Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξυλοκόπησαν με σφοδρότητα και συνέλαβαν με ανυπόστατες κατηγορίες, διαμαρτυρόμενους κατά των πλειστηριασμών»

16 Μαρτίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην σχολή Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην εισαγγελέα και από εκεί στο Τριμελές αυτόφωρο οι Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Ρωμανός και Θωμάς Καρράς, παρευρέθηκε σήμερα Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, η Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης και πρώην βουλευτής, κ. Ραχήλ Μακρή, για την στήριξη των τριών αυθαίρετα συλληφθέντων αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών.

Η αρμόδια εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά επτά αδικήματα που αφορούν αντίσταση κατά της Αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή.

Οι αγωνιστές, παραπέμφθηκαν στο Τριμελές αυτόφωρο χωρίς να προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση, καθώς από τη δικογραφία απουσιάζουν κρίσιμα στοιχεία, επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις για τους τραυματισμούς αστυνομικών που καταλογίζονται στους τρεις, καθιστώντας τες παντελώς ανυπόστατες, αφού δεν περιλαμβάνουν «όνομα υπογράφοντος ιατρού, ούτε σφραγίδες, ενώ οι ίδιοι οι αστυνομικοί που φέρονται να είναι τραυματισθέντες έχουν ζητήσει να μην εξεταστούν.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται από την υπεράσπιση των τριών, δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία βίντεο που φαίνεται να έχει συλλέξει η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, υλικό που θα μπορούσε να προσκομισθεί και να αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η δίκη των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι και τραυματίες και ταυτόχρονα, έχουν καταπατηθεί όλα τα δικονομικά δικαιώματά τους, ανεβλήθη για τις 30/3, στις 9 π.μ..

Η κυρία Μακρή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, με την πολιτική πλήρους υπακοής στα κελεύσματα των διαπλεκόμενων συμφερόντων, της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, επιζητεί την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου της.

Η χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στις ληστρικές επιθέσεις στα σπίτια των πολιτών, καταδεικνύουν τον ολισθηρό δρόμο της μνημονιακής κυβέρνησης και τον κατήφορο που δεν έχει σταματημό.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση υπηρετώντας τραπεζικά και αλλά συμφέροντα αλλότρια του ελληνικού λαού, προέβη στην απόφαση ηλεκτρονικού πλιάτσικου στην ιδιοκτησία των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση έχασε πλέον και τη στοιχειώδη ψυχραιμία της και στο αποκορύφωμα των κατασταλτικών μέτρων, αφού τους ξυλοκόπησαν με σφοδρότητα, τους συνέλαβαν με ανυπόστατες κατηγορίες που έχουν προφανή πολιτικό και φρονηματικό χαρακτήρα.

Το Μέτωπο Νίκης, συμπαραστέκεται ολόψυχα έμπρακτα στους διωκόμενους συμπολίτες μας και απαιτεί: Να σταματήσουν αμέσως όλες οι ποινικές διώξεις εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημα του συνόλου της κοινωνίας».

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης 

About Rachel Makri (3265 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: