Breaking News

Ραχήλ Μακρή Ομιλία στο μνημόνιο τρία | 13.08.2015

Στην Αθήνα σήμερα, 13 Αυγούστου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.45΄, στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης συνήλθαν, σε κοινή συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος αυτών, κυρίου Στεφάνου Σαμοΐλη, με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Τον λόγο έχει η κ. Μακρή.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Καλούμαστε και σήμερα να συζητήσουμε την εξουσιοδότηση σύναψης μιας νέας δανειακής σύμβασης και ένα νέο μνημόνιο, τα οποία φυσικά συνοδεύονται από ένα πακέτο σκληρών, παράλογων και επιβλαβών για την ελληνική κοινωνία και οικονομία μέτρων που θα προσφερθούν ως δώρο στους εμπνευστές και εκτελεστές του εκβιασμού της χώρας.

Η εξουσιοδότηση φυσικά ζητείται με ταχύτατες διαδικασίες και με παράκαμψη όλων των θεσμικών διαδικασιών.

Τα μέτρα που μας καλείτε να ψηφίσουμε στέλνουν ένα ακόμα λογαριασμό στην ελληνική κοινωνία. Στέλνετε τον λογαριασμό στους συνταξιούχους μέσω της αύξησης εισφορών της υποτιθέμενης προσαρμογής των κύριων συντάξεων και της ταφόπλακας των επικουρικών.

Στέλνετε τον λογαριασμό στους εργαζόμενους βυθίζοντάς τους πιο βαθιά στον εργασιακό μεσαίωνα με το ουσιαστικό άνοιγμα του δρόμου των ομαδικών απολύσεων της αλλαγής των συλλογικών συμβάσεων σε συνθήκες γαλέρας και την παύση κάθε συζήτησης για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Στέλνετε τον λογαριασμό στους επιχειρηματίες που στενάζουν από την έλλειψη ζήτησης και καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους όταν δεν τους έχετε αφήσει κανένα πελάτη. Μάλιστα αντί να κεφαλαιοποιήσετε τις οφειλές και μέχρι να βγούμε από την ύφεση να εξυπηρετείτε τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με σταδιακή αποπληρωμή υποχρεώσεων χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, επιλέγετε να τροποποιήσετε τις 100 δόσεις με αυξήσεις επιτοκίων και μείωση δόσεων αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στέλνετε τον λογαριασμό στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με αύξηση της προκαταβολής του φόρου από το 55% στο 100%. Στέλνετε τον λογαριασμό στους αγρότες με αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό diesel από το 66 στα 330 ευρώ. Το σήκωμα φαίνεται των μανικιών για να τιμήσετε τον αγροτικό κόσμο ήταν απλά ένα φτηνό επικοινωνιακό κόλπο.

Στέλνετε τον λογαριασμό στους καταναλωτές με περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με κάθετη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο πλήττει τον τουρισμό αλλά κανένας από αυτούς που έλεγαν ότι θα παραιτηθούν εάν αυτό συμβεί, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του και βέβαια δεν είναι ούτε καν στην αίθουσα.

Διατηρείτε τον ΕΝΦΙΑ παρόλο που ο σημερινός πρωθυπουργός τον είχε χαρακτηρίσει φοροαίσχος. Ωστόσο το αίσχος παραμένει. Απαγορεύεται στην ΔΕΗ που έχτισαν οι γενιές Ελλήνων πολιτών να πουλά φτηνό ρεύμα στους πολίτες. Την υποχρεώνετε λοιπόν να πουλά το 50% σε ιδιώτες μέσω δημοπρασιών οι οποίοι θα το μεταπουλούν με κέρδος στους καταναλωτές χωρίς να έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ. Θέλετε να απαξιώσετε την ΔΕΗ για να την διασπάσετε και να την ξεπουλήσετε στα πρότυπα της Ολυμπιακής και σ’ αυτό σας συνιστώ να πάρετε τις συμβουλές της ΝΔ που ξέρει από ξεπούλημα Ολυμπιακής. Το κόστος λοιπόν της διαπλοκής παλαιών και νέων θαυμαστών της καταστρέφει τους αρτοποιούς, αφού επικίνδυνες ζύμες θα πωλούνται ακόμα και στα περίπτερα.

Καταστρέφει τους κτηνοτρόφους και τις ελάχιστες εναπομείνασες ελληνικές βιομηχανίες για να μπορούν ανενόχλητοι οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί να πουλούν το γάλα και τα περισσεύματα τους καθώς η έννοια του φρέσκου παύει πλέον να υπάρχει. Το Μνημόνιο και τα μέτρα τα διαβάσαμε παρόλο που πράξατε ότι μπορούσατε για το αντίθετο.

Το νέο Μνημόνιο δεν εξασφαλίζει τη σωτηρία της χώρας ούτε καν βραχυπρόθεσμα ούτε βέβαια μακροπρόθεσμα. Το νέο Μνημόνιο γεννά ύφεση που δημιουργεί ανεργία, λουκέτα και απόγνωση στην ελληνική κοινωνία. Το νέο Μνημόνιο δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση το νόμισμα καθώς το ευρώ είναι θνησιγενές λόγω της διαφορετικής οικονομικής πορείας των κρατών μελών της Ε.Ε..

Το επιχείρημα του Grexit είναι αποπροσανατολιστικό και τελείως ψευδές καθώς τα θεσμικά κείμενα διαπρεπείς οικονομολόγοι συμφωνούν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη εάν αυτή αξιοποιήσει τα θεσμικά όπλα αντίστασης στον όποιο εκβιασμό. Βέβαια για να γίνουν αυτά αντιληπτά και να αξιοποιηθούν τα θεσμικά όπλα μιας χώρας οι πρωθυπουργοί πρέπει να πλαισιώνονται από άτομα που δεν μεταφέρουν απλά σακίδια στα ταξίδια, αλλά έχουν τις βασικές έστω ικανότητες και γνώσεις. Αυτές βέβαια τις γνώσεις και τις ικανότητες αποδείχθηκε ότι δεν τις διαθέτουν όσοι πλαισίωναν τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντίθετα επέλεξαν και επέδειξαν ικανότητα εθελοδουλίας και ενσωμάτωσης στο σύστημα διαπλοκής που μαστίζει τη χώρα.

Ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δανειστές έκλεισαν τις τράπεζες και τους έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Του υπενθυμίζω ότι η Κυβέρνηση σας έκλεισε τις τράπεζες και έχει κατατεθεί ΠΝΠ την οποία καταθέτω στα πρακτικά.

Στο σημείο αυτό κατατίθεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

CAPITAL CONTROL-page-001 CAPITAL CONTROL-page-002

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Με αυτή λοιπόν την Πράξη κλείσατε τις τράπεζες, με εντολή του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας και των τραπεζικών που έβγαζαν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και Ελλήνων φορολογουμένων από την ανακεφαλαιοποίηση στα νησιά Cayman (Δείτε τη σχετική ομιλία της Βουλευτή εδώ: http://bit.ly/2bx7s3m) .Την κλείσατε γιατί τον προστατεύετε. Τον προστατέψατε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όταν εκληθηκε γιατί κατέθεσε το προοίμιο του εκβιασμού βαφτίζοντάς το έκθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όχι μόνο δεν συνεργαστήκατε όταν ζητούσαμε να έρθει στη Βουλή να εξηγήσει την πράξη του αυτή, αλλά φροντίσατε μέσα από τις μονταζιέρες του Μαξίμου να επιτίθεστε χυδαία στους εκπροσώπους του λαού που αγωνίζονταν για την τήρηση των θεσμικών διαδικασιών του ΚτΒ και του Συντάγματος.

Μας είπατε επίσης, ότι πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της για να πατάξει την διαπλοκή. Σοβαρά; Θα πατάξετε την διαπλοκή, ποιοι; Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με Υπουργούς, που υπογράφουν αδιαφανείς συμβάσεις για εξοπλιστικά 500 εκατομμυρίων ευρώ, ξεγελώντας το ελληνικό κοινοβούλιο. Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με Υπουργούς, που έχουν πιάσει στασίδια στα κανάλια των καναλαρχών, τα οποία προστατεύονται με τα ΜΑΤ προκειμένου να ασκούν προπαγάνδα στον ελληνικό λαό υπέρ του «ναι» του δημοψηφίσματος. Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με το να έχετε πιάσει στασίδια στους καναλάρχες, που λάβαιναν τις συχνότητες από την Αγροτική Τράπεζα αντί 400.000 ευρώ και να πουλάν το 25% αυτών αντί 7 εκατομμυρίων ευρώ και καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής και το ερώτημα, το οποίο έχω θέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Στο σημείο αυτό η κυρία Μακρή καταθέτει στα πρακτικά το σχετικό έγγραφο.

Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με το να εκχωρείτε με το παρόν αυξημένες αρμοδιότητες πάταξης της φοροδιαφυγής στη γενική γραμματεία εσόδων, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που θα ελεγχθούν βέβαια δικαστικά και κοινοβουλευτικά, πάγωσε πρόστιμα φερόμενης τοκογλυφίας εταιρίας, ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ.

Το νομοθέτημα που εισάγετε κατ’ εντολή αποικιοκρατών, αποτελεί απλά μια αποικιοκρατική σύμβαση και τίποτα παραπάνω. Επιλέγετε να συμμαχήσετε με τους τοκογλύφους, επιλέγετε να συμμαχήσετε με τα κόμματα της διαπλοκής, αφού ξεγελάσατε τον ελληνικό λαό και αφού τον πουλήσατε. Επιλέγω, λοιπόν, να συμμαχήσω με το λαό, που είπε όχι στις πολιτικές λιτότητας και όχι στο ξεπούλημα της χώρας και θέλω να θυμάστε αυτό. Τα λόγια του Λένιν που επικαλεστήκατε πριν λίγο: «σε μια συμμαχία υπάρχει πάντοτε ο ένας που κάνει το άλογο και ο άλλος τον καβαλάρη». Το σίγουρο είναι, ότι εσείς καβαλάρης δεν είστε.

Δείτε πώς  ψήφισαν οι Βουλευτές

Παρατίθεται το ΦΕΚ για το Μνημόνιο 3 – Ν.4336/2015

About Rachel Makri (3265 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: