Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν μνημόνιο κατ’ εντολή αποικιοκρατών» | 29.04.2017

Συνέντευξη της Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, Ραχήλ Μακρή στον Ήφαιστο Βιέννης

von Georg Gstrein

Μια νέα πολιτική κίνηση. Γιατί;

Αποφάσισα να αναλάβω την πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός μετώπου πολιτών, οργανώσεων, κινημάτων και συλλογικοτήτων έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας πολιτικός πυρήνας αντίστασης στην αναπόφευκτα αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική της ύφεσης, της ληστείας των πολιτών από τους τραπεζίτες, της διαφθοράς και της διαπλοκής και φυσικά της εθνικής υποτέλειας.

Ποια άλλα πρόσωπα της πολιτικής ζωής σας στηρίζουν;

Το Μέτωπο Νίκης είναι ένα ευρύ, ζωντανό και ανοιχτό Μέτωπο πολιτών, κινημάτων και οργανώσεων που πρεσβεύουμε το νέο, το άφθαρτο, το καθαρό, την όρεξη για δουλειά και την αγάπη μας για την Πατρίδα.

Το μέτωπο το στηρίζουν όσοι διαθέτουν την αρετή και την τόλμη και είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της χώρας μας από την αποικιοποίηση στην οποία βρισκόμαστε.

Αυτοί που μοιραζόμαστε κοινό όραμα, ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, μια δικαιοσύνη που θα ασκεί το καθήκον της για λογαριασμό των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.

Που επιθυμούμε να φέρουμε την Ελλάδα στο βάθρο που της αξίζει. Μέχρι σήμερα στο μέτωπο νίκης έχουν προσχωρήσει πρόσωπα όπως Θανάσης ο Γούναρης, Πρόεδρος του κόμματος των πειρατών, η Αυγή Βουτσινά, μια δυναμική γυναίκα, πολιτική ακτιβίστρια, ο Μιχάλης ο Χριστοδουλίδης, Σμήναρχος ε.α. και Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, ο Σάββας ο Δημητριάδης, Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Συντήρησης Μηχανημάτων Έργων (Σ.Ε.Σ.Μ.Ε) ενώ έχουν γραφτεί χιλιάδες μέλη μέσω του site του Μετώπου Νίκης (www.metoponikis.gr) και σύντομα θα συγκροτηθούν σε ομάδες, προκειμένου να ξεκινήσει η διαμόρφωση των οργάνων του μετώπου που θα διαμορφώσουν τα εναλλακτικά πλάνα για την διέξοδο από το δημοσιονομικό τέλμα που μας οδήγησαν επίορκοι πολιτικοί εκπρόσωποι ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του.

Ήδη ένα μήνα από την ανακήρυξη του Μετώπου Νίκης από το Μελιδόνι της Κρήτης, σε συνεργασία με το κίνημα αλληλεγγύης, ανατροπής και ανυπακοής, πραγματοποίησα με κινητοποίηση για την επανασύνδεση ρεύματος σε ηλικιωμένη καρκινοπαθή συμπολίτισσα μας από το Γαλάτσι Αττικής. Πέτυχαμε συμφωνία με την ΔΕΗ προκειμένου να υπάρχει επανασύνδεση ρεύματος για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν αδυναμία πληρωμής λογαριασμών τους. Τα μέλη του Μετώπου Νίκης, Θανάσης Γούναρης και Αυγή Βουτσινά παρενέβησαν δυναμικά στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ζητώντας την απομάκρυνση των εγκαταστημένων διοδίων από την Αττική.

Επίσης, μαζί με τα κινήματα Μπλόκο, ΑΛ.ΑΝΥ.Α και την στήριξη της ΛΑΕ, σηκώσαμε τις μπάρες της ντροπής στα διόδια Ελευσίνας, ζητώντας την απομάκρυνση τους όπως ορίζει η απόφαση της περιφέρειας από το 2014 και όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε αναγγείλει προεκλογικά.

Εσείς ως κόμμα σε ποιο χώρο ανήκετε;

Το Μέτωπο Νίκης δεν είναι κόμμα, είναι ένας πολιτικός φορέας που δεν θα μένει σε ταμπέλες, δεξιάς ή Αριστεράς, που θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού και ανοιχτού στην κοινωνία κινήματος και θα προσπαθεί να εκφράσει όλους όσους είναι πιστοί στην πάλη για τη σωτηρία της πατρίδος μας.

Ποια θεωρείτε τα πιο σημαντικά εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα;

Το 2009 Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί χρησιμοποιώντας ως βασική δικαιολογία το δημόσιο χρέος τη χώρας, για το οποίο αρνούνται πεισματικά να δώσουν περισσότερα στοιχεία, δημιούργησαν τεχνητά κρίση δανεισμού, προκειμένου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εισέλθει στην Ελλάδα.

Με το πρόσχημα της σωτηρίας της οικονομίας και της παραμονής της χώρας, στην Ε.Ε. και το ευρώ, κατά παράβαση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, επέβαλλαν μνημόνια, δηλαδή κείμενα, που με τις όποιες αναθεωρήσεις τους, αντικατοπτρίζουν την οικονομική κατοχή της Χώρας.

Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία κατά παρέκκλιση του Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου, ξεκίνησαν:

Να νομοθετούν μέτρα λιτότητας για τον Ελληνικό λαό, επιφέροντας βαθύτατη ανθρωπιστική κρίση και οικονομική ύφεση.

Να εκχωρούν τον πλούτο της Ελλάδας σε υποτιθέμενους επενδυτές, χωρίς καμία διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και της ασφάλειας της Πατρίδας μας.

Να μεριμνούν πώς θα χαρίσουν δισεκατομμύρια σε τραπεζίτες, πρόστιμα σε επιχειρηματίες, φόρους σε ολιγάρχες με υπεράκτιες εταιρίες.

Να παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη και να αλλάζουν τον Ποινικό Κώδικα.

Το καλοκαίρι του 2015, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραβιάζοντας την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου 2015 και της 5ης Ιουλίου 2015, που ήταν ξεκάθαρες ως προς την ανάγκη αποδέσμευσης από τις υφεσιακές πολιτικές του παρελθόντος και την διασφάλιση μέτρων ανάπτυξης, συνέταξαν ένα τρίτο μνημόνιο.

Χρησιμοποιώντας τις ίδιες απειλές, πρακτικές και μεθοδεύσεις τρομοκράτησης και διχασμού του Ελληνικού Λαού, με το παλαιοκομματικό σύστημα, συμφώνησαν, στην λήψη κοινωνιοκτόνων μέτρων για τον λαό, για δεκαετίες και την παραχώρηση όλης της δημόσιας περιουσίας, καταλύοντας το Πολίτευμα και την Δημοκρατία στην χώρα και καθιστώντας την προτεκτοράτο των δανειστών.

Η χώρα μας έχει παραδοθεί άνευ χρόνων για πάνω από 100 χρόνια στα χέρια κατακτητών.

Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για σημαντικά εσωτερικά προβλήματα όταν έχει απωλέσει την εθνική της ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία.

Ποια η πρότασή σας ώστε να μην μεταναστεύουν οι νέοι μας;

Όλοι οι οικονομολόγοι γνωρίζουμε ότι η μετανάστευση και η φτώχεια επιτείνονται σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ από το 2008 έως σήμερα έφυγαν από τη χώρα 427.000 Έλληνες, ηλικίας 15-46 ετών, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το φαινόμενο συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση και οξύνεται περαιτέρω όσο εφαρμόζονται πολιτικές λιτότητας στην χώρα.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μου που αποτυπώθηκαν στην ομιλία μου για το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015, στην οποία είχα τονίσει ότι το νέο μνημόνιο θα γεννά ύφεση που θα δημιουργεί ανεργία, λουκέτα και απόγνωση στην ελληνική κοινωνία.

Για να σταματήσει αυτή η αιμορραγία που επιτείνει το «brain drain» στις χώρες του εξωτερικού απαιτείται να σταματήσει η εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Να στηριχτούν οι ερευνητές και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Να ανατρέξουμε στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό για να αναζητηθούν προτάσεις αξιοποίησης του πλούτου της χώρας, προκειμένου να αξιοποιηθούν πόροι ως πραγματικές επενδύσεις για τη χώρα, όπως είχα προτείνει για παράδειγμα κατά την συζήτηση των κυρώσεων των συμβάσεων υδρογονανθράκων για τον ορυκτό πλούτο.

Να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Ποιους όρους και προϋποθέσεις θα θέτατε προκειμένου να συμπράξετε σε μια κυβέρνηση κοινής αποδοχής;

Η μόνη αποδοχή που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση είναι αυτή των πολιτών.

Πως στέκεται το κόμμα σας απέναντι στο Σύριζα και απέναντι στους ΑΝΕΛ, τα δύο μητρικά θα έλεγα κόμματα (από τα οποία προέρχεσθε)

Υπήρξα πάντα προσηλωμένη στις αρχές ενός πολιτικού συστήματος πέρα από την κομματοκρατία και την αδιαφάνεια.

Δεν ανήκα ποτέ σε κόμματα. Ανήκα στους πολίτες που με εξέλεξαν να τους εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τηρώντας το Σύνταγμα και τις δεσμεύσεις που τους έδωσα όταν ζητούσα την ψήφο τους.

Τρία χρόνια άσκησα συνεχή Κοινοβουλευτικό Έλεγχο υπέρ των πολιτών, όλων των πολιτών χωρίς παρωπίδες, χωρίς βλακώδεις ιδεολογικούς διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να μπορεί να με κατηγορήσει κανένας ότι είχα το οποιοδήποτε προσωπικό όφελος.

Τρία χρόνια παρέμεινα σταθερή σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας, μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση και μιας οικονομίας που δεν εξυπηρετεί τις τσέπες των ολιγαρχών κλέβοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον μεροκαματιάρη, τον επιστήμονα ελεύθερο επαγγελματία και τον συνταξιούχο.

Ξεκαθάρισα από την αρχή την πρόθεσή μου να συνταχθώ στο πλευρό όποιου επιθυμεί να οικοδομήσει νέες πολιτικές δυνάμεις του τόπου χαράζοντας πορεία πάνω σε αυτές τις γραμμές.

Εκλέχτηκα για πρώτη φορά βουλευτής τον Μάιο του 2012 με τους ΑΝΕΛ χωρίς να υπάρχει κόμμα ακόμη και το 2014 με διέγραψαν από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τον Γενάρη του 2015 μου ζήτησε να συνεργαστώ με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βάσει του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες της εκλογικής περιφέρειας του Ν. Κοζάνης με εξέλεξαν πρώτη βουλευτή.

Όταν δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις του απέναντι στον λαό καταψήφισα και μέχρι την τελευταία στιγμή τους καλούσα στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής της 25 Ιανουαρίου και της 5 Ιουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν μνημόνιο κατ’ εντολή αποικιοκρατών, δηλαδή μια ακόμα αποικιοκρατική σύμβαση και τίποτα παραπάνω.

Επέλεξαν να εφαρμόζουν σκληρά, παράλογα και επιβλαβή για την ελληνική κοινωνία και οικονομία μέτρα που προσφέρουν ως δώρο στους εμπνευστές και εκτελεστές του εκβιασμού της χώρας.

Επέλεξαν να συμμαχήσουν με τους τοκογλύφους και την διαπλοκή, αφού ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό και αφού τον πούλησαν.

Τους αντιμετωπίζω ως αυτό που είναι πολιτικά, υπόδικους έσχατης προδοσίας.

Πιστεύετε ότι πρέπει να ψηφίζουν οι Κάτοικοι του Εξωτερικού στις Εθνικές Εκλογές όπως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και γιατί;

Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει επιλυθεί σε όλες τις χώρες. Μάλιστα, σε πολλές από αυτές όπως στην Δανία, έχουν θεσπίσει διατάξεις που περιορίζουν το δικαίωμα ψήφου των πολιτών τους που ζουν στο εξωτερικό και για ορισμένες κατηγορίες (ανάλογα με τα χρόνια απουσίας) το στερούν εντελώς – μάλιστα στη Δανία η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο Σύνταγμα της χώρας.

Προσωπικά θεωρώ ότι η ελληνική διασπορά δικαιούται να έχει φωνή και γνώμη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Θεωρώ ότι μέρος της Βουλής, μπορεί να εκλέγεται από τους ομογενείς της διασποράς, ανά γεωγραφικές περιφέρειες με πληθυσμιακή αναλογία που θα προκύπτει από την εγγραφή ομογενών σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, μέσα από κατάλογο προσωπικοτήτων ανά περιφέρεια, χωρίς την συμμετοχή των ελληνικών κομμάτων σε αυτές.

Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπερασθεί η κομματικοποίηση της διασποράς και αφετέρου θα δοθεί και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και του εκλέγειν, σε όλους τους Έλληνες.

Πιστεύω ότι Βουλευτές Επικράτειας θα πρέπει να καταργηθούν και φυσικά να καταργηθεί η κομματοκρατία και στην χώρα με εκλογή εκπροσώπων στο κοινοβούλιο ανά περιφέρεια της χώρας σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς την συμμετοχή κομμάτων σε αυτά, ώστε κάθε πολίτης που κατά το Σύνταγμα έχει δικαίωμα του εκλέγεσθαι να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και οι πολίτες που θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, να επιλέγουν πρόσωπα και όχι κόμματα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να εκπροσωπούνται από αυτούς που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Αυτό αποτελεί και την θέση του Μετώπου Νίκης για αυτό και καλεί όλους τους Έλληνες που διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις, όπως διαμορφώσουμε την πρόταση αυτή.

Ποιο είναι το όραμά σας για την Ελλάδα;

Το όραμα μου είναι να δω τον Ελληνικό λαό να ορθώνει το ανάστημα του, να πάψει να τους φοβάται, να αλλάξει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και να πάρει πίσω την εξουσία που του ανήκει.

Να προτάξουμε το συμφέρον της Ελλάδας πέρα και πάνω από μίση και στερεότυπα του παρελθόντος και με ενότητα και σύμπνοια.

Να σχεδιάσουμε τις εναλλακτικές προτάσεις και πλάνα για την έξοδο από το δημοσιονομικό τέλμα και την ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν επίορκοι πολιτικοί σε συνεργασία με ξένους κατακτητές.

http://www.hephaestuswien.com

 

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: