Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Οι δήμοι να απαγκιστρωθούν από την Κεντρική Εξουσία» | 04.10.2017

Συνέντευξη στο parthenonradio.com και την εκπομπή «Εν Δήμω» με την Τόνια Ζαραβέλα, παραχώρησε η επικεφαλής του «Μετώπου Νίκης», Ραχήλ Μακρή.

Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, η κ. Μακρή τοποθετήθηκε για το φλέγον ζήτημα της «Νομικής Αναγνώρισης της Ταυτότητας Φύλου» από την ηλικία των 15 ετών, καταθέτοντας παράλληλα το σχόλιο της για την παραίτηση Διονύση Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ. Η κ. Μακρή, επίσης, παρουσίασε στην εκπομπή τις θέσεις του «Μετώπου Νίκης» για τη διάρθρωση και τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι η λειτουργία του Α’ βαθμού επιβάλλεται να απαγκιστρωθεί από την κεντρική διοίκηση και εξουσία.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείσα για τη χθεσινή παραίτηση του κ. Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ, επισήμανε, ότι ούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει την πρόταση της Κυβέρνησης για την παρουσία των κ. Τσακνή και Ταγματάρχη στην ηγεσία της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας τη διαχείριση του ζητήματος επανεκκίνησης της. «Αυτή η ΕΡΤ δεν είχε καμία σχέση, με αυτήν που εγώ οραματίστηκα και ήθελα να λειτουργήσει».

Η πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, αφορμής δοθείσης από τη στάση των ΜΜΕ απέναντί της και τον αποκλεισμό της από τα τηλεοπτικά πάνελ, έκανε λόγο για εμπάργκο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την εντολή που έχει δοθεί στα μέσα για τον αποκλεισμό και την «αισχρή και υποτιμητική προσπάθεια γραφικοποίησης της. Το ήθελαν γιατί προφανώς ενοχλούσα, λέγοντας δημόσια την αλήθεια και μάλιστα και από το βήμα της Βουλής».

Η κ. Μακρή ρωτήθηκε επίσης σχετικά με το νομοσχέδιο περί «Νομικής Αναγνώρισης της Ταυτότητας Φύλου», επισημαίνοντας ότι με αυτό το νόμο η Κυβέρνηση –στην ουσία- ανοίγει την πόρτα στην παιδοφιλία. «Ένα παιδί 15χρόνων μπορεί εύκολα να επηρεαστεί από κάποιον μεγαλύτερο που θα μπορούσε να το οδηγήσει σε αυτήν την κατεύθυνση. «Δεν είναι μόνο παιδοφιλία, αλλά είναι εξυπηρέτηση ενός μεγάλου κυκλώματος που υπάρχει και δρα ανεξέλεγκτα σε παγκόσμια κλίμακα, όπως γινόταν με το εμπόριο γυναικών. Η διαστροφή και οι φαντασιώσεις του ανθρώπου ανεβαίνουν.

Πλέον χρησιμοποιούν παιδιά και τέτοια κυκλώματα.» Η επικεφαλής του «Μετώπου Νίκης» χαρακτήρισε δραματικές κινήσεις την προσπάθεια βουλευτών-λαγών –όπως τους χαρακτήρισε- να ξεγελάσουν την ελληνική κοινωνία, λέγοντας ότι δε ψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Οι κύριοι είδαν ότι στην ψήφο στην Ολομέλεια μπορεί να καταψηφίσουν και όλοι οι ΑΝΕΛ αν δουν ότι οι ψήφοι φτάνουν, ή να μειοψηφήσουν κάποιοι, που δεν τους ενδιαφέρει περαιτέρω πολιτική καριέρα.

Με αφορμή ερώτηση της δημοσιογράφου για την παραχώρηση των τραπεζικών διαθεσίμων προς την Τράπεζα της Ελλάδος, η κ. Μακρή τόνισε ότι και το 2015 που κατατέθηκε το αίτημα προς τους δήμους, στην πραγματικότητα τα χρήματα των δήμων κλάπηκαν. «Δουλεύουμε με την επιστημονική ομάδα του «Μετώπου Νίκης» την πρόταση για κατάργηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι πρέπει να υπάρχουν μόνο μίας μορφής. Δήμαρχοι. Όπως γίνεται και στην Ευρώπη. Κάνουμε λόγο για ξεχωριστή διαδικασία, χωρίς σχέση κομμάτων. Οι δήμαρχοι να μην μπορούν να συμμετέχουν ούτε  πριν, ούτε και μετά κάποια χρόνια, στις Εθνικής Εκλογές, στις Ευρωεκλογές και τα συνδικαλιστικά όργανα. Μιλάμε για μία μεταρρύθμιση, όπου οι δήμαρχοι και οι δήμοι δε θα εξαρτώνται από την υπογραφή των Περιφερειαρχών και των κομμάτων».

Μάλιστα, η κ. Μακρή αποκάλυψε ότι δεν αποκλείει την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές, κάνοντας γνωστό ότι έχει ήδη δεχθεί προτάσεις τις οποίες σκέφτεται σοβαρά.

http://parthenonradionews.blogspot.gr/2017/10/parthenonradio.html

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: