Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Σε όλα τα έτη της κοινοβουλευτικής μου θητείας, κέντρο των προσπαθειών μου ήταν ο πολίτης» | 06.04.2015

Στην Αθήνα, σήμερα, 6 Απριλίου 2015,  στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, συνήλθε σε συνεδρίαση η Ειδική Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διερεύνηση της αλήθειας, σχετικά με τη δημιουργία και τη διόγκωση του δημοσίου χρέους, το Λογιστικό Έλεγχο του χρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Κοινοβούλια άλλων χωρών και Διεθνείς Οργανισμούς σε θέματα χρέους, προς το σκοπό της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας, της διεθνούς κοινότητας και της διεθνούς κοινής γνώμης (Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους)».

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Σε όλα τα έτη της κοινοβουλευτικής μου θητείας, κέντρο των προσπαθειών μου ήταν και είναι ο πολίτης. Ο πολίτης ο οποίος λοιδορήθηκε από Πρωθυπουργούς, ως τεμπέλης και αντιπαραγωγικός παρόλο που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι δουλεύει πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους ευρωπαίους. Ο πολίτης που μόλις πριν λίγα χρόνια, αποπλήρωσε τα λεγόμενα δάνεια της Αγγλίας, δάνεια που πήρε η επαναστατική κυβέρνηση στις αρχές του 19ου αιώνα, για την αγορά 4ων φρεγατών που ουδέποτε έφτασαν στην Ελλάδα.

Παρόλο αυτά, οι Έλληνες πλήρωσαν για αιώνες τόκους και τοκοχρεολύσια, για κάτι που ουδέποτε έλαβαν. Δεν ζητάμε λοιπόν, να μας χαρίσουν τίποτα. Διεκδικούμε όμως, να πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε. Δεν είναι δυνατόν, να αγοράζουνε ένα τυποποιημένο προϊόν δύο χώρες και η Ελλάδα, να πληρώνει διπλάσιο τίμημα για παράδειγμα απ’ ότι στην Ολλανδία. Εάν το τίμημα οφείλεται στην διαπλοκή οποιουδήποτε αξιωματούχου, το τίμημα οφείλει να αποδοθεί σε αυτόν που το δημιούργησε και όχι στους Έλληνες πολίτες.

Επαχθές είναι το χρέος, όχι μόνο όταν το 50% της σύστασης του οφείλεται σε τόκους. Επαχθές είναι το χρέος του οποίου το κεφάλαιο, αντικατοπτρίζει διαπλοκή και υπόγεια συναλλαγή. Επαχθές δεν είναι μόνο το χρέος, που δημιουργούν δικτατορίες για να κτίσουν παλάτια, αλλά και κυβερνήσεις που εκφεύγουν τις δημοκρατικής εντολής, για να δημιουργήσουν έργα βεγγαλικών και εντυπωσιασμού.

Η πρώτη αποστολή της νομοθετικής εξουσίας, είναι να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, που λύνουν τα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας, για να προσδιοριστεί το τι χρωστάμε σε ποιόν το χρωστάμε και γιατί το χρωστάμε. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, η πρωτοβουλία της προέδρου της βουλής αποκαθιστά τον ορθό ρόλου του κοινοβουλίου. Ρόλος των τεχνοκρατών, είναι η ορθή και αντικειμενική αποτίμηση του χρέους και η αποτύπωση των αιτίων δημιουργίας του. Δεν φτάνει να έχουμε μια γενική εικόνα και ατέλειωτες υποχρεώσεις.

Η αποστολή μας προς τους πολίτες, είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε ευρώ που πληρώνουν πηγαίνει σε πραγματικές ανάγκες της χώρας. Δεν είναι δυνατόν, όταν οι πολίτες πεινούν και οι άνθρωποι βιώνουν σε ακραία φτώχεια, να φορολογούνται για παράδειγμα για άχρηστους εξοπλισμούς, που πραγματοποιούνται από ανίκανους να ελέγξουν την αναγκαιότητά τους και να υπάρχει μεγάλος βαθμός διαπλοκής, όπως βέβαια μας ομολόγησε και ο αρμόδιος Υπουργός πριν από λίγο .

Δεν έχουμε ανάγκη γεωπολιτικών προστατών, στους οποίους σπεύδουν όσοι δεν αντιλαμβάνονται τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Και δεν πρέπει βέβαια να μας ενδιαφέρει ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής, των όποιων πολιτικών με εμπόρους όπλων και εκδότες. Αυτό το οποίο οφείλουμε ως πολιτικοί στον Έλληνα πολίτη, και στον Έλληνα φορολογούμενο είναι η απόδοση του πραγματικού λογαριασμού και να αποδείξουμε ότι πλέον, η παλαιοκομματική αντίληψη κουκουλώματος είναι όντως παρελθόν για την κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Ευχαριστώ πολύ.

About Rachel Makri (3252 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: