηματίες την παγίδα, προκειμένου να αποκόψουν την Βόρεια Ελλάδα από τον κορμό της εθνικής ομοψυχίας και της λαϊκής Αντίστασης, που ενεργοποιήθηκε όλως τυχαίως στην θέα του εχθρού, προ των πυλών.

Αυτός ο λαός, έχει ανάγκη να δει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, είτε αριστερές, είτε δεξιές, ενωμένες, για αυτό και η Αριστερά δεν πρέπει να επιτείνει τους διχασμούς μέσα στο κλίμα κατοχής.

Πρέπει να καταλάβει την ανάγκη, εθνικής ομοψυχίας, να ξεπεράσει τις εμμονές της, να σταθεί στο πλευρό του κόσμου με πιο αποφασιστική στάση στα εθνικά μας θέματα και να πάψει να χαρίζει την πατρίδα σε πατριδοκάπηλους, επικίνδυνους, αυτοαποκαλούμενους ψευτοδεξιούς, με την πεποίθηση αυτή.

Τελειώνοντας,  θα ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για τις σφαγές στο Αφρίν και την συμπαράσταση του Μετώπου Νίκης στον λαό της Συρίας».

 

About Rachel Makri (3263 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: