Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Θα δημιουργήσω έναν πολιτικό φορέα και θα προσπαθήσω να ενώσω τους Έλληνες» | 14.01.2017

Συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή με τον Κώστα Χαρδαβέλλα στο ραδιόφωνο του Alpha 989

Κ. Χαρβαβέλλας: Να επιστρέψουμε στον χώρο της πολιτικής. Υπάρχει μία κυρία, εγώ την εκτιμώ γιατί έχει έναν δυναμισμό σαν πολιτικός.

Μιλώ για την κυρία Ραχήλ Μακρή, η οποία ακολουθεί πλέον μία μοναχική πορεία στην πολιτική και μάλιστα πρόσφατα έκανε κάποιες δηλώσεις, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για το παρασκήνιο της πολιτικής στην Ελλάδα.

Η κ. Μακρή στο τηλέφωνό μας. Καλησπέρα σας.

Ραχήλ Μακρή: Καλησπέρα κ. Χαρδαβέλλα. Kατ’ αρχήν να πω Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά.

Κ. Χαρβαβέλλας: Επίσης.

Ραχήλ Μακρή: Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία του λόγου για ακόμη μία φορά, γιατί δεν είναι εύκολο στη χώρα αυτή.

Κ. Χαρβαβέλλας: Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ οι μαχητικού άνθρωποι, οι αγωνιστές και κυρίως οι νέοι άνθρωποι στην πολιτική, που λεν τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, όπως σε λόγους σας.

Ραχήλ Μακρή: Γιατί είστε ένας δυναμικός δημοσιογράφος και εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί ως μεγαλύτερος, σε εμπειρία εννοώ, με βοηθήσατε πάρα πολύ κοινοβουλευτικά, ως νέα Βουλευτή…

Κ. Χαρβαβέλλας: Να είστε καλά…

Ραχήλ Μακρή: …Σε θέματα που είχατε δουλέψει και στην τηλεόραση για το θέμα του ορυκτού πλούτου αλλά και πολύ σημαντικά θέματα για την ΑΟΖ, για θέματα γεωπολιτικής και υδρογονανθράκων…

Κ. Χαρβαβέλλας: Αυτά είναι Εθνικά θέματα που με απασχολούν πάρα πολύ, όπως ξέρετε…

Ραχήλ Μακρή: …Που είχατε γράψει κατά καιρούς με σπουδαία ρεπορτάζ σε διάφορα περιοδικά. Τα έφερα στη Βουλή και σήμερα επιβεβαιώνεστε και εσείς και εγώ με αυτή τη δουλειά.

Κ. Χαρβαβέλλας: Βεβαίως.

Ραχήλ Μακρή: Οπότε θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και δημοσίως.

Κ. Χαρβαβέλλας: Για πέστε μου κάτι άλλο τώρα. Γιατί επιλέγετε πλέον αυτή τη μοναχική πορεία, στον πολιτικό «στίβο», ας το πούμε έτσι.

Ραχήλ Μακρή: Κατ’ αρχήν δεν είναι πιστευώ μοναχική, ίσα ίσα στη πορεία, θα είναι μια συλλογική πορεία, έτσι όπως την έχω οραματιστεί, γιατί όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν ενωθεί για την καταστροφή της χώρας και πλέον οι ίδιοι επικαλούνται διχαστικά διλήμματα περί υποτιθέμενων αριστερών και δεξιών για το λαό, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν κανένα φραγμό, ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, ούτε ιδεολογικό, όπως αποκαλύφθηκε μέχρι σήμερα, εμείς δεν μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, συσκεπτόμενοι Έλληνες, σκεπτόμενοι πολίτες να βαδίζουμε από δω και από κει μόνοι μας ο καθένας, γιατί η κοινωνία έχει και αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν βρει ακόμη τον τρόπο να ενωθούν.

Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω εγώ πολιτικά, έχοντας ίσως μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία από τους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν μια κοινοβουλευτική θητεία.

Κ. Χαρβαβέλλας: Κατάλαβα. Αυτό σημαίνει κ. Μακρή ότι θα επιχειρήσετε δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ή θα ενταχθείτε σε ένα από τα υπάρχοντα κόμματα;

Ραχήλ Μακρή: Στα υπάρχοντα κόμματα, κατά την πλειοψηφία τους, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, εκφράζουν όλα μία πολιτική που εγώ πάλεψα και είμαι ενάντιά της και σήμερα επιβεβαιώνομαι, άρα δεν θα μπορούσα να συμπράξω με ένα κόμμα που θα κληθώ αύριο, αν εκλεγώ μαζί του να εφαρμόσω πολιτικές ή να ψηφίσω πολιτικές που δεν πιστεύω και είναι καταστροφικές για την κοινωνία, κατά τη δική μου άποψη.

Κ. Χαρβαβέλλας: Άρα μιλάμε για έναν νέο φορέα, από ότι καταλαβαίνω.

Ραχήλ Μακρή: Φυσικά…Θα δημιουργήσω έναν πολιτικό φορέα, τον οποίο προσπαθώ να είναι διαφορετικός από τα παλαιοκομματικά σχήματα που έχουμε συνηθίσει, όπου θα έχει τα χαρακτηριστικά που έχω εγώ ως πολιτικός και ως άνθρωπος.

Δηλαδή, που δεν βάζω πολιτικές ταμπέλες ή ιδεολογικούς φραγμούς πάνω από την πολιτική και η πολιτική η οποία θα πρέπει να ασκείται είναι για τον άνθρωπο, για τον πολίτη και όχι για τον αν είναι αριστερός η δεξιός, γιατί και όταν κυβερνάει ένας πολιτικός αν του δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει μία χώρα και να πάρει την εντολή, μπορεί να την παίρνει με ένα συγκεκριμένο κόμμα, αυτό που έρχεται και είναι η πλειοψηφία του λαού, ωστόσο όμως ασκεί την πολιτική για όλους τους Έλληνες πολίτες και για το 100% της κοινωνίας, δεν το ασκεί μόνο για την εκλογική του, ας πούμε, βάση.

Κ. Χαρβαβέλλας: Οπότε μιλάμε για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα από την κ. Ραχήλ Μακρή…

Ραχήλ Μακρή: Φορέα όμως.

Κ. Χαρβαβέλλας: Σε αυτή την τοποθέτηση υπάρχει δυνατότητα ή προοπτική επαναπροσέγγισης με τη κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία πολλά σας έδεσαν αλλά και πολλά σας χώρισαν στη συνέχεια;

Ραχήλ Μακρή: Με τη κ. Κωνσταντοπούλου πλέον, δεν μας συνδέει κάτι πολιτικά για να μπορέσω να κάνω έναν επαναπροσδιορισμό, εάν το είχα κάνει, θα το έκανα στον δικό της φορέα.

Άρα για να φύγω από τον δικό της φορέα στην ουσία, σημαίνει ότι δεν με εξέφρασε κάτι, γιατί οι διαχωρισμοί και οι διαφοροποιήσεις είναι πολιτικές και πλέον δεν έχουμε καμία πολυτέλεια για λάθη και αυτό θα το πω με όλη την εντιμότητα που με διακρίνει και γνωρίζετε δημοσίως, δεν κρύβομαι πίσω από τις λέξεις.

Ας αφήσουν λοιπόν τα «ξεμαλλιάσματα» κτλ., γιατί εγώ βλέπω καθαρά πολιτικά και αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πατρίδα μου, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το μέλλον των παιδιών μου και η δημιουργία πολιτικών δυνάμεων που θα φέρνουν τη χώρα μπροστά και θα ενώσουν τους Έλληνες.

Άρα για να φύγω σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά και το ένστικτο μου δεν με γελά γενικά.

Κ. Χαρβαβέλλας: Σωστά.

Ραχήλ Μακρή: Έχω πλέον, νομίζω, περάσει έστω και από την πολύ μικρή θητεία μου στη Βουλή και στην πολιτική, το ένστικτο για να αντιλαμβάνομαι πράγματα και δεν θα διακινδυνεύσω τον κόσμο, έτσι, να τον οδηγήσω σε άλλους ατραπούς και να έχουμε επανάληψη φαινομένων Τσίπρα και Καμμένου.

Κ. Χαρβαβέλλας: Κυρία Μακρή σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε, να σειστέ καλά, θα τα ξαναπούμε.

Ραχήλ Μακρή: Ευχαριστώ πολύ κ. Χαρβαβέλλα να είστε καλά.

About Rachel Makri (2852 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: