Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Οι Τούρκοι θα προκαλέσουν θερμό επεισόδιο» | 17.12.2016

Απόσπασμα από την εκπομπή «Μαρτυρίες» με τον Λάμπρο Πάσχο στο κανάλι του ΑΡΤ

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Στα θέματα τα ενεργειακά είχαν περάσει και εκεί μία κύρωση η οποία αφορούσε συνεργασία και μάλιστα είχε κυρωθεί μετά την επίσκεψη και υπογραφή του Σαμαρά στο Καζάν – Καζάν αν θυμάστε με τους υδρογονάνθρακες που είναι Ευρωπαϊκός πλούτος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είχε πει ελληνικός, είχε πει Ευρωπαϊκός.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Είχε πει Ευρωπαϊκός, ναι, δεν είχε πει Ελληνικός, σωστά.

Βέβαια, έχει πει το ίδιο και ο Τσίπρας μεταγενέστερα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Ωστόσο κάποιος, εάν γνωρίζει από θαλάσσιο και διεθνές δίκαιο γνωρίζει ότι τα χωρικά ύδατα, τα θαλάσσια ύδατα αποτελούν και αυτά γεωγραφική, εδαφική ακεραιότητα της χώρας, στην ουσία και είναι και πάρα πολύ σημαντικά, γιατί όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια των προσπαθειών για να πάρουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας, που βρίσκεται μέσα στα θαλάσσια χωρικά ύδατα.

Δηλαδή, ο Τούρκος τώρα παίζει ένα παιχνίδι, επισκέφτηκε πριν από λίγο καιρό την Αμερική και είχε μία κλειστή συνάντηση, της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο της, με τον Κίσινγκερ και συναντήθηκε και με την Μέρκελ. Ξέρουμε ότι, γερμανική Βουλή, έχει επικυρώσει το Κουρδικό θέμα, έχει αποδεχτεί δηλαδή, την δημιουργία Κουρδικού κράτους και την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος. Αυτό σημαίνει ότι, ο Τούρκος έδωσε κάτι, έδωσε για το Κουρδικό, έχει υπογράψει και την συμφωνία που θέλουν οι Γερμανοί για το θέμα των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών και έτσι τους χρωστάει και η Ευρώπη και η Αμερική.

Θεωρώ ότι, σε αυτές τις συναντήσεις που ήταν πάρα πολύ σημαντικές και εδώ έκαναν κάποιοι επικοινωνιακές βόλτες για να βγαίνουν φωτογραφίες και δεν υπήρχε καμία αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήταν τόσο σημαντικές και εκεί έκλεισε η συμφωνία παράδοσης, επέκτασης της υφαλοκρηπίδας των χωρικών υδάτων, γιατί οι Τούρκοι δεν θέλουν στην ουσία να πάρουν νησιά, να τα κάνουν τι;

Απλά είναι επικοινωνιακό, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, γιατί έχουν εθνικιστές μέσα στην ίδια την Τουρκία, αλλά είναι και θέμα χειρισμού από εδώ, γιατί είναι και συνεννοημένοι θεωρώ και από μέσα όλο αυτό…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέμε ότι η Τουρκία θεωρείται βέβαια ότι θα χάσει εδάφη στους Κούρδους;

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Όχι, εμείς θα χάσουμε. Η Τουρκία έχει κλείσει στην συνάντηση την επίλυση του Κουρδικού…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το έχει αποδεχτεί σήμερα που μιλάμε ο Ερντογάν;

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Εγώ θεωρώ, ότι το έχει αποδεχτεί και έχει κλείσει την συμφωνία με τον Κίσινγκερ και με την Μέρκελ, όμως ζήτησαν ανταποδοτικά ωφελήματα και αυτά είναι στα δικά μας θέματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε τα νησιά δεν τον ενδιαφέρουν; Τι τον ενδιαφέρει;

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Δεν τον ενδιαφέρουν, απλά τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και πολιτικής σκοπιμότητας από την πλευρά του, λόγω του εθνικιστικού αισθήματος που έχουν οι Τούρκοι, στα βάθη βέβαια, όχι στην Κωνσταντινούπολη κυρίως, που είναι ο «αγράμματος» ας πούμε πληθυσμός και επίσης από αυτή την πλευρά γιατί και εδώ θεωρώ ότι είναι παραδομένη ιστορία, δηλαδή το γνωρίζουν αυτό και οι δικοί μας και τους διευκολύνει, προκειμένου να βγαίνει και να λέει θέλω 18 νησιά, που είναι ανοησίες, που δεν τα θέλει στην ουσία, ώστε όταν έρθει και γίνει, με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω, θα το δούμε, ή με θερμό επεισόδιο ή θα τα βρουν, θα πατήσουν και εδώ οι δικοί μας και θα βγουν και ήρωες. Δηλαδή θα πουν, ότι θέλατε να γίνει ένας πόλεμος;

Θα προκαλέσουν δηλαδή ένα επεισόδιο οι Τούρκοι, όπου θα επικοινωνήσουν τους Έλληνες σε όλο αυτό, ότι πάμε για πόλεμο προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο πληθυσμός και να έχει την αίσθηση ότι πάμε για πόλεμο και θα έρθουν όλοι μαζί αυτοί και θα πουν, προκειμένου να μην μπούμε σε μία εμπόλεμη σύρραξη και χάσουμε τα 18 νησιά που θέλει ο Τούρκος ή την Θράκη, ας πάρει και το Καστελόριζο, με την έννοια να γίνει γκρίζα ζώνη, όπως έγινε με τα Ίμια, ή μία βραχονησίδα που θα σηματοδοτεί, κοντά στο Καστελόριζο, την ζώνη που θέλουν αυτοί, ώστε μετά οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά να έρθουν και να πουν, ότι πλέον γκρίζα ζώνη, ότι είναι τουρκικό έδαφος, όπως προχθές έκαναν με τα Ίμια.

Αυτό όμως σηματοδοτεί κάτι σημαντικό, την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Άρα, θέλουν επέκταση των μιλίων, πέρα από το προβλεπόμενο, επομένως ότι βρούμε μέσα σε αυτό τον θαλάσσιο χώρο και ανήκει στο υπέδαφος αυτού του χώρου, θα συνεκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Όλα γίνονται, ακριβώς για αυτό.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: