Breaking News

Συνέντευξη της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο | 16.04.2015

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Ραχήλ Μακρή, μίλησε στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90.1 Fm» στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τον κ. Ντράγκι

Ρ.ΜΑΚΡΗ: Αυτά που λέει ο  κ. Ντράγκι είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με τα θεσμικά κείμενα της ευρωζωνης ούτε και με τον τίτλο του. Η ΕΚΤ  είναι υποχρεωμένη να ασκεί το ρόλο της και να χρηματοδοτεί τα τραπεζικά  συστήματα των χωρών εάν λέει ότι εμείς θα δώσουμε στις τράπεζες αλλά δεν θα δίνουμε στο χρέος καταρχήν δεν πρέπει να μπερδεύουμε το χρέος με τις τράπεζες και  δεν είναι ο ρόλος του κ. Ντράγκι να εμπλέκεται με το χρέος μιας χώρας.

Σαν τραπεζίτης στην ουσία λέει τον ρόλο τον οποίο ασκεί γιατί ο ρόλος του είναι να χρηματοδοτεί τις τράπεζες άρα στην ουσία αποδέχεται ότι οι τράπεζες θα χρηματοδοτούνται, δεν υπάρχει δηλαδή πρόβλημα με ρευστότητα στα ΑΤΜ κλπ. Ωστόσο κάθε φορά που πηγαίνουμε σε διαπραγμάτευση υπάρχουν πιέσεις και εκβιασμοί οι οποίες είναι καθαρά επικοινωνιακές όπως έχει αποδειχτεί και αυτό γίνεται προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχτεί υφεσιακά μέτρα. Ωστόσο όμως είναι ξεκάθαρη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές της, το μνημόνιο πέθανε. Πολιτικές λιτότητας δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουνε στην Ελλάδα.

Και μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των ελλήνων πολιτών και ήδη έπρεπε να περάσουν στην δικαιοδοσία του δημοσίου, να ελέγχονται από το κράτος όπως είχε γίνει και στην Αμερική. Για ποιους λόγους δεν έχει πραγματοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση αυτό δεν το γνωρίζω ίσως όμως αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί ήδη.

Ζητώ από την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτό το οποίο έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τις δεσμεύσεις για την αλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών από την στιγμή που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί όπως και την αλλαγή των διοικήσεων για παράδειγμα του Ταμείου της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπου υπάρχει θέμα ότι το 1,9 δις στο οποίο είχαμε βασιστεί έφυγε με έναν περίεργο τρόπο. Βεβαία δεν πρέπει να ξεχνάμε μια περίεργη τροπολογία που έχει περάσει που απαλλάσσει τα μέλη από τις ευθύνες τις ποινικές τις μελλοντικές των μελών του ΤΠΣ ωστόσο όμως αυτή θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, να έχει διωχθεί από τη θέση και πρέπει να δοθούν και απαντήσεις από τον ίδιο τον υπουργό τι έχει γίνει με αυτό το ποσό. Θα καταθέσω ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Για τις δαπάνες στα εξοπλιστικά

Ρ.ΜΑΚΡΗ: Η Βουλή θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί για την απόφαση αυτή για την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού για να μας εξηγήσει την αναγκαιότητα αυτή την δεδομένη στιγμή που όταν ψάχνουμε να βρούμε 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και για τους ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας δεν είναι δυνατόν να περνούν με αυτό τον τρόπο 500 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα όταν αυτός ο υπουργός όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση μέσω της εκπροσώπου του μέσα την αρμόδια επιτροπή εξοπλιστικών που είχε συζητηθεί το ίδιο θέμα έλεγε ότι αυτό είναι σαβούρα. Δεν μπορεί λοιπόν η «σαβούρα» ξαφνικά να έγινε απαραίτητη άρα πρέπει να δοθούν απαντήσεις.  Θα έρθει λοιπόν και θα εξηγήσει την αναγκαιότητα, θα απαιτήσω προσωπικά ως βουλευτής να ενημερωθώ. Δεν μπορεί να αγοράζουμε όπλα όταν πεινάει ο κόσμος.

Για την αγορά

Ρ.ΜΑΚΡΗ: Δεν διέλυσε αυτή η κυβέρνηση την αγορά, την αγορά την διέλυσαν ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιοι και για ποιους λόγους την διέλυσαν. Συγκεκριμένες λαϊκές αγορές γνωρίζουμε γιατί τις διέλυσαν και ποιος τις διέλυσε με το νόμο Χατζηδάκη που φτάνουν οι άνθρωποι να χάνουν και τις άδειές τους γιατί επέμενε να εξυπηρετήσει super market  και συγκεκριμένα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε να ακυρώσουμε όλα τα νομοσχέδια τα οποία δημιουργούσαν προβλήματα και να έρθουν καινούργια νομοθετικά πλαίσια

About Rachel Makri (3265 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: