Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Όχι στα τελεσίγραφα της πολιτικής των οικονομικών κανονιοφόρων»

Άρθρο της Ραχήλ Μακρή στην εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» 04.07.2015

Ο Δαυίδ ή Νταβίντ Πατσίφικο τυχοδιώκτης που διετέλεσε Πρόξενος της Πορτογαλίας στην Αθήνα από το 1836 ως το 1842 οπότε και παύθηκε εξ’ αιτίας καταχρήσεων, όπως αναφέρουν ιστορικοί μελετητές της συγκεκριμένης περιόδου.

Ο Πατσίφικο έγινε παραίτιος οχλοκρατικού επεισοδίου σε βάρος του. Καθώς, δε, είχε αποκτήσει την αγγλική υπηκοότητα  το πρωί της επομένης του συμβάντος ο τότε Άγγλος πρεσβευτής Σερ Έντμοντ Λάιονς προέβη σε διάβημα προς το ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών για την καταβολή αποζημίωσης με το αστρονομικό για την εποχή ποσό των 886.736 δραχμών και 57 λεπτών.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε και απάντησε ότι θα παραπέμψει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Οι άγγλοι απαίτησαν την άμεση καταβολή της αποζημίωσης χωρίς να είχε γίνει ούτε στοιχειώδης καταγραφή των ζημιών και όταν το παράλογο αίτημα δεν έγινε δεκτό διέταξαν τον στόλο τους να προβεί σε ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδος και στην κατάσχεση πολεμικών και εμπορικών πλοίων.

Ο Μακρυγιάννης περιγράφει τα ανωτέρω γεγονότα με τα ακόλουθα λόγια: «…και ένας μεγάλος στόλος των σκύλων μας έχουν μπλόκον οπούναι περίπου από τρεις μήνες και μας πήραν όλα τα καράβια και μας κατακερμάτισαν όλο το εμπόριο και τζαλαπάτησαν την σημαίαν μας και πεθαίνουν της πείνας οι άνθρωποι των νησιών και εκείνοι οπούχουν τα καράβια τους γκιζερούν εις τους δρόμους και κλαίνε με μαύρα δάκρυα…»

Φυσικά τα πραγματικά αίτια του αποκλεισμού περιελάμβαναν και εδαφικές διεκδικήσεις καθώς και αντικατόπτριζε την ανησυχία της Αγγλίας για το ανερχόμενο Ελληνικό Εμπορικό Ναυτικό.

Το ζήτημα διευθετήθηκε με την επέμβαση της Ρωσίας και της Γαλλίας και η επιτροπή διαιτησίας, που ορίστηκε, εξακρίβωσε πως η ζημία ήταν μόλις 3.750 δραχμές και αυτές με αρκετές αμφιβολίες.

Στις μέρες μας η Ελλάδα εκβιάζεται με ένα δημόσιο χρέος, το οποίο όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο αλλά εδράζεται σε μύθους δεκαετιών, όπως αποκάλυψε η επιτροπή αλήθειας που σύστησε η Βουλή των Ελλήνων.

Ένα χρέος που το μεγαλύτερο μέρος του είναι τόκοι και οι δανειστές αρνούνται πεισματικά να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την ακριβή σύνθεση του.

Για αυτό το χρέος, δημιουργήθηκε τεχνητά κρίση δανεισμού για να μπορέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εισέλθει στην Ευρώπη.

Η κρίση δανεισμού αποτέλεσε την βάση των μνημονίων που καταδυνάστευσαν τον Ελληνικό Λαό για πέντε χρόνια επιφέροντας βαθύτατη ανθρωπιστική κρίση και οικονομική ύφεση για τις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αυτό το χρέος μέχρι και τον προηγούμενο μήνα οι δανειστές αρνούνταν πεισματικά να κουρέψουν και έδιναν τελεσίγραφο στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει την φορολόγηση των ολιγαρχών και του τζόγου και να αφαιμάξει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που στενάζουν ήδη από τα δυο πρώτα μνημόνια.

Η δημοκρατική επιλογή του δημοψηφίσματος τάραξε τους εκβιαστές, που δεν περίμεναν μια τέτοια αποφασιστική και αποτελεσματική ενέργεια, τους ντόπιους πρόθυμους, που έραβαν κουστούμια κυβερνητικών θέσεων και τις αγορές, που αποτελούν τη μόνη προτεραιότητα στην σκέψη των δανειστών.

Φυσικά επιστρατεύθηκαν τα μέσα μαζικής τρομοκράτησης, τα οποία παραπληροφορούν τους πολίτες με εικόνες αρχείου από την Ελλάδα ή το εξωτερικό προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μαζικό κύμα ανάληψης καταθέσεων και συγκέντρωσης τροφίμων χωρίς ουσιαστικό λόγο.

  Οι απειλές για έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη, για άδεια ράφια, για ελλείψεις στα φάρμακα αποδείχθηκαν κούφια λόγια. Σήμερα οι απειλές σερβίροντας σαν ξαναζεσταμένο φαγητό.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου καλούμαστε να αποδείξουμε ότι οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι για να τελειώσουν με τις δηλώσεις του οποιοδήποτε ευρωπαίου που επιθυμεί συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή.

Το ΟΧΙ που χρωστάμε στους γονείς μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον αυτής της Χώρας.

Στις 5 Ιουλίου δεν καλούμαστε να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας, αυτή την έχουμε ανακτήσει από τις 25 Ιανουαρίου 2015. Καλούμαστε να θέσουμε ένα τέλος στην ύφεση και τα μέτρα που στοχεύουν τη ζωή και την περιουσία μας.

Κλείνοντας θυμίζω τα λόγια του Τσε Γκεβάρα στις 11 Δεκέμβρη 1964 στα Ηνωμένα Έθνη:

«Η Ιστορία θα υποχρεωθεί τώρα να πάρει υπ’ όψιν της τους φτωχούς λαούς, τους καταληστεμένους και καταφρονεμένους που αποφάσισαν στο εξής να γράφουν μόνοι τους την ιστορία τους”.

 Document-page-002

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: