Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Δαπανηρά κονδύλια για ψηφιοποίηση αρχείων του ιδρύματος «Κων/νου Μητσοτάκη» | 25.08.2015

Απόσπασμα της από 25 Αυγούστου 2015, ομιλίας της βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου της Επιτροπής, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, με θέματα ημερήσιας διάταξης :

α) Συζήτηση και λήψη απόφασης προκειμένου να υποβληθεί αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποστολή στην Επιτροπή και στη Βουλή των πρακτικών της σύσκεψης των πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του στις 6 Ιουλίου 2015, κατόπιν της από 22.8.2015 επιστολής της Προέδρου της Βουλής, με το ίδιο αίτημα, και της από 22.8.2015 απαντήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ίδιο αντικείμενο και

β) Εξέταση του κ. Ιωάννη Στουρνάρα, πρώην Υπουργού Οικονομικών και νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Επιπρόσθετα, σε άλλο δημοσίευμα της πολιτικής εφημερίδας «Tribune», αναφέρεται ότι, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ξόδεψε 300.280 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, για την ψηφιοποίηση και πολυκαναλική διάθεση του αρχείου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε χαλεπούς καιρούς εν μέσω μνημονιακών μέτρων και οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης των πολιτών.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να δαπανώνται τέτοια δαπανηρά κονδύλια για ψηφιοποίηση αρχείων, τη στιγμή που δεν διαθέτονται κονδύλια για ενίσχυση των δημοσίων σχολείων, καθώς και των δημόσιων οργανισμών.

Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» συστάθηκε τον Απρίλιο του 2001 ως Κοινωφελής Μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός σύμφωνα με το ΦΕΚ 480/26.4.2001, Τεύχος Β, και εδρεύει στον Κεραμεικό, οδός Σαλαμίνος 2 – 4 και Ψαρομηλίγκου. Είναι άξιο απορίας  λοιπόν, πώς ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ξόδεψε ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό για ένα Ίδρυμα το οποίο δεν είχε καμία γεωγραφική σχέση με το συγκεκριμένο δήμο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Απόφαση, αλλά και η Σύμβαση φέρουν την υπογραφή του Δημάρχου του Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη, του οποίου οι σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα στενές.

Το είδος της σχέσης του νυν Δημάρχου του Παλαιού Φαλήρου με τον τέως Πρωθυπουργό επιβεβαιώνεται χαρακτηριστικά από τα λεγόμενα του πρώτου σε παλαιότερη συνέντευξη του στο likemagazine.gr ο οποίος είχε αναφέρει: «Με πήρε στο γραφείο ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είμαι πνευματικό του παιδί και με έχει βαφτίσει». Διαπιστώνεται τραγικά για μία ακόμη φορά ότι η σπατάλη του δημοσίου χρήματος προς όφελος οικογενειών που χρόνια διακυβερνούν με ανελέητο τρόπο παραβιάζοντας και καταπατώντας το δημόσιο συμφέρον του ελληνικού λαού είναι σύμφυτοι με τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Ήταν το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσα τον Ιούλιο του 2014, και υπάρχουν οι ερωτήσεις, αλλά θα το καταθέσω για να υπάρχει και στα πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ωστόσο θα ήθελα να σας πω, ότι απαντήσεις σε ερωτήσεις και για την εμπλοκή του γιού του κ. Προκόπη Παυλόπουλου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έλαβα ποτέ. Η τότε κυβέρνηση, και νομίζω με υπουργό τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, δεν απάντησε ποτέ στα ερωτήματα που τους έθεσα, γι’ αυτό όπως φαίνεται υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση της βουλευτή εδώ

Δείτε ολόκληρη τη Συνεδρίαση εδώ

About Rachel Makri (3265 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: