Breaking News

Ραχήλ Μακρή στην 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών | 23.07.2015

 

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Τώρα θα με μαλώσεις αν πω «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε», ωστόσο για λόγους αβροφροσύνης θα πω  «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε».

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να απαντήσω στον Μανώλη τον Γλέζο, ότι στο ερώτημά του γιατί αποδεχθήκαμε, να πω ότι κάποιοι δεν αποδεχθήκαμε, ωστόσο όμως δυστυχώς, σε αυτή τη Βουλή με απόφαση κάποιων ξεκινήσανε να νομοθετούνε καθ’ υπόδειξη των δανειστών.

Κάποιοι αντιστέκονται σε αυτό και προσπαθούν τουλάχιστον να μην σηκωθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η Γερμανική σημαία, χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα με τους Γερμανούς συμπολίτες μας, τους οποίους αγαπώ βέβαια ως συμπολίτες μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Και επειδή μου δίδεται η ευκαιρία αφού είσαι εδώ, να σου ζητήσω και μια συγνώμη, γιατί βιάστηκα σε  μία δήλωσή σου τον Φεβρουάριο να βγω ως νεότερη και να ασκήσω κριτική. Εκεί βέβαια ξέχασα αυτό που μου έλεγε ο δικός μου ο παππούς, ότι πρέπει να ακούμε τους μεγαλύτερους. Βέβαια όχι τους μεγαλύτερους, όποιον μεγαλύτερο υπάρχει, γιατί η σοφία δεν συμβαδίζει πάντα με την ηλικία.

Μου έλεγε όμως και κάτι άλλο πέρα από αυτό. Οπότε οφείλω να θυμάμαι αυτά που μου έλεγε όταν ήμουν μικρή. Οπότε αφού επιβεβαιώθηκε σε αυτό που μου έλεγε και πρέπει να το ακολουθήσω πλέον σε όλη μου τη ζωή, επιβεβαιώθηκε και σε αυτό που μου έλεγε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, ότι έτρωγαν κρέας, ξέρετε, μόνο το Πάσχα, εκείνες τις εποχές της απόλυτης φτώχειας της Ελληνικής κοινωνίας. Ότι εγώ το ψάρι το λέω ψάρι και το κρέας το λέω κρέας κ. Γλέζο αγαπητέ.

Και κλείνω με αυτό στην απάντηση και τοποθέτηση που ήθελα να κάνω, αφού έχω την ευκαιρία να σε βλέπω και να σε ευχαριστήσω κιόλας για όλα αυτά που έχεις κάνει μέχρι σήμερα για την πατρίδα και τον Ελληνικό λαό.

Υπό τις σημερινές συνθήκες όπου η χώρας μας βιώνει έναν απροκάλυπτο  εκβιασμό από αυτούς οι οποίοι έχουν χάσει ήδη το θεσμικό τους ρόλο λόγω των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί εκβιάζοντας την Ελληνική Κυβέρνηση και αψηφώντας τη θέληση του Ελληνικού λαού, αποτελεί πρώτιστη αποστολή για όλους, αλλά ιδιαίτερα για το Κοινοβούλιο η διερεύνηση και η διεκδίκηση κάθε απαίτησης, δίκαιης νομικά, τεκμηριωμένης και μη παραγεγραμμένης, η οποία εκτός από τις υλικές αποζημιώσεις έχει και βαρύνουσα σημασία, καθώς θα αποτελέσει το εφαλτήριο κάθε δίκαιης διεκδίκησης όπως αυτής του Κατοχικού Δανείου που αντιπροσωπεύει την καταλήστευση των Ελλήνων το 1944 και των πολεμικών αποζημιώσεων, οι οποίες αποτελούν τον ελάχιστο αλλά απαραίτητο φόρο τιμής στους συγγενείς των θυμάτων που σφαγιάστηκαν και υπέστησαν θηριωδίες από τον στρατό κατοχής.

Από το 2010 και μετά,  η χώρα μας αντιμετωπίζει έναν  οικονομικό πόλεμο, του οποίου τα αποτελέσματα στην κοινωνία και στους πολίτες προσομοιάζουν τα αποτελέσματα της φυσικής κατοχής στη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Δυστυχώς, πρέπει να σας ενημερώσω ότι Έλληνες πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια για λεμονόκουπες, όχι γιατί δεν επιθυμούν να δουλέψουν αλλά γιατί τα λάθη εσκεμμένα ή μη των Κυβερνήσεων που πέρασαν από τη χώρα και των εταίρων βέβαια δανειστών, τους στέρησαν τη δουλειά και τη δυνατότητα διαβίωσης, τη στέγη και την αξιοπρέπεια.

Ότι μικρά παιδιά χάνουν και τη ζωή τους από την έλλειψη φαρμάκων, επειδή έχουν άνεργους γονείς που αδυνατούν να τους τα παρέχουν. Ότι μικρά παιδιά λιποθυμούν μέσα στα σχολεία από ασιτία.

Ως Ελληνίδα Βουλευτής έχω καθήκον να προασπίσω με κάθε κόστος και με κάθε θυσία, τα δίκαια αιτήματα αυτού του λαού. Ως Βουλευτής βέβαια, του Ν. Κοζάνης, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στις θηριωδίες που υπέστη η περιοχή την οποία εκπροσωπώ.

Ο Ν. Κοζάνης είναι μία περιοχή η οποία πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, διπλό ολοκαύτωμα στο μαρτυρικό Μεσόβουνο Εορδαίας Κοζάνης και στους πύργους Εορδαίας. Στις 24 Απριλίου του 1944, οι Γερμανοί με τη βοήθεια δωσιλόγων τουφέκισαν και έκαψαν ζωντανούς 318 ανθρώπους μεταξύ των οποίων βρέφη και μικρά παιδιά. Έκαψαν τα σπίτια τους και έκλεψαν τα υπάρχοντά τους. Οι Ελληνικές αξιώσεις λοιπόν, είναι ηθικά βαρύνουσες, απαράγραπτες και πλήρως τεκμηριωμένες ιστορικά, νομικά και πολιτικά.

Ως μέλος λοιπόν της Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, έχω προτείνει την εγγραφή των αξιώσεων στον Κρατικό Προϋπολογισμό, προκειμένου αυτές οι απαιτήσεις να γίνουν απαιτητές.

 Ο τρόπος αυτός βασίζεται στη Διεθνή εμπειρία και απαιτεί ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και μία συγκεκριμένη μεθοδολογία, που θα οδηγήσει όπως θεωρώ στη δικαίωση των Εθνικών απαιτήσεων.

Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε άτρητα μονομερείς διαγραφές αυτών οι οποίοι αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα, αιματοκύλησαν τη πατρίδα μας, τη στιγμή που αυτή η πατρίδα που αιματοκύλησαν δέχεται εκβιασμούς για κάτι το οποίο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Δηλαδή, τη μονομερή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς και τη μη αποδοχή και της διαγραφής ενός χρέους που είναι ανήθικο και επαχθές.

Η απόδοση των Γερμανικών Αποζημιώσεων έχει τεθεί ως βασικό ζήτημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη Βουλευτές αυτής της Επιτροπής και όχι μόνο. Εμείς ζητούμε, την βοήθειά σας, όπως σας είπε και η ΠτΒ, η οποία ανέλαβε αυτή τη πρωτοβουλία της επανασύστασης της Επιτροπής, γιατί είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο. Ωστόσο, σας έχουμε ανάγκη και από όσο γνωρίζω οι περισσότεροι είσαστε Έλληνες στην καταγωγή, ώστε μέσω της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας να επικοινωνήσετε αυτή τη προσπάθεια σε όλο τον κόσμο, στις χώρες τις οποίες βέβαια, είσαστε Βουλευτές.

Χρειαζόμαστε λοιπόν τη βοήθειά σας, προκειμένου να συνεχιστεί η διεκδίκηση και η τελική δικαίωση και να μην παραγραφεί ως προαπαιτούμενο κάποιας δόσης για ένα χρέος που όπως σας είπα είναι ξεκάθαρα και κατάφορα επαχθές και επονείδιστο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: