Breaking News

Η Ραχήλ Μακρή για τις Γερμανικές Οφειλές

Ραχήλ Μακρή στην 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών | 23.07.2015 

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Τώρα θα με μαλώσεις αν πω «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε», ωστόσο για λόγους αβροφροσύνης θα πω  «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε».

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να απαντήσω στον Μανώλη τον Γλέζο, ότι στο ερώτημά του γιατί αποδεχθήκαμε, να πω ότι κάποιοι δεν αποδεχθήκαμε, ωστόσο όμως δυστυχώς, σε αυτή τη Βουλή με απόφαση κάποιων ξεκινήσανε να νομοθετούνε καθ’ υπόδειξη των δανειστών.

Κάποιοι αντιστέκονται σε αυτό και προσπαθούν τουλάχιστον να μην σηκωθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η Γερμανική σημαία, χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα με τους Γερμανούς συμπολίτες μας, τους οποίους αγαπώ βέβαια ως συμπολίτες μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Και επειδή μου δίδεται η ευκαιρία αφού είσαι εδώ, να σου ζητήσω και μια συγνώμη, γιατί βιάστηκα σε  μία δήλωσή σου τον Φεβρουάριο να βγω ως νεότερη και να ασκήσω κριτική. Εκεί βέβαια ξέχασα αυτό που μου έλεγε ο δικός μου ο παππούς, ότι πρέπει να ακούμε τους μεγαλύτερους. Βέβαια όχι τους μεγαλύτερους, όποιον μεγαλύτερο υπάρχει, γιατί η σοφία δεν συμβαδίζει πάντα με την ηλικία.

Μου έλεγε όμως και κάτι άλλο πέρα από αυτό. Οπότε οφείλω να θυμάμαι αυτά που μου έλεγε όταν ήμουν μικρή. Οπότε αφού επιβεβαιώθηκε σε αυτό που μου έλεγε και πρέπει να το ακολουθήσω πλέον σε όλη μου τη ζωή, επιβεβαιώθηκε και σε αυτό που μου έλεγε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, ότι έτρωγαν κρέας, ξέρετε, μόνο το Πάσχα, εκείνες τις εποχές της απόλυτης φτώχειας της Ελληνικής κοινωνίας. Ότι εγώ το ψάρι το λέω ψάρι και το κρέας το λέω κρέας κ. Γλέζο αγαπητέ.

Και κλείνω με αυτό στην απάντηση και τοποθέτηση που ήθελα να κάνω, αφού έχω την ευκαιρία να σε βλέπω και να σε ευχαριστήσω κιόλας για όλα αυτά που έχεις κάνει μέχρι σήμερα για την πατρίδα και τον Ελληνικό λαό.

Υπό τις σημερινές συνθήκες όπου η χώρας μας βιώνει έναν απροκάλυπτο  εκβιασμό από αυτούς οι οποίοι έχουν χάσει ήδη το θεσμικό τους ρόλο λόγω των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί εκβιάζοντας την Ελληνική Κυβέρνηση και αψηφώντας τη θέληση του Ελληνικού λαού, αποτελεί πρώτιστη αποστολή για όλους, αλλά ιδιαίτερα για το Κοινοβούλιο η διερεύνηση και η διεκδίκηση κάθε απαίτησης, δίκαιης νομικά, τεκμηριωμένης και μη παραγεγραμμένης, η οποία εκτός από τις υλικές αποζημιώσεις έχει και βαρύνουσα σημασία, καθώς θα αποτελέσει το εφαλτήριο κάθε δίκαιης διεκδίκησης όπως αυτής του Κατοχικού Δανείου που αντιπροσωπεύει την καταλήστευση των Ελλήνων το 1944 και των πολεμικών αποζημιώσεων, οι οποίες αποτελούν τον ελάχιστο αλλά απαραίτητο φόρο τιμής στους συγγενείς των θυμάτων που σφαγιάστηκαν και υπέστησαν θηριωδίες από τον στρατό κατοχής.

Από το 2010 και μετά,  η χώρα μας αντιμετωπίζει έναν  οικονομικό πόλεμο, του οποίου τα αποτελέσματα στην κοινωνία και στους πολίτες προσομοιάζουν τα αποτελέσματα της φυσικής κατοχής στη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Δυστυχώς, πρέπει να σας ενημερώσω ότι Έλληνες πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια για λεμονόκουπες, όχι γιατί δεν επιθυμούν να δουλέψουν αλλά γιατί τα λάθη εσκεμμένα ή μη των Κυβερνήσεων που πέρασαν από τη χώρα και των εταίρων βέβαια δανειστών, τους στέρησαν τη δουλειά και τη δυνατότητα διαβίωσης, τη στέγη και την αξιοπρέπεια.

Ότι μικρά παιδιά χάνουν και τη ζωή τους από την έλλειψη φαρμάκων, επειδή έχουν άνεργους γονείς που αδυνατούν να τους τα παρέχουν. Ότι μικρά παιδιά λιποθυμούν μέσα στα σχολεία από ασιτία.

Ως Ελληνίδα Βουλευτής έχω καθήκον να προασπίσω με κάθε κόστος και με κάθε θυσία, τα δίκαια αιτήματα αυτού του λαού. Ως Βουλευτής βέβαια, του Ν. Κοζάνης, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στις θηριωδίες που υπέστη η περιοχή την οποία εκπροσωπώ.

Ο Ν. Κοζάνης είναι μία περιοχή η οποία πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, διπλό ολοκαύτωμα στο μαρτυρικό Μεσόβουνο Εορδαίας Κοζάνης και στους πύργους Εορδαίας. Στις 24 Απριλίου του 1944, οι Γερμανοί με τη βοήθεια δωσιλόγων τουφέκισαν και έκαψαν ζωντανούς 318 ανθρώπους μεταξύ των οποίων βρέφη και μικρά παιδιά. Έκαψαν τα σπίτια τους και έκλεψαν τα υπάρχοντά τους. Οι Ελληνικές αξιώσεις λοιπόν, είναι ηθικά βαρύνουσες, απαράγραπτες και πλήρως τεκμηριωμένες ιστορικά, νομικά και πολιτικά.

Ως μέλος λοιπόν της Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, έχω προτείνει την εγγραφή των αξιώσεων στον Κρατικό Προϋπολογισμό, προκειμένου αυτές οι απαιτήσεις να γίνουν απαιτητές.

Ο τρόπος αυτός βασίζεται στη Διεθνή εμπειρία και απαιτεί ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και μία συγκεκριμένη μεθοδολογία, που θα οδηγήσει όπως θεωρώ στη δικαίωση των Εθνικών απαιτήσεων.

Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε άτρητα μονομερείς διαγραφές αυτών οι οποίοι αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα, αιματοκύλησαν τη πατρίδα μας, τη στιγμή που αυτή η πατρίδα που αιματοκύλησαν δέχεται εκβιασμούς για κάτι το οποίο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Δηλαδή, τη μονομερή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς και τη μη αποδοχή και της διαγραφής ενός χρέους που είναι ανήθικο και επαχθές.

Η απόδοση των Γερμανικών Αποζημιώσεων έχει τεθεί ως βασικό ζήτημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη Βουλευτές αυτής της Επιτροπής και όχι μόνο. Εμείς ζητούμε, την βοήθειά σας, όπως σας είπε και η ΠτΒ, η οποία ανέλαβε αυτή τη πρωτοβουλία της επανασύστασης της Επιτροπής, γιατί είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο. Ωστόσο, σας έχουμε ανάγκη και από όσο γνωρίζω οι περισσότεροι είσαστε Έλληνες στην καταγωγή, ώστε μέσω της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας να επικοινωνήσετε αυτή τη προσπάθεια σε όλο τον κόσμο, στις χώρες τις οποίες βέβαια, είσαστε Βουλευτές.

Χρειαζόμαστε λοιπόν τη βοήθειά σας, προκειμένου να συνεχιστεί η διεκδίκηση και η τελική δικαίωση και να μην παραγραφεί ως προαπαιτούμενο κάποιας δόσης για ένα χρέος που όπως σας είπα είναι ξεκάθαρα και κατάφορα επαχθές και επονείδιστο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ραχήλ Μακρή Τοποθέτηση στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (01.04.2015 – Α’ Συνεδρίαση) 

Στην Αθήνα, σήμερα, 1 Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.35΄, συνεδρίασε, στην Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) του Μεγάρου της Βουλής, η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (πολεμικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, αποπληρωμής του κατοχικού δανείου, επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών), υπό την Προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου της Επιτροπής, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Έναρξη εργασιών – Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να πω ότι εάν η ΝΔ είχε αντιρρήσεις ως προς τον τρόπο σύστασης της συγκεκριμένης Επιτροπής θα μπορούσε να το είχε δηλώσει καθόσον εκπροσωπείται στην Διάσκεψη των Προέδρων και εκπροσωπείται έχοντας Αντιπρόεδρο, τον κ. Κακλαμάνη. Δεν χρειαζόταν, λοιπόν, να έρθουμε εδώ για να παρακολουθήσουμε ……..

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ο Αντιπρόεδρος δεν εκπροσωπεί κόμμα στην Διάσκεψη Προέδρων. Εκπροσωπεί τον εαυτό του και τον θεσμικό του ρόλο.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Μ’ αυτή την λογική όλοι οι Βουλευτές εκπροσωπούμε το θεσμικό μας ρόλο και όχι τα κόμματα. Το κόμμα σας, όμως, σας πρότεινε και σας ψήφισαν οι Βουλευτές.

Επειδή, λοιπόν, αυτή η Επιτροπή είναι μια Επιτροπή πάρα πολύ σοβαρή και σημαντική, είναι διακομματική και συμμετέχουν Βουλευτές άμισθοι, που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο όλο αυτό το οποίο πάμε να δουλέψουμε γι’ αυτή την Επιτροπή για την ηθική α μη τι άλλο, δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, δεν ταιριάζει σε μια τέτοια Επιτροπή να έρχονται εδώ μ’ αυτό τον τρόπο Βουλευτές και να εκδηλώνουν τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές, α μη τι άλλο, ναζιστικές συμπεριφορές.

Δεν μπορώ να συμμετέχω στην Επιτροπή αν συμμετέχει ο κ. Κυριαζίδης. Θα αποχωρήσω. Ζητώ την αποπομπή του και αν υπάρχει διαδικασία της Βουλής για την αποπομπή του κ. Κυριαζίδη. Δεν μπορώ να είμαι στην ίδια Επιτροπή για ένα τέτοιο μεγάλο ζήτημα με έναν Βουλευτή ο οποίος έχει τέτοιες χυδαίες και ρατσιστικές συμπεριφορές, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σε άλλα κόμματα. Να τον ανακαλέσετε εσείς στην τάξη κυρία Πρόεδρε, και να αναζητηθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να αποπεμφθεί ο κ. Κυριαζίδης ως μέλος της Επιτροπής, γιατί δεν ταιριάζει ούτε το προφίλ του ούτε ο ίδιος στο να συμμετέχει σε αυτή την Επιτροπή. Σας ευχαριστώ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, να με προστατεύσετε. Να μας πει ποιες είναι οι χυδαίες και ρατσιστικές μου απόψεις.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής – Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κυριαζίδη, σας παρακαλώ.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κυρία Πρόεδρε, νομίζω ότι εδώ τώρα περάσαμε τα εσκαμμένα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής – Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κακλαμάνη, αφήστε την Πρόεδρο να διευθύνει ή αν θέλετε ελάτε και δίπλα μου ως Αντιπρόεδρος για να μην έχω κενές καρέκλες.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κυρία Πρόεδρε, είδατε ότι εγώ είχα άλλη θέση, αλλά τώρα ξεπεράσαμε τα εσκαμμένα.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κύριε Κακλαμάνη, με συγχωρείτε για τη διακοπή, αλλά θα ήθελα να μου πείτε ποιος όρισε τον κύριο Κυριαζίδη ως μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Η Νέα Δημοκρατία.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Άρα το κόμμα της ΝΔ, το οποίο αν είχε αντιρρήσεις μπορούσε να τις εκφράσει μέσω εσάς κύριε Κακλαμάνη και όχι να έρχεσθε εδώ για μια ακόμα φορά για να δημιουργείτε θέματα, για να δημιουργείτε αυτό το σόου, όπως συνηθίζετε όλες αυτές τις ημέρες. Πείτε το καθαρά, λοιπόν, συμμετέχετε ή δεν συμμετέχετε».

Παρατίθενται τα πρακτικά όλης της Συνεδρίασης

Ραχήλ Μακρή Ομιλία για την σύσταση Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων | 10.03.2015 

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.50΄ Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια.

Συζήτηση πρότασής της Προέδρου της Βουλής για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, διεκδίκηση οφειλόμενων αποζημιώσεων, επανορθώσεων, της αποπληρωμής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και της επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): ……………………..

Το λόγο έχει η κ. Ραχήλ Μακρή από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: «Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Η γερμανική κυβέρνηση διεκδικεί το κούρεμα του δημοσίου χρέους, βέβαια όχι του ελληνικού δημόσιου χρέους, όπως πολύ πιθανόν καταλάβατε και δικαίως απορήσατε δεδομένης της στάσης του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών στις συνεδριάσεις του Eurogroup.

Η Γερμανία χωρίς διάλογο, χωρίς θεσμούς, χωρίς συζήτηση επιθυμεί να κουρέψει τις ηθικές και οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Επικαλούνται προφορικές συμφωνίες αμφιβόλου βασιμότητας και σταματούν τις συζητήσεις όταν τίθενται οι ελληνικές απαιτήσεις για νομιμότητα.

Όσο, όμως κι αν προσπαθούν να ξεχάσουμε, δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε τα αποτελέσματα της ναζιστικής κατοχής και τις φασιστικές εξάρσεις βίας, όπως τις εκτελέσεις, τις σφαγές, τις θηριωδίες που βίωσαν πρόγονοί μας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ο Νομός Κοζάνης είναι μία περιοχή που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος. Δύο από τα πλέον φρικιαστικά εγκλήματα των ναζί κατά την περίοδο της κατοχής ήταν το διπλό ολοκαύτωμα στο μαρτυρικό Μεσόβουνο Εορδαίας Κοζάνης και στους Πύργους.

Στις 23 Απριλίου του 1944 οι Γερμανοί, με τη βοήθεια δωσίλογων, τουφέκισαν κι έκαψαν ζωντανούς, δίχως καμμία διάκριση, τριακόσιους δεκαοχτώ ανθρώπους, γυναίκες, άνδρες, παιδιά και βρέφη. Έκαψαν τα σπίτια τους και άρπαξαν όλα τα υπάρχοντά τους. Οι φωνές οδύνης, αγωνίας και φόβου των κατοίκων του χωριού Πύργοι Εορδαίας εκείνο το πρωινό δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη όσων διασώθηκαν. Τρόμαζε η γη από εκείνες τις φωνές, μας αφηγείται η Αθηνά Τσιλογιάννη. Δεν διεκδικούμε χρήματα για να ξεχάσουμε τις θηριωδίες, δεν διεκδικούμε εκδίκηση, αλλά επανόρθωση της μνήμης των αδικοχαμένων άοπλων γυναικόπαιδων που πλήρωσαν με το αίμα τους την υπεράσπιση και προάσπιση της πατρίδας μας.

Για τους λόγους αυτούς οι ελληνικές αξιώσεις είναι ηθικά βαρύνουσες, απαράγραπτες και πλήρως τεκμηριωμένες ιστορικά, νομικά και πολιτικά. Οι ενιαίες και αδιαίρετες αξιώσεις έναντι της Γερμανίας περιλαμβάνουν, πέρα από τις ηθικές και συμβολικές αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις για την καταστροφή των υποδομών, την αρπαγή του πλούτου του ελληνικού λαού και την επιστροφή των κλεμμένων και λεηλατημένων αρχαιολογικών θησαυρών μας.

Πώς αποτιμούνται αυτά τα ποσά; Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση του «Der Spiegel» υπολογίζεται ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 108 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισεκατομμύρια ευρώ για το κατοχικό δάνειο. Σύμφωνα πάντα με τους Γερμανούς, μόνο αυτά αντιστοιχούν σε ένα μεγάλο κομμάτι του σημερινού ελληνικού δημοσίου χρέους.

Η διαπίστωση, όμως, δεν αρκεί. Οι συζητήσεις επιτροπών με ιστορικές αναφορές και φιλολογικές συζητήσεις δεν επαρκούν, ούτε μπορούμε να επαφιόμαστε στην καλή διάθεση και τη διεκδικητική ικανότητα κάθε Υπουργού, ο οποίος έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων, δεν διαθέτει την απαιτούμενη θεσμική βάση και επιστημονική τεκμηρίωση για την ευόδωση των αξιώσεων.

Για τους ανωτέρω αναφερόμενους λόγους πρώτιστο μέλημα αποτελεί η επανασύσταση της επιτροπής διεκδίκησης των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας, η οποία οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια των ενεργειών της και του σχεδιασμού των κινήσεών της, με βάση την αποτελεσματική θεμελίωση της διεκδίκησης.

Η επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει τους στόχους, τις διαδικασίες και τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσει δυνάμει της διεθνούς εμπειρίας.

Μια βασική πρόταση στο πλαίσιο αυτό είναι η εγγραφή των αξιώσεων στον ελληνικό προϋπολογισμό, προκειμένου να γίνουν οι απαιτήσεις απαιτητές. Ο τρόπος αυτός βασίζεται στη διεθνή εμπειρία, απαιτεί ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και ειδικές γνώσεις μεθοδολογίας. Θεωρώ, μετά από μελέτη και επεξεργασία στην προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο, ότι μπορεί να οδηγήσει με επιτυχία στη δικαίωση των εθνικών απαιτήσεων.

Επειδή ακούστηκε κάτι για συμψηφισμό σε όλη τη διάρκεια της Ολομέλειας, πέρα από τα επιχειρήματα τα οποία ακούστηκαν από τον κ. Μηταφίδη, σε καμμία περίπτωση η απαίτηση αυτή δεν μπορεί να συμψηφιστεί με υποχρέωση που συνδέεται με το χρέος της χώρας, καθώς το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο και πρέπει να προσδιοριστεί το ύψος αυτού μέσω της συγκρότησης επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

Κυρία Πρόεδρε, σας καλώ, επειδή το έχετε εξαγγείλει, να προβείτε άμεσα στη σύσταση αυτής της επιτροπής, προκειμένου η Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων να πραγματοποιήσει και να υλοποιήσει τη δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό για τη διαγραφή του.

Η ανάληψη πρωτοβουλίας για την επανασύσταση της επιτροπής διεκδίκησης των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ένα βήμα στον αγώνα των Ελλήνων για τη δικαίωση όλων αυτών που θυσιάστηκαν. Σε αυτό τον αγώνα δεν δρούμε ρεβανσιστικά, αλλά ούτε συμβιβαστικά, γιατί στην ηθική δικαίωση δεν χωρά ούτε ρεβανσισμός, αλλά ούτε συμβιβασμός.

Σας ευχαριστώ».

Παρατίθενται τα πρακτικά όλης της Συνεδρίασης

 

Ραχήλ Μακρή στην 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών | 23.07.2015 http://bit.ly/2rPKAU7

Ραχήλ Μακρή Τοποθέτηση στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (01.04.2015 – Α’ Συνεδρίαση) http://bit.ly/2scsk7W

Ραχήλ Μακρή Ομιλία για την σύσταση Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων | 10.03.2015 http://bit.ly/2ta8d7W

 

 

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: