Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Η Δημοκρατία πανικοβάλει μόνο όσους την αντιμάχονται»

21 Μαΐου 2015

Δήλωση της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή για επεισόδειο σε πέραμα και για ΠτΒ

Ο πανικός που διασπείρουν όσοι φοβούνται ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει τον πολιτικό μεσαίωνα του σκοταδισμού διαψεύδεται καθημερινά.

Δεν έχουμε χρεοκοπήσει, ούτε στις 9 Απριλίου, ούτε σε όλες τις άλλες ημερομηνίες που οι «πεφωτισμένοι» θεωρούσαν περισσότερο από σίγουρο.

Σε αντίθεση με τις προπαγανδιστικές διασπορές, περισσότερη από σίγουρη αποδεικνύεται η μείωση του δημοσίου χρέους αλλά η αποκατάσταση τη εργασιακής σχέσης ανθρώπων, που η συγκεκαλυμένη απόλυση της διαθεσιμότητας είχε αφήσει στον δρόμο.

Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται κανονικά.

Οι επιχειρηματίες έλαβαν ανάσα από την κατάργηση των προσαυξήσεων και την ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο.

Κρίσιμες παραγωγικές βιομηχανίες, όπως αυτή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στηρίχθηκαν παράλληλα με τους αγρότες – τευτλοκαλλιεργητές.

Η μέριμνα για τους ανθρώπους, που βιώνουν την ακραία φτώχια ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων εμμονών της προηγούμενης συγκυβέρνησης, αποδείχθηκε έμπρακτα στα πρώτα νομοθετήματα μας.

Έμπρακτα η Δημοκρατία ασκεί τον έλεγχο και απαιτεί την εφαρμογή της νομιμότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενέργεια της Προέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε ευγενικα εξηγήσεις για την παρεμπόδιση άσκησης του δικαιώματος στη διαμαρτυρία, καθώς οφειλε από την άσκηση του θεσμικού της ρόλου.

Μπορεί ορισμένοι να έχουν συνηθίσει τους πολιτικούς να εντέλλου την αστυνομία στον ξυλοδαρμό ΑΜΕΑ έξω από τη Βουλή, αλλά οφείλουν να μάθουν ότι καθήκον του αντιπροσώπων του Λαού είναι να προστατεύουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Η δημόσια τάξη και ασφάλεια απορρέει από το Σύνταγμα και ελέγχεται ως προς την ορθή εφαρμογή του κοινωνικού συμβολαίου από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας, γεγονός που ισχύει όσο και εάν θλίβει όσους μπορεί να συγχέουν τα κλομπ και τα δακρυγόνα με την δημοσία τάξη.

Όσο για τις αντιδράσεις αυτών που έχουν την ατυχία να ακολουθούν άκριτα τις προσταγές πρόσωπο-κεντρικών πολιτικών μορφωμάτων, με ακραίες θέσεις εκτός λογικής και πραγματικότητας δείχνουμε κατανόηση. Η επιθυμία μιας περιορισμένης μειοψηφίας να δημιουργεί εντυπώσεις με χαρακτηρισμούς που αυτοαναιρούνται γίνεται αντιληπτή ως κατευθυνόμενη. Άλλωστε οι ανίκανοι να παράγουν οποιοδήποτε ουσιαστικό έργο, χρησιμοποιούν ως τελευταία ελπίδα τα ανέξοδα ρουσφέτια και τον φανατισμό των όποιων ατόμων προσβλέπουν σε αναξιοκρατικό βόλεμα.

Έχοντας πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα οπαδών των εντόμων με μικροκάμερες, πιστεύω ότι το μόνο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών τους απομόνωσε αποτελεσματικά και παραδειγματικά.

 

About Rachel Makri (3153 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: