Breaking News

Ομιλία στην επιτροπή για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ) (ν.4334/2015) | 22.07.2015

 

Στην Αθήνα σήμερα, 22 Ιουλίου 2015, στην Αίθουσα  της Ολομέλειας της Βουλής, συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4334/2015. Επισημαίνεται ότι έχει προταθεί από την Κυβέρνηση να χαρακτηρισθεί το ως άνω.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κύριε Πρόεδρε, καλούμαστε σήμερα να συζητήσουμε την αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας, που είχε καταθέσει η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου στις 14 Νοεμβρίου 2014. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 είχαν σταματήσει τη συζήτηση του, στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία. Οι εκλογές για τη διεκδίκηση της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, της αλλαγής στην Ευρώπη και του ερχομού μιας νέας νομοθέτησης για ένα κράτος δικαίου.

Οι εκλογές που σήμαναν το εφαλτήριο απομάκρυνσης της ελληνικής πολιτικής ζωής από τη μαύρη βίβλο των τροπολογιών εξυπηρέτησης του κ. Σάλλα της τράπεζας Πειραιώς, που λάμβανε δωράκια εκατομμυρίων ευρώ από τον τότε Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, της παραγραφής προστίμων των εταιριών συμφερόντων Λάτση και Βαρδινογιάννη και της μείωσης της φορολογικής τους ύλης γιατί εκτελούν τριγωνικές συναλλαγές εντός Ελλάδος μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Το ερώτημα, λοιπόν, που γεννάται σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα είναι γιατί η μαύρη βίβλος της φαιδρής νομοθέτησης αναγεννάται σήμερα, που ο Σαμαράς και Βενιζέλος δεν κατέχουν ούτε την προεδρία των κομμάτων τους, πόσο δε μάλλον την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το κοινό σημείο στην κατάθεση του κώδικα πολιτικής δικονομίας τον Νοέμβριο του 2014 και σήμερα τον Ιούλιο του 2015, είναι η θέληση των δανειστών να εξαθλιώσουν τη χώρα για να φτάσουν τις εμπορικές αξίες των ακινήτων στο 50% του κατασκευαστικού τους κόστους, η θέληση των δανειστών να αλλάξουν τον κώδικα πολιτικής δικονομίας ώστε να μαζέψουν μέσω πλειστηριασμών όλα τα ακίνητα των Ελλήνων πολιτών στην αγοραία και όχι στην αντικειμενική τους αξία.

Δεν αποτελεί αντίσταση στη θέληση των δανειστών η παροχή παράτασης προστασίας της πρώτης κατοικίας για λίγους μήνες, όπως μας είπε ο Υπουργός. Όταν ολοκληρώσουν την καταλήστευση της υπόλοιπης ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, θα προχωρήσουν σε απαιτήσεις άρσης κάθε προστασίας ως προαπαιτούμενο κάποιας δόσης.

Η θέληση των δανειστών θέλει να παρουσιαστεί ισχυρότερη της εκάστοτε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, υπαγορεύοντας το ίδιο νομοσχέδιο σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις. Η θέληση των δανειστών επιθυμεί να ακυρώσει και την ελπίδα και την αξιοπρέπεια και την αλλαγή προς το καλύτερο. Εν ολίγοις, επιθυμεί να ακυρώσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η θέληση των δανειστών επιθυμεί να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το 61% του ελληνικού λαού είπε όχι στη λιτότητα, παραφράζοντας το απολύτως καθαρό ερώτημα, μέσω των πολιτικών μορφωμάτων υποταγής, που έχει θητεύσει και χρηματοδοτεί για να θεριέψουν. Αυτό που επιχειρείται και γίνεται σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι καθαρά ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Παρακάμπτεται η θέληση του έθνους από ένα μάτσο οικονομικών δολοφόνων, που κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στην Ελλάδα για να εκμεταλλευθούν τους Έλληνες πολίτες. Ο Σόιμπλε φέρεται να κρύβεται πίσω από τράπεζα του Λουξεμβούργου, στην οποία επιθυμούσε να δώσει τη διαχείριση των 50 δισεκατομμυρίων της δημόσιας ελληνικής περιουσίας.

Ευρωβουλευτές τους και φίλοι αρχηγών πολιτικών μορφωμάτων, κουνούν το δάκτυλο για πειθαρχία στη λιτότητα, τη στιγμή, βέβαια, που κρύβονται πίσω από την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των ιερών της χώρας.

Αρχίζουν με την απαίτηση μετατροπής του στρατηγικού δικτύου ηλεκτροδότησης από δημόσιο αγαθό σε ιδιωτικό μονοπώλιο, μέσω της πώλησης του ΑΔΜΗΕ. Βέβαια, ποιας πώλησης; Όταν δίνεις περιουσία 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για 600 εκατομμύρια, δεν είναι πώληση, είναι ληστεία, ληστεία δίχως προηγούμενο, που κρύβεται πίσω από το φερετζέ των ισοδύναμων.

Ποιων ισοδύναμων; Ποιο ισοδύναμο μέτρο διασφάλισης του ανταγωνισμού, όταν αυτός έχει ήδη διασφαλιστεί, μέσω ευρωπαϊκής οδηγίας, η οποία έχει γίνει βέβαια δεκτή, ως ενσωμάτωση, από την ευρωπαϊκή επιτροπή, εκτός, εάν ως ισοδύναμο διασφάλισης του ανταγωνισμού, εννοούμε την απαίτηση του κ. Μυτιληναίου, για να αγοράζει την μεγαβατώρα πολύ πιο κάτω από το κόστος παραγωγής, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να την ξαναπουλά στη Δ.Ε.Η. σε πολλαπλάσια τιμή.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι ισοδύναμο του ανταγωνισμού, σε καμία περίπτωση, αλλά είναι ξεκάθαρη και κατάφωρη ληστεία. Όπως, λοιπόν, σε κάθε ληστεία και σε κάθε πραξικόπημα, υπάρχει το στοιχείο της απειλής και ο παράγοντας του χρόνου.

Πρώτος, λοιπόν, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μας είπε ότι πρέπει να υπογράψουμε μνημόνιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να μη βουλιάξουμε. Ακολούθησε ο Παπαδήμος, πάλι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να περάσουν από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα, για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Ήρθε ο κ. Σαμαράς, αλλάζοντας τις εξαγγελίες του Ζαππείου, σε ανάγκη υπογραφής ακόμη περισσότερων μέτρων και μνημονίων, για να έχουμε να πληρώσουμε τους συνταξιούχους σε ευρώ. Επίπλαστα διλήμματα, για την κάλυψη της απάτης.

Τα χρήματα των μνημονίων δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις, γυρίζουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Κανείς δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε grexit, εάν αποφασίσουμε να ασκήσουμε τα απαιτούμενα θεσμικά αντίμετρα, όπως αυτό της αρνησικυρίας ή του βέτο. Οι συνθήκες δεν απαγορεύουν το κούρεμα, οι Γερμανοί το απαγορεύουν, αυθαίρετα, όσο και αν τα ελληνικά κανάλια της διαπλοκής έχουν πείσει τους αδύναμους στο μυαλό, περί του αντιθέτου.

Το ζήτημα που τίθεται είναι, εάν θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε ένα παράνομο και επαχθές χρέος, που αποτελείται στο μεγαλύτερο βαθμό από τόκους. Όποιος καταλαβαίνει την ουσία του ζητήματος, αντιλαμβάνεται και την προτεινόμενη λύση. Τα υπόλοιπα αποτελούν δικαιολογίες παράκαμψης της συνείδησης των βουλευτών για την προσκόλληση απλά στην καρεκλίτσα του Υπουργικού Συμβουλίου, όσων βάζουν τη θέληση για εξουσία υψηλότερα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του έθνους και του λαού.

Καθώς, λοιπόν, ποτέ προσωπικά δεν ενδιαφέρθηκα, ούτε για τις καρεκλίτσες, ούτε για τα εφήμερα αξιώματα, δεν προδίδω τους πολίτες αυτής της χώρας, για τους τραπεζίτες και οφείλω, ως εκπρόσωπός τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να τους ενημερώσω ότι, μετά από την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, τα σπίτια τους, που απέκτησαν με κόπο και ιδρώτα και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τη δόση των δανείων στις τράπεζες, γιατί έχασαν απλά τη δουλειά τους, από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών την πενταετία, θα περνάνε σε ξένα fund ή ελληνικά, των Ελλήνων ολιγαρχών και των πλούσιων ευρωπαίων, για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι καταθέσεις, για τις οποίες, τόσο αγωνιούν ορισμένοι, θα γίνουν έρμαια των τραπεζιτών, όπως έγιναν και τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης, που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι. Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα εξανεμίζονται για το τίποτα και συνέχεια θα ζητούνται νέα μέτρα.

Σ’ αυτόν, λοιπόν, το δημοσιονομικό και πολιτικό κατήφορο, αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου, ούτε κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες μηδενικής ουσίας, ούτε εξυπηρετώ τοκογλύφους ή οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα. Το μόνο που θα εξυπηρετήσω είναι τους Έλληνες πολίτες και το έθνος.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Ραχήλ Μακρή: «Οι δανειστές θα ζητούν συνεχώς νέα μέτρα»

http://bit.ly/2g8hFTT 

Ραχήλ Μακρή: «Θα αρπάζετε τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών»

http://bit.ly/2fGeeFH 

Ραχήλ Μακρή: «Δεν υπάρχει δίλλημα ευρώ ή δραχμή. Κανένας δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε grexit»

http://bit.ly/2gvgnWI

Ραχήλ Μακρή: «Σας χαρίζω τις καρέκλες σας»

http://bit.ly/2fGdmB7

Ραχήλ Μακρή: «Τα χρήματα των μνημονίων δεν εξυπηρετούν μισθούς και συντάξεις»

http://wp.me/p53plE-4uH

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: