Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Ανυπόστατο και γελοίο επιχείρημα τα περί εξόδου από την Ευρωζώνη» | 08.12.2016

Απόσπασμα από την συνέντευξη της  Ραχήλ Μακρή στον City International 106,1 fm με τον Γιώργο Αρίστογλου

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: http://bit.ly/2kWfzb5

Ραχήλ Μακρή: Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε στο Δημοψήφισμα, ότι παραβιάζοντας και τον εκλογικό νόμο το Σάββατο μέχρι το βράδυ, παρουσίασαν ψευδείς εικόνες και ένα ψευδές δίλημμα περί υποτιθέμενης εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και περί πτώχευσης, δείχνοντας εικόνες με άδεια ράφια, με ΑΤΜ και ουρές, τα οποία προέρχονταν από άλλες χώρες.

Δημοσιογράφος: Όμως το ίδιο πράγμα κάνουν αυτή τη στιγμή Ραχήλ Μακρή, πάλι φέρνουν τον κόσμο σε μία θέση άμυνας, γιατί λέει άμα δεν γίνει η αξιολόγηση, άμα δεν κάνουμε το ένα, θα πάμε σε δραχμή, θα πάμε στο ένα, θα πάμε στο άλλο, πάλι δούλεμα, πάλι από την αρχή.

Ραχήλ Μακρή: Φυσικά είναι δούλεμα, εν τω μεταξύ το «δούλεμα» είναι για μία φορά, όταν το «δούλεμα» γίνεται επί επτά χρόνια και χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα, νομίζω ότι είναι ανεπίτρεπτο πια να τους πιστεύουν, καθώς υπάρχουν και έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την απάτη.

Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να σου πω ότι, χθες, έχω την εντύπωση ότι χθες πρέπει να ήταν, το Βρετανικό Κοινοβούλιο πήρε μία απόφαση παμψηφεί για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, περί της ενεργοποίησης των διαδικασιών για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκεί λοιπόν οι πολιτικοί, εκτελούν τις εντολές του λαού που προήλθαν από ένα Δημοψήφισμα και θα δεις την αποδέσμευσή τους από μία Ευρώπη που δεν έχει σχέση σε καμία περίπτωση με την Ευρώπη και τη Συνθήκη που υπέγραψαν οι λαοί πριν από πάρα πολλά χρόνια, εκείνη την Ευρώπη που κήρυττε ο Μιτεράν μαζί με τον Καραμανλή από μέρους της χώρας μας, για την Ευρώπη των ανεξάρτητων Εθνών – Κρατών, που θα αποφασίζει τις αρχές της Δημοκρατίας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης των Εθνών – Κρατών.

Αυτό τώρα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την Ευρώπη, το έχουν καταλάβει οι λαοί και αρχίζουν μία, μία και αποχωρούν.

Και από την άλλη πλευρά, έχουμε μία χώρα όπου δουλεύουν τον κόσμο, όπου τον έπεισαν να επιτρέψει να μετατρέψουν το μεγάλο «ΟΧΙ» που είπε τον Ιούλιο του 2015 σε «ΝΑΙ», προκειμένου στις στημένες εκλογές μετά το Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2015, να ξανακυβερνήσουν οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι παρέδωσαν τη χώρα σε στημένες εκλογές και συνεννοημένες μαζί με τους δανειστές.

Αυτό το πράγμα, δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται και μάλιστα έγινε στο όνομα ενός ηλιθίου και γελοίου επιχειρήματος περί εξόδου από την Ευρωζώνη, κάτι το οποίο είναι ανυπόστατο και γελοίο, είναι για γέλια για όσους γνωρίζουν.

Γιατί… για να φύγει μία χώρα από την Ευρωζώνη, επειδή αυτή είναι υπό Συνθήκη της Συνθήκης, «κρέμεται» δηλαδή στη βασική Συνθήκη της Λισαβόνας, έχει και έναν όρο μέσα, ο οποίος λέει ότι η είσοδος μιας χώρας στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη, είναι δηλαδή αδύνατη, αδύνατη νομικά.

Οι Συνθήκες είναι νομικές βάσεις, δεν μπορείς να ξεφύγεις.

Άρα, η μόνη περίπτωση για να φύγει μία χώρα από την Ευρωζώνη, είναι να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να καταλυθεί η βασική Συνθήκη κάτω από την οποία κρέμεται η μεταγενέστερη Συνθήκη της Ευρωζώνης, ή η υπό συνθήκη της Ευρωζώνης.

Αυτό λοιπόν, το επιχείρημα φαίνεται εκεί, στο ότι όταν αποφάσισαν χθες οι Βρετανοί την έξοδό τους, δηλαδή την ενεργοποίηση του άρθρου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, γιατί δεν βγαίνει και από τη μία μέρα στην άλλη μία χώρα, έχει διαδικασία, η διαδικασία λέει ως εξής στη Συνθήκη:

Ότι γίνεται Δημοψήφισμα στη χώρα μέλος και αποφασίζει ο λαός αν θέλει ή όχι, και όχι οι Κυβερνήσεις, την έξοδό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο, μόνο αυτό το ερώτημα μπορεί να τεθεί, και αν αποφασιστεί η έξοδος, τότε θέλει δυόμιση χρόνια διαδικασιών και βέβαια επικύρωση στο Εθνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το άρθρο 50.

Άρα, βασίζεται σε ένα άρθρο και εκεί λέει με ποιον ακριβώς τρόπο αποδεσμεύεσαι. Αυτή είναι η διαδικασία.

Μπορούν να μας πουν κάποιοι, όταν λένε η χώρα θα έφευγε από την Ευρωζώνη, θα την έδιωχναν, με ποιον ακριβώς τρόπο και ποιο άρθρο θα ενεργοποιούνταν μία τέτοια διαδικασία;

Εγώ θα σου απαντήσω, όχι, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο, δεν υπάρχει τέτοια προϋπόθεση και δεν μπορεί καμία χώρα να φύγει ή να τη διώξουν από την Ευρωζώνη.

Δημοσιογράφος: Έτσι, το λέγαμε και το φωνάζαμε αυτό.

Ραχήλ Μακρή: Το φωνάζαμε και ήμασταν οι δυο μας και επί ενάμιση χρόνο, «μάλλιασε» η γλώσσα μου να το λέω.

Επίσης, δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και μεγάλη ποινική ευθύνη και του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ευρώπης, του κ. Ντράγκι.

Όταν βγήκε η Ελληνική Κυβέρνηση τον Γενάρη του 2015, έπρεπε να προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια για «παιχνίδια» που έπαιξε σε βάρος του λαού μας, γιατί όλη  αυτή η ιστορία που έχει στηθεί σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας, έχει επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δηλαδή, παραβιάζει τις βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό έχει καταγραφεί στη έκθεση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ.

Επίσης, στον ΟΗΕ, έχει περάσει και μία διάταξη ας το πούμε, μία τροπολογία, όπου οι χώρες μπορούν να διαγράφουν μονομερώς το χρέος τους, όταν αυτό είναι παράνομο, επαχθές και μη βιώσιμο, όταν επηρεάζει στην ουσία τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έγινε στην ουσία με απουσία της χώρας μας, γιατί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο έδωσαν εντολή να απέχει η χώρα μας από αυτό το ψήφισμα.

Όλα αυτά, με βάση αυτά τα εργαλεία και την παραβίαση αυτή, σημαίνει ότι παραβίασε τον ρόλο του ως  Κεντρικός Τραπεζίτης της Ευρώπης, ότι έδρασε σε βάρος της χώρας μας και ότι οι πράξεις τους είναι σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας.

Αυτά είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με τα οποία βαρύνεται, πέρα από την παράβαση καθήκοντος που έχει, γιατί και ο Ντράγκι δεν είναι ανεξέλεγκτος, είναι ένα Θεσμικό όργανο που υπόκειται σε κάποιες αρχές που ακολουθεί, δεν παίρνει μόνος του αποφάσεις.

Είναι θεσμικό όργανο, θεσμοθετημένο και αναγνωρισμένο από τα μέλη που υπογράφουν, δηλαδή, θεσμοθετημένο στη Συνθήκη της Ευρωζώνης, άρα δεν κάνει ότι θέλει ως Θεσμικό πρόσωπο από μόνος του.

Και βέβαια το αποτέλεσμα είναι και η επιβεβαίωση αυτών που έλεγα τότε, και ήμουν η μόνη πολιτικός  στη χώρα που έλεγα αυτό το πράγμα, όταν δεν είχαν πάρει χαμπάρι όλοι αυτοί οι ανίκανοι το τι συμβαίνει, γιατί δεν ξέρουν να διαβάζουν ούτε τα Θεσμικά κείμενα τα οποία έχουν υπογραφεί, και ως Βουλευτές για γέλια, οι οποίοι δεν ήξεραν τι θα πει Ευρωζώνη και τι θα πει Συνθήκη, αν τους ρωτήσει κανείς και τι είναι τα άρθρα και τι η Λισαβόνα.

Στις 6 Νοεμβρίου του 2012, σε ερώτηση Ευρωβουλευτή στο Ευρωκοινοβούλιο, για το αν υπάρχει δυνατότητα, νομίζω Πορτογάλος Ευρωβουλευτής, ρωτάει για το εάν μπορεί μία χώρα να φύγει από το Ευρώ, χωρίς να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαντάει λοιπόν ο Ντράγκι στις 6 Νοεμβρίου του 2012 και το έχω εδώ, θα σας το δώσω να το ανεβάσεις και στο site, ότι σύμφωνα με την ερώτησή σας η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη χωρίς να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αδύνατη σύμφωνα με τις Συνθήκες και ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας, δεν περιλαμβάνει τέτοια δυνατότητα και συγκεκριμένα επειδή είναι αμετάκλητη η είσοδος μίας χώρας στην Ευρωζώνη για τα μέλη αυτής.

Αυτό το κείμενο που σας διάβασα είναι Αγγλικό και το μετέφρασα σε ελεύθερη μετάφραση, το οποίο το δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επίσημα, δεν είναι ούτε Bloomberg, ούτε «χ», «ψ» εφημερίδα, ούτε δημοσιογράφοι της πλάκας και για γέλια, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ούτε τίποτα.

Το πιο ωραίο, έχει γίνει άλλη ερώτηση και από τον κ. Χρυσόγονο. Δηλαδή, στις 20/04/2015 ξύπνησαν, εφόσον τα υπέγραψαν όλα, γιατί νομίζω ο κ. Χρυσόγονος είναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διόρθωσέ με…

Δημοσιογράφος: Έτσι είναι ναι…

Ραχήλ Μακρή: Ωραία, στις 21/04/2015 υπάρχει και Δελτίο Τύπου του κ. Χρυσόγονου  από το γραφείο του στις Βρυξέλλες, στην οποία έχει κάνει την ίδια ερώτηση στον Ντράγκι, η μία ερώτηση του Ευρωβουλευτή είναι στις 06/11/2012 και σου λέω τέτοιες λεπτομέρειες για να καταλάβει ο κόσμος που μας ακούει, ότι στις 06/11/2012, οι πάντες… δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίου, πολιτικοί, Βουλευτές, κόμματα, γνώριζαν, ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν, ότι μία έξοδος από την Ευρωζώνη χωρίς να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αδύνατη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, το 2012.

Αυτοί όλοι τους, χρησιμοποίησαν από το 2012 ένα επιχείρημα για να συνεχίσουν τις μνημονιακές πολιτικές και την επιβολή μνηνονίων στη χώρα, το επιχείρημα και το παραμύθι, περί θα σας διώξουμε από την Ευρωζώνη, θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη και αν δεν μας διώξουν αυτοί, θα μας αναγκάσουν να φύγουμε εμείς.

Αυτά ήταν τα επιχειρήματα Σαμαρά, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα.

Αυτά, τα χρησιμοποίησαν αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες, προκειμένου στην ουσία να δικαιολογήσουν τις υπογραφές τους πάνω σε προδοτικές πράξεις και σε αποικιοκρατικές συμβάσεις στην ουσία που υποδηλώνουν τη χώρα μας.

Ο κ. Χρυσόγονος λοιπόν, θυμήθηκε τον Απρίλιο του 2015 ως Ευρωβουλευτής και κάνει την ίδια ερώτηση και απαντάει πάλι ο Ντράγκι: ότι είναι αδύνατη, είναι αμετάκλητη η συμμετοχή στη ζώνη του Ευρώ.

Άρα, αυτό το οποίο έλεγα εγώ και υπάρχει καταγεγραμμένο στη Βουλή, υπάρχει καταγεγραμμένο πολλές φορές στις συνεντεύξεις μου που είχα δώσει και στο MEGA τότε.

Θυμάμαι ήταν και η Μισέλ, η Βουλευτής της ΝΔ, η οποία τότε στο Δημοψήφισμα του Ιουλίου επέμενε ότι θα μας βγάλουν από την Ευρωζώνη εάν υπάρχει «ΟΧΙ» στο Δημοψήφισμα.

Δημοσιογράφος: Αυτό Ραχήλ Μακρή το είπες, όμως δεν το βγάλανε, στη συνέχεια το θάψανε…

Ραχήλ Μακρή: Φυσικά…

Δημοσιογράφος: Το γύρισαν ανάποδα…

Ραχήλ Μακρή: Δεν γύρισαν τίποτα ανάποδα, αυτό που σας λέω σημαίνει έγκλημα και αυτό είναι εν γνώση τους, είναι με δόλο.

Γνώριζαν πάρα πολύ καλά όλα αυτά ή αν δεν γνώριζαν να πάνε στα σπίτια τους, γιατί είναι αδιανόητο για έναν πολιτικό ή έναν Βουλευτή να ψηφίζει τέτοια μέτρα, και καλά υποτιθέμενο εκβιασμό, έξοδο από την Ευρωζώνη και να μην γνωρίζει το ουσιαστικό, που είναι ότι τα κείμενα δεν το επιτρέπουν και δεν ξέρει καν τη διαδικασία.

Όπως το ήξερα εγώ, ήταν υποχρεωμένοι να το ξέρουν όλοι τους.

Δημοσιογράφος: Σαφώς, σαφώς έτσι.

Στις 06/11/2012 ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του Ιταλού Ευρωβουλευτή Claudio Morganti , διευκρίνισε ότι η έξοδος μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ευρώ είναι αδύνατη όπως προβλέπεται στην συνθήκη της Λισαβόνας.

Στις 20/04/2015 ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου, επιβεβαίωσε κατηγορηματικά τον αμετάκλητο χαρακτήρα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ τονίζει, μάλιστα, ότι το αμετάκλητο του νέου νομίσματος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής από την εποχή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και ότι η έξοδος κράτους-μέλους από την Ευρωζώνη αποκλείεται από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες, επιβεβαιώνοντας πλήρως την Ραχήλ Μακρή.

Απάντηση του κ. Draghi στην επιστολή υπ’ αριθ. (QZ-53):

Αξιότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριε Χρυσόγονε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας την οποία μου διαβίβασε ο κ. Roberto Gualtieri, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή, στις 23 Μαρτίου 2015.

Τονίζω ότι ο αμετάκλητος χαρακτήρας του ευρώ είναι μέρος της αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την εποχή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει, και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αποχώρηση ενός κράτους μέλους από την Ευρωζώνη δεν προβλέπεται στις Συνθήκες.

Η επιτυχία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της Ευρωζώνης με όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις σε ότι αφορά τις επιδιωκόμενες οικονομικές πολιτικές. Η ΕΚΤ έχει λάβει εντολή από τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατηρεί σταθερές τις τιμές, και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι η εντολή αυτή εκπληρώνεται.

Το διευρυμένο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων είναι ένα από τα μέτρα αυτά, τα οποία θα παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη για την ανάκαμψη της ζώνης του ευρώ και θα επαναφέρουν το ποσοστό του πληθωρισμού μεσοπρόθεσμα σε επίπεδα που είναι κάτω, αλλά πλησίον του 2%.

Με εκτίμηση,
[Υπογραφή]
Mario Draghi

About Rachel Makri (3243 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: