Breaking News

Ομιλία της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή στην ολομέλεια για την Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους | 26.08.2015

Αθήνα, σήμερα στις 26 Αυγούστου 2015, συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια, για να συνεδριάσει υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής κ. ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Ομιλία στην ολομέλεια της Προκαταρκτικής Έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους σύμφωνα με τις από 25 Ιουνίου 2015 και 23 Αυγούστου 2015 αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Σας ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Αποτελούν τιμή τέτοιες ενέργειες για το ελληνικό Κοινοβούλιο, γιατί αποδεικνύουν ότι αποτελούμε ελεύθερο Κοινοβούλιο, ένα κοινοβούλιο ελεύθερης χώρας και όχι αποικίας, όπως προβλέπουν τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί, όπου η νομοθέτηση θα ελέγχεται από κάθε είδους τρόικα.

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος είναι οικονομικά ισχυρό, νομικά βάσιμο και πολιτικά αξιοποιήσιμο, εάν βέβαια υπάρχει η πολιτική βούληση και όχι η παράδοση.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω δημόσια και εσάς και όλους αυτούς οι οποίοι συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, γιατί υλοποιήσατε τη δέσμευση όλων μας για τη διερεύνηση του δημοσίου χρέους και αποδείξατε, πέρα και πάνω από κάθε αμφιβολία, ότι όσοι τιμούμε τον λόγο μας απέναντι στον λαό, απέναντι στους

πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν έχουμε δίκιο, καθώς η διεθνής αυτή επιτροπή λογιστικού, στην ουσία, ελέγχου του χρέους απέδειξε κατ’ αρχάς ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος αλλά και ότι δεν πρέπει να το πληρώσει, πρωτίστως διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Απέδειξε, επίσης, η επιτροπή ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν εξαρχής, προδήλως γνωστή στους δανειστές, τις ελληνικές αρχές και τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές αρχές, μαζί με κάποιες Κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνωμότησαν το 2010 ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, προκειμένου να προστατεύσουν τις συστημικές τράπεζες. Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν την αλήθεια από τους πολίτες, παριστάνοντας ότι, δήθεν, η διάσωση αφορούσε την Ελλάδα και όχι τις τράπεζες και συνάμα, εξυφαίνοντας μια αφήγηση που στόχευε να εμφανίσει τον ελληνικό πληθυσμό ως δήθεν άξιο των αδικιοπραξιών των δανειστών.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, από το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος, διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο.

Έτσι, λοιπόν, είμαστε εδώ προς πείσμα όλων αυτών που λείπουν σήμερα και ιδίως, με λύπη μου, αυτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την οποία εξελέγην για πρώτη φορά Βουλευτής το 2012 – ήταν εκείνοι που πρώτη φορά στην Ελλάδα ανέφεραν το θέμα της διαγραφής του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.

Βέβαια –όπως είπε και ο αγαπητός συνάδελφος κ. Χατζηλάμπρου προηγουμένως- δεν με ενδιαφέρει να ήταν εδώ. Γιατί, είναι πασιφανές πλέον στην ελληνική κοινωνία ότι αυτά που έλεγαν και τα παραβίασαν και δεν τα πίστευαν.

Έτσι, λοιπόν, προς πείσμα όλων αυτών οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν αυτήν την επιτροπή ως μια απλή επιτροπή χωρίς καμμία σημασία, θα τους πούμε ότι ναι εμείς, αυτά τα «βαρίδια», αυτοί οι «γραφικοί», αυτοί οι αποκαλούμενοι δραχμολάγνοι –προκειμένου να παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα– θα παλέψουμε όλοι μαζί, μαζί με τους Έλληνες πολίτες μέχρι την τελική δικαίωση, που θα είναι η διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.

Και όπως είπε ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ, ο Ραφαέλ Κορρέα –όταν τον συνάντησα στο Εκουαδόρ σε επίσκεψη με αποστολή της Βουλής ως μέλος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης– πρώτα είναι ο λαός και έπειτα οι δανειστές.

Όλοι εμείς, λοιπόν, που απομείναμε, θα παλέψουμε μέχρι την τελική δικαίωση για μια Ελλάδα αξιοπρέπειας, για μια Ελλάδα δημοκρατίας, για την

αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Και –ξέρετε- αυτό θα το πράξουμε μαζί με το λαό αυτήν τη φορά, τιμώντας το μεγαλειώδες «όχι» του, το «όχι» που είπε απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία και στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά. Υπήρξατε ένα δείγμα λαμπρής παρουσίας για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Νομίζω ότι η Ιστορία θα το καταγράψει με χρυσά γράμματα, σε αντίθεση με κάποιους οι οποίοι ξεπούλησαν την πατρίδα, ξεπούλησαν την εντολή του ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Σας ευχαριστώ κυρία Μακρή.

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: