Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Εμείς αποφασίζουμε για την τύχη μας» | 20.04.2015

Συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στο mindthetrap.gr

20 Απριλίου 2015

Η κυρία Ραχήλ Μακρή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για όλα στο minthetrap  και παρουσιάζει τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές θέσεις. Η κυρία Μακρή, έχοντας διατελέσει ειδικός αγορητής ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, διαθέτει βαρύνουσα άποψη και εμπειρία η οποία οφείλει να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτέλεσε πολλές φορές στόχο σεξιστικών επιθέσεων και όπως έχει καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές έχει δεχτεί απειλές για την άσκηση του κοινοβουλευτικού έργου.
Η μαχητικότητα των διεκδικήσεών της και η τεκμηρίωση των απόψεών της αναγνωρίζεται τόσο από εκείνους που συμφωνούν με τις πολιτικές τους θέσεις όσο και από εκείνους που διαφωνούν μ’ αυτές.

  • Κυρία Μακρή, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε δέκτες σεναρίων οικονομικής καταστροφής και χρεοκοπίας. Πιστεύετε ότι τα σενάρια αυτά θα επαληθευτούν;

Τους τελευταίους δύο μήνες κάθε βράδυ στις οχτώ χρεοκοπούμε.

Είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα λιτότητας, που εφάρμοσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου βύθισε την Χώρα στην ύφεση και δημιούργησε φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης και δημοσιονομικό κενό εκατομμυρίων. Ως βουλευτής όλων των Ελλήνων είχα επισημάνει τόσο το κοινωνικό πρόβλημα, όσο και το οικονομικό αδιέξοδο σε πολλές ομιλίες μου σε σχετικά νομοσχέδια, για να μην λάβω ουσιαστική απάντηση αλλά να γίνω στόχος προσωπικών επιθέσεων.

Τα ανωτέρω οφείλουμε να τα λαμβάνουμε υπόψη για τον προσδιορισμό του πλαισίου προσπαθειών της παρούσας Κυβέρνησης. Όχι ως δικαιολογία αλλά ως πραγματικότητα. Ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων δεν κατέφυγε ποτέ σε δηλώσεις όπως «χάος παραλάβαμε» αλλά με διαφάνεια ενημέρωσε τόσο τον Ελληνικό Λαό, όσο και το κοινοβούλιο για την πολιτική πραγματικότητα.

Ως ρεαλιστές δεν περιμέναμε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα παραδέχονταν την αποτυχία της προηγούμενης πολιτικής, γιατί οφείλουν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους στους ψηφοφόρους τους. Όμως περιμένουμε από όλους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεσμικά κείμενα των οργάνων της.

Αυτό που έχουμε κερδίσει μέχρι στιγμής είναι να αποφασίζουμε εμείς για την τύχη μας και όχι να λαμβάνουμε νομοσχέδια με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως έγινε με τον κώδικα δικηγόρων.

Αποτελεί, δε, πολιτική μας δέσμευση ότι θα σταματήσουν τροπολογίες που χαρίζουν εκατομμύρια σε ομίλους με εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Θυμάμαι ότι όταν ο κ. Στουρνάρας είχε καταθέσει την συγκεκριμένη τροπολογία για πολλοστή φορά, είχα δεχθεί πιέσεις για να μην αναδείξω το θέμα, παρόλα αυτά το ζήτημα πήρε διαστάσεις αλλά οι τότε κυβερνητικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ υπερψήφισαν την διάταξη.

Η πάταξη της διαπλοκής και η ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων οφείλει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα του κυβερνητικού επιτελείου. Έχουμε δεσμευτεί να σταματήσουμε τις πραγματικές πηγές δημιουργίας δημοσίου χρέους, γι’ αυτό είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της νέας Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για την σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Εκεί και για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο ακούστηκαν τόσες αλήθειες. Στις 8 Απριλίου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας τόνισε: «Οι έμποροι όπλων, απέκτησαν στην Ελλάδα πρωτοφανή ισχύ, μια και συνδυάστηκαν με εκδοτικά συγκροτήματα, ολιγάρχες και διασυνδέσεις σε στρατιωτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο. Έτσι, έφτασαν να επηρεάζουν θέματα της εξωτερικής πολιτικής, που τελικά κατέληγαν στην αναγκαιότητα αγοράς νέων οπλικών συστημάτων, δηλαδή ένας φαύλος κύκλος, αλλιώς θα χάναμε τάχα μου την υποστήριξη σε σοβαρά εθνικά θέματα.»

Στην ίδια συνεδρίαση η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ανέλυσε με στοιχεία αδιάσειστα και επιχειρήματα βάσιμα την κρισιμότητα παροχής κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

Σε αυτό το πλαίσιο η πολιτεία οφείλει να διοχετεύσει τους πόρους που θα εξοικονομηθούν από την πάταξη της διαπλοκής στους ανθρώπους που κυριολεκτικά πεινάνε δίπλα μας, ύστερα να αποτιμηθεί το πραγματικό χρέος και τελευταία να καταστήσουμε το χρέος αυτό βιώσιμο.

Έχοντας εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα πιστεύω ότι θα κάνει τις ελπίδες όλων μας πράξη.

  • Σε προηγούμενες συνεντεύξεις σας έχετε χρησιμοποιήσει την φράση του Ουμπέρτο Έκο «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση». Πιστεύετε ότι τα ΜΜΕ έχουν τέτοια δύναμη επιρροής στη κοινή γνώμη και εάν ναι, ποιος ο ρόλος της Κυβέρνησης απέναντι τους;

Στις 23 Φεβρουαρίου 2012 παραδόθηκε μελέτη της Analysys Mason Limited με θέμα “Τελική Έκθεση για το Ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων – Δικαιώματα ιδιοκτησίας στο φάσμα των UHF και των 2.6 GHz”. Η μελέτη εκπονήθηκε ,όπως  αναφέρεται στην σύντομη έκθεση της ,  από την Analysys Mason Limited (Analysys Mason) για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης ( Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων -ΥπΥΜεΔι), και εξετάζει την κατανομή των δικαιωμάτων στην κυριότητα (property rights) του φάσματος των UHF (470-862MHz) και των 2.6GHz στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η μελέτη λαμβάνει υπόψη τη δυνητική αξία του «ψηφιακού μερίσματος» από την απελευθέρωση του φάσματος υπερυψηλών συχνοτήτων (UHF), και κατά πόσον αυτό θα πρέπει να διατεθεί για χρήση κινητής ευρυζωνικότητας, ή για επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (ΕΨΤ). Εξετάζει επίσης εναλλακτικές επιλογές για την εκχώρηση του φάσματος στη ζώνη των UHF και των 2.6GHz, καθώς και τις πιθανές επιλογές αδειοδότησης για εκχώρηση φάσματος προς χρήση κινητών υπηρεσιών και ΕΨΤ.

Ειδικότερα το φάσμα των 470-790MHz που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση αποτιμάται στα 10.3 δισ. Ευρώ, ενώ σύμφωνα με  δημοσιεύματα επί του πλήρους κειμένου της τελικής έκθεσης  η αποτίμηση των 15 ετών για εκχώρηση σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέρχεται στα 715 εκ. Ευρώ.

Παρόλα αυτά η συγκυβέρνηση  Σαμαρά – Βενιζέλου προχώρησε στην παραχώρηση του φάσματος στην εταιρεία Digea αντί των 18 εκ ευρώ.

Στις 26 Απριλίου 2014 ο τότε υφυπουργός μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης μου σχετικά με το θέμα, αφού δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται απόλυτα τη γοητεία που υπάρχει να είναι κανείς σε ένα φανταστικό κόσμο μας κατέστησε σαφές ότι η συγκεκριμένη μελέτη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Μάλιστα ο Προεδρεύων της συνεδρίασης Γεώργιος Καλαντζής επιβεβαίωσε ότι αυτό που ακούσαμε, πράγματι ειπώθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά «Απάντησε ότι δεν υπάρχει».

Παρόλο που ο τότε υφυπουργός ισχυρίζεται ότι στην δική του πραγματικότητα έκθεση δεν υπάρχει, η αγορά διαθέτει αντίθετη άποψη και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στις 14 Απριλίου 2014 εκδίδει απόφαση με θέμα: «Απευθείας ανάθεση στην εταιρεία «Analysys Mason Limited» του έργου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με αντικείμενο την επικαιροποίηση της αποτίμησης της οικονομικής αξίας των ζωνών φάσματος 790-862MHz (ψηφιακό μέρισμα) και 2500-2690 MHz». Σύμφωνα με την με ΑΔΑ: ΒΙ09639-ΕΨΩ Απόφαση της ΕΕΤΤ εγκρίνεται η συνολική δαπάνη ύψους σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ (€ 45.000,00) πλέον ΦΠΑ 23%, για την αμοιβή του αναδόχου η οποία θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό της ΕΕΤΤ χρήσεως 2014.

Το ανωτέρω σκεπτικό έχει αναπτυχθεί στην με αριθμ. πρωτ. 167/1321 Ερώτηση και αίτηση κατάθεση εγγράφων (http://bit.ly/2fKYLRO). Η απάντηση βρίσκεται αναρτημένη στη σχετική ιστοσελίδα του κοινοβουλίου για όποιον θέλει να κρίνει την σοβαρότητα του τότε υφυπουργού. Επιπρόσθετα τα έγγραφα που ζήτησα ποτέ δεν έφτασαν στο γραφείο μου, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής αλλά κατά παράβαση αυτού μου είπαν ότι μπορώ να τα αναζητήσω στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία.

Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό τώρα γιατί έκλεισε η ΕΡΤ και ποιος μπορούσε με 18 εκ ευρώ να οικειοποιηθεί εθνικούς πόρους αποτιμημένους σε 715 εκ ευρώ.

Για να μην ανοίξουμε την υπόθεση ρευματοκλοπής από το MEGA και τη σχετική ερώτηση μου (http://bit.ly/2fwTVKA http://bit.ly/2d8g8hU).

Φυσικά η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τάραξε τα γαλήνια νερά της συντήρησης γι’ αυτό χρεοκοπούμε κάθε βράδυ σε πολλά δελτία ειδήσεων, όπως είπαμε και στην προηγούμενη ερώτηση σας.

  • Προέρχεστε από την «Ενεργειακή Καρδιά της Χώρας», όπως συνηθίζεται να αποκαλείτε τον νομό Κοζάνης. Ποιό είναι το μέλλον της ενέργειας, θεωρείτε ότι η ΔΕΗ πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί;

Η προηγούμενη Συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ισχυρίζονταν ότι αποτελεί επιταγή ευρωπαϊκής οδηγίας ο διαμελισμός της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Η αλήθεια είναι ότι η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία έχει ήδη ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει παρόμοια απαίτηση. Ο διαμελισμός και η ιδιωτικοποίηση των κομματιών της ΔΕΗ εξυπηρετεί συμφέροντα αλλότρια του δημοσίου.

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι. Το κόστος παραγωγής ρεύματος των ιδιωτών που ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ υψηλότερο της ΔΕΗ.  Γιατί;

Γιατί κανένας ιδιώτης δεν έχει προβεί σε επενδύσεις όπως η ΔΕΗ.

Παρόλα αυτά η προηγούμενη Κυβέρνηση ενώ ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ επιχορηγούσε με 19 εκ ευρώ αιολικό πάρκο εταιρίας, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανήκει στοκ κ. Μπόμπολα.  Για το θέμα έχω καταθέσει σχετική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με αριθμ πρωτ. 4908/603 στις 16 Δεκεμβρίου 2013 (http://bit.ly/2fx1Y9Z).

Επίσης η προηγούμενη Κυβέρνηση φρόντιζε να δώσει με απευθείας ανάθεση ένα από τα μεγαλύτερα λιγνιτωρυχεία της Χώρας, αυτό της Βεύης, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην με αριθμ πρωτ. 822/113 Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης Εγγράφων της 23 Αυγούστου 2013 (http://wp.me/p53plE-3q8)

Ο νομός Κοζάνης αποτελεί την ενεργειακή κάρδια της Ελλάδος γιατί το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνει η Χώρα προέρχεται από αυτόν. Η παραγωγή ενέργειας δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή διαδικασία.

Στα ορυχεία άνθρωποι ακρωτηριάζονται στους ταινιοδρόμους ή χάνουν τη ζωή τους.

Φανταστείτε να δουλεύετε εκεί όπου η σημαντικότερη πληροφορία αποτελεί το πόσες ημέρες πέρασαν από το προηγούμενο ατύχημα. Μάλιστα οι περικοπές και η προσήλωση της προηγούμενης κυβέρνησης στην «αποτελεσματικότητα» των ιδιωτών έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο δουλεμπόριο εργολαβικών εργαζομένων που δεν διαθέτουν πολλές φορές την απαιτούμενη εκπαίδευση ή τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας από την μόλυνση των παλαιών ατμοηλεκτρικών σταθμών.

Πρώτιστο, λοιπόν, μέλημα της παρούσας Κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της Χώρας παράλληλα με την κατασκευή σύγχρονων μονάδων μεγάλης ενεργειακής απόδοσης και ελάχιστης περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης.

Μια τέτοια μονάδα θα είναι η λεγόμενη «Πτολεμαΐδα V”, η οποία βρίσκεται ακόμα στην διαδικασία  υπογραφής της άδειας εγκατάστασης για να αποσταλεί αυτή στην πολεοδομία και να συνεχιστούν τα προαπαιτούμενα προκειμένου να περάσουμε στο στάδιο κατασκευής μιας σύγχρονης μονάδας φιλικής προς το περιβάλλον, η οποία θα παράγει ρεύμα αποδοτικά και με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου δέχεται ιδιαίτερα οξύ και κατά την γνώμη μου αναίτιο πόλεμο προκειμένου να μην ολοκληρωθεί.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Η παραγωγή ενέργειας εξακολουθεί να εξαρτάται από τον λιγνίτη. Η διασφάλιση των εργαζομένων και των κατοίκων μπορεί να υλοποιηθεί με μια πολυεπίπεδη ενεργειακή πολιτική την οποία πιστεύω ότι ο νέος Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη θα κάνει πράξη.

  • Πιστεύετε ότι η πολιτεία θα προχωρήσει στην θέσπιση συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους ή δεν είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία;

Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όταν η κοινωνία διαιρείται σε εμάς και εκείνους δυνάμει υποκειμενικών κριτηρίων επικρατεί ο σκοταδισμός και η οπισθοδρόμηση.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η πράξη μεταξύ δυο συναινούντων ενηλίκων αποτελεί μόνο δική τους υπόθεση και δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να δημιουργήσει οποιοδήποτε μεγέθους διχασμό του κοινωνικού συνόλου.

Άλλωστε είμαστε όλοι ίσοι αλλά όχι ίδιοι.

Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήμουν από τους πρώτους που υποστήριξα το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ενηλίκων.

Φυσικά η πράξη μου αυτή συμβαδίζει με τα πιστεύω μου και συμβαδίζει τόσο με τα πορίσματα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, όσο και με την ουσία της ορθόδοξης πίστης που μας διδάσκει ότι είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του δημιουργού μας.

Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τη θέση ορισμένων που ισχυρίζονται ότι συμπονούν τους ομοφυλόφιλους και ότι έχουν φίλους ομοφυλόφιλους. Πιστεύω ότι τέτοιες θέσεις αποτελούν τη βάση του ρατσισμού καθώς κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται την συμπόνια των άλλων όταν οι επιλογές του δεν προσβάλουν την αξιοπρέπεια του ή δεν θίγουν τους γύρω του.

Ως εκ τούτου, θεωρώ αυτονόητο ότι η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση των μελών της ανεξάρτητα από το χρώμα, τη καταγωγή, την εμφάνιση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και οποιαδήποτε άλλο διχαστικό πρόσχημα.

  • Ποια η θέση σας για το πρόβλημα των ναρκωτικών;

Τα ναρκωτικά αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα. Ακόμα γύρω από αυτά έχει στηθεί ένα παιχνίδι εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δημιουργεί συμφέροντα που αντιστέκονται στην οποιαδήποτε ουσιαστική προσπάθεια λύσης του συγκεκριμένου φαινομένου κοινωνικής παθογένειας.

Σε καμία περίπτωση ο χρήστης δεν πρέπει να στοχοποιείται καθώς είναι ασθενής και όχι εγκληματίας.

Βέβαια για το συγκεκριμένο κοινωνικό πρόβλημα οφείλουμε να συμβουλευόμαστε τους ανθρώπους που διαθέτουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και διαθέτουν την απαιτούμενη πείρα στην διαδικασία της απεξάρτησης. Δεν σας κρύβω ότι διάβασα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξη της κ. Κατερίνας Μάτσα στην ιστοσελίδα σας, στην οποία αναφέρεται ότι κάθε εξαρτημένος είναι μια ιδιαίτερη, μια μοναδική περίπτωση και περιλαμβάνονται ουσιαστικές απαιτήσεις σε θέματα που απασχολούν πολλές ελληνικές οικογένειες.

  • Οι πολιτικές θέσεις σας φανερώνουν ένα προοδευτικό άνθρωπο, παρόλα αυτά συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Οικολογίας και ζώων δήλωσε ότι »Είσαι ξένο σώμα για την δική μας αριστερά». Ποιες οι σχέσεις σας με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς;

Η αριστερά αποτελεί μια ιδέα, που υλοποιείται από τις πράξεις του καθενός σύμφωνα με τα πιστεύω του. Αποτελεί τραγελαφικό φαινόμενο η εκμετάλλευση της ιδέας αυτής από οποιοδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να ελέγχει την είσοδο ή την έξοδο από την αριστερά των υπολοίπων ως πορτιέρης κάποιου νυχτερινού κέντρου. Άλλωστε ούτε γνωρίζω τον συγκεκριμένο κύριο, ούτε την δήλωση του, ούτε η τοποθέτηση μου αποτελεί απάντηση σε αυτών.

Παρόλα αυτά η ανωτέρω τοποθέτηση εκφράζεται από πολλούς για οποιονδήποτε θεωρούν ότι δεν διαθέτει τις απαιτούμενες αριστερές περγαμηνές που οι ίδιοι έχουν πλάσει ως προαπαιτούμενα. Βέβαια, δυστυχώς ή ευτυχώς, η ανυπαρξία αριστερότερων καθιστά αδύνατη την μέτρηση της αριστεροφροσύνης οποιαδήποτε ανθρώπου.

Δεν γνωρίζω που με κατατάσσει ο οποιοσδήποτε. Στην πολιτική μου δραστηριοποίηση κατηγορούμαι, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι στην άκρα αριστερά, κάποιοι άλλοι στην άκρα δεξιά και ουκ εστί τέλος.

Γνώμονας της κοινοβουλευτικής και θεσμικής μου δράσης ήταν, είναι και θα είναι ο άνθρωπος, πέρα και πάνω από ιδεοληπτικές και κομματικές αγκυλώσεις.

Είναι γνωστό ότι ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων κ. Αλέξη Τσίπρα, όταν εφάρμοσε την διεύρυνση του κόμματος του στην πράξη.

Οι πολίτες του νομού από όπου κατάγομαι με τίμησαν με την πρώτη θέση στις τελευταίες εκλογές επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη τους στις πολιτικές μου επιλογές.

Επιπρόσθετα σε όλα τα μέρη της Χώρας με αγκαλιάζουν με ιδιαίτερη αγάπη και εάν ανατρέξετε στο κοινοβουλευτικό μου έργο θα διαπιστώσετε δράσεις που αφορούν τόσο τον νομό Κοζάνης, όσο και άλλες περιοχές της Ελλάδος όπου υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα.

Το παλαιό πολιτικό σύστημα έχει πεθάνει, η εποχή των τεράτων πέρασε και οφείλουμε όλοι μαζί χωρίς διαχωρισμούς και «ταμπέλες» να χτίσουμε το μέλλον της Χώρας και των παιδιών μας. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει και όλοι είναι απαραίτητοι.

Άλλωστε αυτές τις δεσμεύσεις ανέλαβε και ο Πρωθυπουργός και όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε στην υλοποίηση τους και στον καλοπροαίρετο έλεγχο του Κυβερνητικού έργου είτε σε επίπεδο κοινοβουλίου είτε ως κοινωνία ενεργών και πολιτικά αλλά όχι κομματικά ενεργών πολιτών.

http://www.mindthetrap.gr/emmesa_h_amesa/item325/%CE%A1%CE%B1%CF%87%CE%AE%CE%BB_%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AE:_%CE%95%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7_%CE%BC%CE%B1%CF%82

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: