Breaking News

Η Διακομματική προδοσία για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Ραχήλ Μακρή στην 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών | 23.07.2015 

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Η Γερμανία χωρίς διάλογο, χωρίς θεσμούς, χωρίς συζήτηση επιθυμεί να κουρέψει τις ηθικές και οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Επικαλούνται προφορικές συμφωνίες αμφιβόλου βασιμότητας και σταματούν τις συζητήσεις όταν τίθενται οι ελληνικές απαιτήσεις για νομιμότητα.

Όσο, όμως κι αν προσπαθούν να ξεχάσουμε, δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε τα αποτελέσματα της ναζιστικής κατοχής και τις φασιστικές εξάρσεις βίας, όπως τις εκτελέσεις, τις σφαγές, τις θηριωδίες που βίωσαν πρόγονοί μας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

 Δεν διεκδικούμε χρήματα για να ξεχάσουμε τις θηριωδίες, δεν διεκδικούμε εκδίκηση, αλλά επανόρθωση της μνήμης των αδικοχαμένων άοπλων γυναικόπαιδων που πλήρωσαν με το αίμα τους την υπεράσπιση και προάσπιση της πατρίδας μας.

Για τους λόγους αυτούς οι ελληνικές αξιώσεις είναι ηθικά βαρύνουσες, απαράγραπτες και πλήρως τεκμηριωμένες ιστορικά, νομικά και πολιτικά. Οι ενιαίες και αδιαίρετες αξιώσεις έναντι της Γερμανίας περιλαμβάνουν, πέρα από τις ηθικές και συμβολικές αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις για την καταστροφή των υποδομών, την αρπαγή του πλούτου του ελληνικού λαού και την επιστροφή των κλεμμένων και λεηλατημένων αρχαιολογικών θησαυρών μας.

Ραχήλ Μακρή Τοποθέτηση στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (01.04.2015 – Α’ Συνεδρίαση) 

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Δεν μπορώ να συμμετέχω στην Επιτροπή αν συμμετέχει ο κ. Κυριαζίδης. Θα αποχωρήσω. Ζητώ την αποπομπή του και αν υπάρχει διαδικασία της Βουλής για την αποπομπή του κ. Κυριαζίδη. Δεν μπορώ να είμαι στην ίδια Επιτροπή για ένα τέτοιο μεγάλο ζήτημα με έναν Βουλευτή ο οποίος έχει τέτοιες χυδαίες και ρατσιστικές συμπεριφορές, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σε άλλα κόμματα. Να τον ανακαλέσετε εσείς στην τάξη κυρία Πρόεδρε, και να αναζητηθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να αποπεμφθεί ο κ. Κυριαζίδης ως μέλος της Επιτροπής, γιατί δεν ταιριάζει ούτε το προφίλ του ούτε ο ίδιος στο να συμμετέχει σε αυτή την Επιτροπή. Σας ευχαριστώ.

 Θα ήθελα να μου πείτε ποιος όρισε τον κύριο Κυριαζίδη ως μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Η Νέα Δημοκρατία.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Άρα το κόμμα της ΝΔ, το οποίο αν είχε αντιρρήσεις μπορούσε να τις εκφράσει μέσω εσάς κύριε Κακλαμάνη και όχι να έρχεσθε εδώ για μια ακόμα φορά για να δημιουργείτε θέματα, για να δημιουργείτε αυτό το σόου, όπως συνηθίζετε όλες αυτές τις ημέρες. Πείτε το καθαρά, λοιπόν, συμμετέχετε ή δεν συμμετέχετε».

Συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1′ με τον Γιώργο Παπαδάκη | 17.06.2015

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Και πρέπει να τους υπενθυμίσω γιατί αναφέρθηκαν σε πολέμους ότι στον πόλεμο οι Γερμανοί τους Ταγματασφαλίτες τους εκτελούσαν όταν δεν τους ήταν πια χρήσιμοι.

Ραχήλ Μακρή στην 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών | 23.07.2015 

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Αποτελεί πρώτιστη αποστολή για όλους, αλλά ιδιαίτερα για το Κοινοβούλιο η διερεύνηση και η διεκδίκηση κάθε απαίτησης, δίκαιης νομικά, τεκμηριωμένης και μη παραγεγραμμένης, η οποία εκτός από τις υλικές αποζημιώσεις έχει και βαρύνουσα σημασία, καθώς θα αποτελέσει το εφαλτήριο κάθε δίκαιης διεκδίκησης όπως αυτής του Κατοχικού Δανείου που αντιπροσωπεύει την καταλήστευση των Ελλήνων το 1944 και των πολεμικών αποζημιώσεων, οι οποίες αποτελούν τον ελάχιστο αλλά απαραίτητο φόρο τιμής στους συγγενείς των θυμάτων που σφαγιάστηκαν και υπέστησαν θηριωδίες από τον στρατό κατοχής.

 

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: