Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Οι «Μνημονιακές» αποδράσεις της Υπουργού ταξιδιών και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 100.000,00 € στο Ντουμπάι

04 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία για τα έσοδα από τον τουρισμό, το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου για το 2016, ανήλθε στα 11.202 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 7,3% έναντι του πλεονάσματος για το 2015 ήτοι 12.088 εκατ. ευρώ.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 13.207 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,5% σε σύγκριση με το 2015.

Αναλυτικότερα, το 2016 οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 5.580 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,1% σε σύγκριση με το 2015, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 3.517 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,6%.

Όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 5,2% και διαμορφώθηκαν στα 2.128 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 25,6% και διαμορφώθηκαν στα 889 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης μειώθηκαν κατά 3,7% και διαμορφώθηκαν στα 1.944 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, αύξηση κατά 3,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 436 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ σημείωσαν μείωση κατά 22,8% και διαμορφώθηκαν στα 728 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η Υπουργός ταξιδιών αγκαζέ με την διπλοθεσίτισσα σύμβουλο της, απόφοιτο λυκείου διορισμένη και αμειβόμενη κατά παράβαση του νόμου, ως πανεπιστημιακή απόφοιτη στο ανωτέρω κλιμάκιο του δημοσίου υπαλλήλου, συνεχίζουν τα πανάκριβα ταξιδάκια αναψυχής σε εξωτικούς παραδείσους με πρόσχημα την προώθηση του τουρισμού.

Αυτή την φορά βέβαια συνοδευόμενη από τον γαλάζιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Αφού έκοψαν κορδέλες σε ιδιωτικά mall με τον «Κοσκωτά» του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που ψήφισαν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, δίνοντας την χαριστική βολή στους εμπόρους προς όφελος των πολυεθνικών.

Αφού ξεπούλησαν τις μαρίνες της χώρας.

Αφού παραχώρησαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε γερμανικές εταιρείες με κεφάλαιο 25.000,00 € και στον «μεγαλοεπιχειρηματία» με την επιχείρηση αγνώστων μετόχων και κεφαλαίου με έδρα την Κύπρο.

Αφού ξεπούλησαν κατά απαίτηση των Γερμανών για 10 εκατ. ευρώ την ΕΛΒΟ, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την Περιφερειακή Αρχή θεώρησαν ότι θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το μαγευτικό Ντουμπάι για να προωθήσουν τον τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα η Περιφέρεια χρεώθηκε και την ενοικίαση περιπτέρου από τον ΕΟΤ, ενώ υπήρχε ήδη περίπτερο του ΕΟΤ που κόστισε 47.120,00€.

Την ίδια ώρα βέβαια που Υπουργός, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, απολαμβάνουν ταξίδια στο Ντουμπάι με λεφτά των φοροληστεμένων Ελλήνων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθαρογράφει το 4 στην σειρά κοινωνιοκτόνο μνημόνιο καταθέτοντας ρεκόρ κυβέρνησης στην ψήφιση και εκτέλεση μνημονίων.

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα καταγγέλλουν ότι από τα τρία βίντεο προώθησης, απουσιάζει ο Ν. Σερρών και η Αμφίπολη, για την οποία ξέχασαν και την χρηματοδότηση των ανασκαφών με 1 εκατ. Ευρώ, παρόλο που είχε ζητηθεί να συνδράμει η ελληνική ομογένεια της Αμερικής.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως απαντήσει για τον σκοπό του συγκεκριμένου ταξιδιού.

Για ποιο λόγο πληρώθηκε ο ΕΟΤ για την χρήση του ελληνικού περιπτέρου.

Αν υπήρχε έγκριση της δαπάνης από το περιφερειακό συμβούλιο για το 2017.

Εάν γνωρίζουν ότι η χώρα έχει μηδενικούς τουρίστες από το Ντουμπάι, καθώς χρησιμοποιούν πολυτελή γιοτ για τις διακοπές τους τα οποία απαιτούν εκσυγχρονισμένες μαρίνες που έχουν πουλήσει τα κόμματα τους.

Να μας ενημερώσουν για τον αριθμό των μαρίνων που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να προσελκύσει Άραβες τουρίστες.

Να μας απαντήσουν εάν γνωρίζουν ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ντουμπάι στο χώρο της Ναυτιλίας και στα τουριστικά σκάφη, έφυγαν από την Ελλάδα εξαιτίας του αφιλόξενου επενδυτικού περιβάλλοντος και της παντελούς έλλειψης υποδομών.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί την Υπουργό όπως εξηγήσει για ποιο λόγο δεν απάντησε όπως όφειλε στην με αρ. πρωτ. 4537/20-08-15 Ερώτηση της Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή με θέμα: «Ενέργειες της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ναυτιλιακού τουρισμού και των μαρίνων» (http://bit.ly/2p6WoNq).

Αντιλαμβανόμαστε φυσικά ότι Υπουργοί μηδενικού κοινοβουλευτικού και υπουργικού έργου που διορίστηκαν όχι για τις ικανότητες τους, αλλά για να ψηφίζουν κοινωνιοκτόνα μέτρα για την ελληνική κοινωνία, είναι πολύ δύσκολο να απαντήσουν.

Οπότε ας αναλωθούν στα ταξίδια και την είσπραξη ημερήσιων αποζημιώσεων εις βάρος των κορόιδων και τους ευχόμαστε να βρουν εξωτικά μέρη για να αποδράσουν με τα διπλωματικά τους διαβατήρια ως άλλοι «Μαρινόπουλοι».

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Παρατίθενται τα έξοδα από την ΠΚΜ, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για το ταξίδι στο Ντουμπάι

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: