Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Το «Μέτωπο Νίκης» αποτελεί πυρήνα αντίστασης κατά του ξεπουλήματος της χώρας» | 01.06.2017

Η επικεφαλής της κίνησης «Μέτωπο Νίκης», κα Ραχήλ Μακρή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm  στην εκπομπή «Εν Αθήναις»  με το  δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Δεν έχω δημιουργήσει ένα κόμμα, έχω δημιουργήσει έναν πολιτικό φορέα που ευελπιστώ ότι θα αποτελέσει έναν πυρήνα αντίστασης κατά της μνημονιακής επιδρομής και του ξεπουλήματος της χώρας που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή. Το «Μέτωπο Νίκης» είναι ένας πολιτικός φορέας μια κίνηση πολιτών, οργανώσεων κινημάτων που δρα σε δυο επίπεδα, το ένα είναι κινηματικός αντίστασης και από την άλλη πλευρά για να δημιουργήσει μαζί με τους έντιμους, τους άξιους και τους καθαρούς της χώρας όλα εκείνα τα εναλλακτικά πλάνα και σχέδια διεξόδου της χώρας από το δημοσιονομικό τέλμα που μας έχει  οδηγήσει αυτό το παλιό πολιτικό σύστημα.

Για την έξοδό της από τους ΑΝΕΛ

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Δεν έφυγα, με εκδίωξε ο κος Καμμένος για συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα που ενοχλούσα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Με διέγραψαν ομοφώνως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αντισυνταγματικά και αντικαταστατικά. Τα έχω πει επανειλημμένως και τα έχω αποδείξει.

ΔΗΜ: Ποιους εξυπηρετούσε ο κ. Καμμένος; Τώρα βλέπω ότι μιλάει υπέρ του κ.Σαββίδη , τότε μίλαγε υπέρ του κ. Σαββίδη;

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Στήνουν ένα καινούργιο σύστημα, είναι λογικό ότι στήνουν τους δικούς τους ολιγάρχες όπως έγινε πριν από 40 χρόνια και βλέπουμε την ίδια ιστορία και το ίδιο παραμύθι. Ξαναστήνουνε δηλαδή ολιγάρχες  οι οποίοι διαθέτουν ομάδες, δηλαδή φανατικούς οπαδούς που μπορούν να επιτεθούν μέχρι και να δολοφονήσουν ανθρώπους οι οποίοι τάσσονται κατά συμφερόντων που εκπροσωπούν οι ιδιοκτήτες στους οποίους τους ανήκουν και δε δίνουνε και δεκάρα τσακιστή για τις ομάδες.

ΔΗΜ.: Δηλαδή προσεταιρίζονται το Σαββίδη επειδή έχει λεφτά και ποδοσφαιρική ομάδα;

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Καταρχήν ο Σαββίδης δεν εχει αποδειχτεί ποτέ και δεν έχει γίνει ποτέ έλεγχος κρατικός αν διαθέτει τα χρήματα τα οποία λέει, δεν ξέρουμε από που προέρχεται και αν καν είναι Έλληνας.

Ο κος Σαββίδης έφτιαξε μια εταιρεία χάρτινη, μια εταιρεία ραφιού στην Κύπρο, μια ΕΠΕ και βλέποντας σε ποιες εταιρείες εκχωρηθήκαν προχθές από το ΤΑΙΠΕΔ ο ΟΛΘ,  κάθισα και έψαξα όλα τα στοιχεία, ανακάλυψα λοιπόν ότι μια εκ των εταιρειών φαντασμάτων που εκχωρείται μπιρ παρά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι του κου Σαββίδη που έχει έδρα την Κύπρο. Είναι μια εταιρεία φάντασμα, μια εταιρεία χάρτινη, μια ΕΠΕ η οποία είναι άγνωστων μετόχων και άγνωστης μετοχικής σύνθεσης, και σε αυτούς τους ανθρώπους και στους γερμανούς οι οποίοι έχουν κάποιες ΕΠΕ και έχουνε ένα κεφάλαιο 25 χιλιάδων ευρώ εκποιούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα πρέπει να πούμε ότι επειδή εκποιείται μέσω του  ΤΑΙΠΕΔ το κράτος δεν έχει δικαίωμα ούτε αν υπήρχαν βουλευτές, που δεν υπάρχουν, να τα ζητήσουν, να εκχωρήσει και να δώσει σε ποιους τα έχει εκχωρήσει και να γίνει έλεγχος των οικονομικών στοιχείων και αν πραγματικά αυτές είναι επιχειρήσεις που υπάρχουν. Δεν καταδίκασα κανέναν κ. Σαββίδη και καμία ομάδα. Να ξεκαθαρίσω ότι έμενα με ενδιαφέρει το δημόσιο συμφέρον.

Για το ΣΥΡΙΖΑ

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Ζητήθηκε από εμένα να συνεργαστώ ως υποψήφια στο νομό Κοζάνης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όχι να συμμετέχω στο κόμμα που δε συμμετείχα ποτέ, ούτε υπήρξα μέλος, ούτε με ενδιέφερε να γίνω αλλά  με εκλογή να συμμετέχω ως συνεργαζόμενη στα ψηφοδέλτια με το πρόταγμα στην ουσία της διαγραφής του χρέους, της αποζημίωσης.

ΔΗΜ: Και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύψατε ανεντιμότητα;

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Κατευθείαν το κατάλαβα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ως βουλευτής ήταν να ζητήσω την σύμβαση του ΟΠΑΠ, μια κατάπτυστη σύμβαση που βλάπτει το δημόσιο συμφέρον και εκχωρήθηκε με άνομο τρόπο σε κάποιον ολιγάρχη της χώρας. Αυτή την σύμβαση παρόλο που ήμουν βουλευτής της κυβέρνησης θα περίμενε κάποιος, επειδή την είχα ζητήσει και στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι θα μου την έδιναν.

ΔΗΜ.: Ποιοι σας ανέλυσαν τα οικονομικά στοιχεία της σύμβασης ώστε να μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι είναι ανέντιμη και ασύμφορη.

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Τα οικονομικά στοιχεία μπορώ να τα αναλύσω μόνη μου γιατί διαθέτω και είναι στις γνώσεις για να μπορώ να αναλύω οικονομικά στοιχεία εταιρειών, το μόνο που μου έλλειπε ήταν η σύμβαση. Είχα καταθέσει δυο φόρες ερώτηση στην κυβέρνηση Σαμαρά  και δεν μου είχε δοθεί η σύμβαση του ελεγκτικού συνεδρίου, με παρέπεμπαν στο ελεγκτικό συνέδριο. Η σύμβαση ήταν σημαντική για να μπορέσω και μέσω των δημοσιευμάτων που υπήρχαν να τεκμηριώσω την απάτη.

ΔΗΜ: Και πήγατε στο ΣΥΡΙΖΑ και τους είπατε «να μια ανέντιμη σύμβαση»;

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Όχι το ξέρανε γιατί και οι ίδιοι το κατήγγειλαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Για παράδειγμα σας λεω ότι πήγα και ζήτησα με κοινοβουλευτικό έλεγχο δηλαδή  κατέθεσα επίσημα ερώτηση ζητώντας την σύμβαση από την κυβέρνηση και η κυβέρνηση αρνήθηκε να τη δώσει. Δεύτερον, υπήρχε ένα θέμα λαθρεμπορίας, διαγραφής από λαθρεμπορία  πετρελαίου περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, αυτό είχε αναδειχτεί, είχε γίνει προσπάθεια να περάσει πεντε φόρες, είχε κάνει μεγάλο πόλεμο ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά από τους ΑΝΕΛ για να μην περάσει η  τροπολογία να διαγράψουν τα πρόστιμα του 1 δις από τη λαθρεμπορία. Ωστόσο πέρασε την πέμπτη φορά με τροπολογία –νομοσχέδιο τότε επί υπουργίας Μητσοτάκη και όταν γίναμε κυβέρνηση θεώρησα ότι αυτή η τροπολογία  θα καταργηθεί. Και έτσι κατέθεσα μαζί με τον κ. Σταθά μια τροπολογία ζητώντας βουλευτική από την κυβέρνηση στην οποία ανήκα ζητώντας να αφαιρεθεί αυτό από το νόμο και να διεκδικηθούν τα πρόστιμα από τις συγκεκριμένες εταιρείες τις μεγάλες των πετρελαιοειδών, για να μπουν στον κρατικό κορβανά γιατί δεν μπορεί από τη μια να κυνηγάς καστανάδες και από την άλλη να μην πληρώνουν 1 δις οι επιχειρηματίες.   Επίσης πήγα και κατέθεσα μια ερώτηση τότε για τον Βγενόπουλο . Με κάλεσαν από τη Γραμματεία της ΚΟ, ο κ. Μαντάς, και μου ζήτησε να μην καταθέτω ερωτήσεις χωρίς να τους ρωτώ κάτι το οποίο είναι ανεπίτρεπτο και αντισυνταγματικό.  Έπαψα λοιπόν από τότε να καταθέτω ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου με τα σήματα του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθετα με τη Βουλή των Ελλήνων όπως έχω και δικαίωμα.

Ερωτηθείσα γιατί δεν πήγε με την κα Κωνσταντοπούλου

Ρ. ΜΑΚΡΗ:  Είχα μια καλή σχέση αλλά θεωρώ ότι έχει ένα κόμμα σφραγίδα, ένα κόμμα που έγινε για συγκεκριμένους στόχους και λόγους.

Για τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο

Ρ. ΜΑΚΡΗ:  Το μοναδικό κόμμα που συμμετείχα ήταν οι ΑΝΕΛ, το πρώτο στη ζωή μου και το τελευταίο. Οι ΑΝΕΛ ήταν ένα κόμμα που είχε πολλές δυνατότητες και μεγάλη δυναμική και θεωρώ ότι αν υπήρχε ο πραγματικός πατριωτισμός από την πλευρά του Καμμένου και δεν ήταν οι στόχοι του αλλότριοι δεν θα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι ΑΝΕΛ το 2015.

Ο Καμμένος είχε ένα στόχο και σχεδίασε να έχει ένα κόμμα σφραγίδα που το κόμμα αυτό θα οδηγούσε να έχει ένα 3% για να αποτελέσει τον πυλώνα και να συγκυβερνήσει για να πάρει στα χέρια του το υπουργείο το οποίο δια καώς επιθυμούσε. Δεν ήθελε κάτι παραπάνω και αυτό το έπραξε με οποιοδήποτε τρόπο εξαπατώντας στην ουσία.

ΔΗΜ.: Γιατί να πάρει το υπουργείο Άμυνας;

Ρ. ΜΑΚΡΗ:  Το υπουργείο Άμυνας είναι το πιο σημαντικό υπουργείο της χώρας και δούλεψε για αυτό από 25 χρονών.

ΔΗΜ: Μήπως ήθελε να προσφέρει στην πατρίδα μέσω αυτού του υπουργείου;

Ρ. ΜΑΚΡΗ:  Σίγουρα! Το να ξεπουλάς δημόσια επιχείρηση και την ΕΛΒΟ σε Τούρκους και να κάνουν σουλάτσα τουρκικές φρεγάτες μαζί με ελληνικές στο Αιγαίο… Δεν είπαμε να κάνει πόλεμο αλλά να προασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας. …Είναι τρελό και υποκριτικό να έχεις τους Τούρκους μέσα στο Αιγαίο με δική σου εντολή, να κάνουνε και να χαιρετιούνται και να ανταλλάσσουνε δώρα πάνοπλες, να εξερευνούν, να κατασκοπεύουν, να κάνουν μονίμως με δική σου υπογραφή και μετά να λες «α! έχω δώσει εντολή όποιος μπαίνει από τον εναέριό μου χώρο εγώ θα τον ρίξω». Είναι αστείοι

Κανένα προσωπικό δεν έχω με κανέναν, έχω επιχειρήματα τα οποία δεν απαντούν.

Για το κόμμα της κας Κωνσταντοπούλου

Ρ. ΜΑΚΡΗ:  Έφτιαξε ένα πράγμα, έχει στο μυαλό της κάτι συγκεκριμένοΔεν μπορώ να υπηρετήσω κάτι τέτοιο. Μου είπε «θέλω να δημιουργήσω ένα κόμμα με αυτές τις προϋποθέσεις και θέλω τη βοήθειά σου και τη στήριξή σου», αυτό που ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε, στην πορεία διαπίστωσα κάποια πράγματα, δεν μου άρεσαν και απεχώρησα.

Για το Μέτωπο Νίκης

Ρ. ΜΑΚΡΗ:  Είναι διαδικτυακό, δεν είμαι εγώ, είναι μια ομάδα ανθρώπων και πολύ σοβαρών και σημαντικών που δουλεύουν. Έχουν γίνει στον ένα μήνα πάρα πολλές δράσεις και κινητοποιήσεις και σε συνεργασία και με κινήματα. Είναι διαδικτυακό για τον απλούστατο λόγο ότι εγώ δεν έχω ούτε χορηγούς ούτε νταβατζήδες ούτε ιδιοκτήτες ομάδων να τους διαγράφω πρόστιμα και να καταθέτω τροπολογίες για να τους διαγράφουν πρόστιμα και από την πίσω πλευρά να μου δίνουν λεφτά για να διαθέτω γραφεία. Αυτά είναι τακτικές και πρακτικές άλλων βουλευτών …

Για τις απειλές προς το πρόσωπό της

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Προχθές στο Κολωνάκι μου επιτέθηκαν και μου έσπασαν τους καθρέφτες. Καταρχήν υπάρχουν κατατεθειμένα στην αστυνομία και έχει έρθει και η αντιτρομοκρατική όταν μου έσπασαν το βουλευτικό αυτοκίνητο, όταν απειλούσαν με τη ζωή μου λόγω των καταθέσεων των ερωτήσεων που ήταν πολύ σοβαρές. Εγώ δεν έχω εμπλακεί σαν βουλευτής σε απλές ερωτησούλες, της πλάκας. Ξέρω όλη τη χώρα τι συμβαίνει σε όλο αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ και καλά υποτιθέμενων επιχειρηματιών, μεταξύ πολιτικών προσώπων …

ΔΗΜ.: Ο Τσίπρας μιλάει συνεχώς εναντίον της διαπλοκής

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Ναι εναντίον της διαπλοκής και μετά εναγκαλιζόμενος με τη διαπλοκή προχωράει και νομοθετεί σε βάρος του λαού και υπέρ της διαπλοκής. Η τροπολογία η οποία έγινε προχθές για τη διαγραφή των προστίμων δεν είναι διαπλοκή; Εννοώ για το Σαββίδη, ένα από τα παραδείγματα είναι αυτό. Ότι πίσω από τις αποκρατικοποιήσεις ότι εταιρεία βρίσκω είναι εταιρεία φάντασμα και ότι ξεπούλησαν και τη ΔΕΗ σε γερμανική εταιρεία την  RWE το 17% και στο γερμανικό δημόσιο και σε έναν άλλο επιχειρηματία τον οποίο ο ίδιος κατηγορούσε ότι δεν πλήρωνε τη ΔΕΗ, μιλώ για το Μυτιληναίο, πως ακριβώς ονομάζεται αυτό το πράγμα; Αυτό που έχει κάνει τώρα με τα ΜΜΕ που πάνε τώρα να δώσουν την ΠΗΓΑΣΟΣ αφού κάναν την ιστορία με τον Ψυχάρη, δεν ξέρω τι παίχτηκε εκεί και τα συμφωνήσαν και τα είπανε και τον αφήσανε στην άκρη τον Ψυχάρη, γιατί κρατάνε και τα στοιχεία τα οποία εγώ είχα βγάλει και είχα δώσει στα χέρια του Καμμένου, με αυτά τα στοιχεία εκβιάζουν όλο το σύστημα, και αντί να πάμε στη Δικαιοσύνη και να πούνε εδώ είναι τα στοιχεία να τελειώνουν και να κάνουν και εξεταστικές επιτροπές αυτοί τα έχουν στα συρτάρια τους… Φυσικά γίνεται φαγοπότι, φυσικά γίνεται πάρτι!

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Για παράδειγμα η ΠΗΓΑΣΟΣ, 100 εκ. ενώ ήταν υπό επιτήρηση της εταιρείας αυτής που χρωστάει στις τράπεζες που είναι ανακεφαλαιοποιημένες. Αν δεν τα πληρώσει, που δεν θα τα πληρώσει γιατί  έχει πτωχεύσει, θα τα πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι μέσω των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών.

ΔΗΜ.: Μα λέει ότι θα γίνει κούρεμα για να μπει ο Σαββίδης

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Αυτό σημαίνει ότι του χαρίζουνε τα χρέη, 100 εκ. χώρια τα υπόλοιπα που χρωστούσε και το MEGA. Εγώ τα έβγαλα και τα έδωσα στα χέρια και του Παππά όταν έγινε κυβέρνηση και του κ. Καμμένου.

Ερωτηθείσα γιατί υπάρχει αυτή η διάσταση με τους ΑΝΕΛ

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Υπάρχουν ΑΝΕΛ; Τι είναι κόμμα εξαρτημένων ανθελλήνων;    Τα κόμματα έχουν μια ιδρυτική διακήρυξη και καταστατικές αρχές ,έχουν θεσμικά όργανα και λοιπά και συγκεκριμένες διαδικασίες, εμένα με διέγραψαν με μη θεσμική διαδικασία που δεν προβλέπεται καν στο καταστατικό των ΑΝΕΛ.   Τι έλεγε μέσα «κανένας που ψήφισε το μνημόνιο, ούτε νεκροί και δεν ψηφίζουμε μνημόνια». Ψήφισαν μνημόνια οι κύριοι  και τα υπηρετούν ναι ή όχι;

About Rachel Makri (3265 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: