Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Κλείσατε την ΕΡΤ για να αφήσετε την DIGEA ως μόνο διεκδικητή του ψηφιακού φάσματος» | 26.11.2014

Απόσπασμα της από 26 Νοεμβρίου 2014, ομιλίας της βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, στην συζήτηση επί των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις».

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Μελετώντας τις τροπολογίες, διαπιστώνω ότι η Κυβέρνηση συγκαλύπτει. Για άλλη μία φορά, με άλλη μία ακόμη μεθόδευση, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συγκαλύπτει πράξεις πιθανόν οικονομικά ή και ποινικά κολάσιμες. Λέω «πιθανόν» γιατί ενώ έχουμε τη βεβαιότητα, δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο παρέμβασης στη δικαιοσύνη, γιατί εμείς αφήνουμε τους δικαστές να αποφασίζουν, ενώ εσείς όχι.

Πιο συγκεκριμένα, φέρνετε την τροπολογία με αριθμό 2040/295 για να μας πείτε ότι οι πράξεις ασέλγειας στην ΕΡΤ, στην πραγματική δημόσια τηλεόραση, θεωρούνται νόμιμες. Προσέξτε -χρησιμοποιώ τη δική σας έκφραση- το εξής. Θεωρούνται νόμιμες. Γιατί τη χρησιμοποιείτε είναι το θέμα. Διότι απλούστατα γνωρίζετε ότι οι πράξεις αυτές δεν είναι νόμιμες.

Αν κάποιος δρα σύμφωνα με το νόμο, δεν χρειάζεται να φέρνει τροπολογίες ούτε χρειάζεται πολιτική κάλυψη μέσω τροπολογιών. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, εμφανίζεται απλώς στο δικαστήριο και δικαιώνεται. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, είναι τι ακριβώς φοβάστε. Μήπως φοβάστε το δικαστήριο αν αδικήσει, ας πούμε, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ; Δεν έχετε, δηλαδή, εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη; Θεωρείτε ότι οι δικαστές δεν επιτελούν σωστά το λειτούργημά τους; Μήπως έχετε αποδείξεις, ας πούμε, ότι η δικαιοσύνη δέχεται εντολές ή επηρεάζεται με οποιονδήποτε τρόπο; Πείτε το τελικά αν είναι αυτό το οποίο σας φοβίζει.

Εμείς είμαστε βέβαιοι για το αντίθετο, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δικαστές με αξιοπρέπεια, με τιμή και με ηθική κατάρτιση και είναι ικανοί να δικάσουν αμερόληπτα, να βρουν δηλαδή ποιοι είναι αυτοί που συναίνεσαν στην εκταμίευση εκατομμυρίων από τα χρήματα του ελληνικού λαού προς τα ταμεία του κ. Μπόμπολα και του κ. Ψυχάρη, προκειμένου να κάνει ο κ. Σαμαράς το κομμάτι του, να εμφανιστεί δηλαδή ως αποφασιστικός Πρωθυπουργός ο οποίος κλείνει την ΕΡΤ και εκπέμπει σήμα με το λογότυπο «Δημόσια Τηλεόραση».

Ο Βίλχελμ Ράιχ θα του έλεγε: «Άκου, Ανθρωπάκο!». Οι πρωθυπουργοί με πυγμή λένε «όχι» στην τρόικα. Εκεί είναι που δείχνουν το ανάστημά τους και όχι στην ΕΡΤ, όταν βέβαια το διαθέτουν. Όταν δεν το διαθέτουν, πετούν απλά στο δρόμο έγκυες γυναίκες, εργαζόμενες της ΕΡΤ, γιατί είναι ανίκανοι οι Υπουργοί οι οποίοι έτρεξαν να «μαυρίσουν» την ΕΡΤ αλλά δεν σκέφτηκαν τις συνέπειες των πράξεών τους.

«Άκου, Ανθρωπάκο!», θα του έλεγε, που παριστάνεις το σπουδαίο, σαν νέος ηγεμών εκ δυτικής Λιβύης. Οι πρωθυπουργοί μιας χώρας, δεν καταδικάζουν έξι από τα δέκα εκατομμύρια μιας χώρας στα όρια της φτώχειας, για να μειώσουν τις αντιστάσεις στο ξεπούλημα μιας χώρας.

Σε έχουμε καταλάβει, ανθρωπάκο και εσένα και τους υποτακτικούς σου, που κλείσατε την ΕΡΤ για να αφήσετε πολύ απλά την «DIGEA» ως μόνο διεκδικητή του ψηφιακού φάσματος.

Σε έχουμε καταλάβει, ανθρωπάκο, ότι έκλεισες την ΕΡΤ για να μπορέσουν οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί που αποτελούν την «DIGEA» να λάβουν με 18 εκατομμύρια ευρώ το φάσμα που άξιζε πάνω από 715 εκατομμύρια ευρώ. Κάνατε πλειοδοτικό διαγωνισμό στον οποίο δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει κανένας άλλος λόγω των πολυάριθμων προδιαγραφών που φωτογραφίζουν με ακρίβεια τη «DIGEA».

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει η ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ)

Το ξέρετε ότι η πρακτική σας έρχεται σε σύγκρουση και με την έννοια της δημοπρασίας και του πλειοδοτικού διαγωνισμού, αφού χρειάζονται τουλάχιστον δύο για να πλειοδοτήσουν. Φροντίσατε στις προδιαγραφές της δημοπρασίας να υπάρχει η πρόβλεψη ότι, αν είναι μόνο ένας ο συμμετέχων, δεν ακυρώνεται ο διαγωνισμός αλλά συνεχίζεται. Το πράξατε, παρ’ όλο που η μεθόδευσή σας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον κανονισμό προμηθειών του δημοσίου αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που προβλέπουν ότι σε περίπτωση μιας μόνο συμμετοχής ο διαγωνισμός ακυρώνεται και επαναλαμβάνεται για ευρύτερη συμμετοχή, ώστε να επωφεληθεί το δημόσιο από τον ανταγωνισμό.

Τώρα έρχεστε και μας λέτε ότι τα εκατομμύρια που χάλασε ο διαχειριστής θεωρούνται νόμιμα. Τόση, όμως, διαφθορά δεν εμφανίζεται ούτε στα αφρικανικά προτεκτοράτα. Από τη μία, δηλαδή, διατυμπανίζετε ότι ανακαλύψατε ξαφνικά μία offshore διακίνησης εκατομμυρίων και από την άλλη, έρχεστε σήμερα και νομιμοποιείτε το φαγοπότι. Τόσο κακούς νομικούς φέρνετε!

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της Βουλευτή εδώ: http://wp.me/p53plE-2GA

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: