Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Προτάσεις μέτρων για την Ελληνική κοινωνία» | 08.10.2014

Απόσπασμα της από  8 Οκτωβρίου 2014, ομιλίας της Ανεξάρτητης Βουλευτού Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή στην ολομέλεια  για συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Στην απογοητευτική αυτή εικόνα η Αντιπολίτευση οφείλει να απαντήσει όχι με στείρα κριτική και πύρινους λόγους αλλά με προτάσεις, με μέτρα στήριξης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με πτώση του ΦΠΑ ώστε να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για τους καταναλωτές στο να ζητήσουν απόδειξη, με αύξηση της ενεργού ζήτησης στην πράξη κι όχι στο ευχολόγιο του Μεσοπρόθεσμου, αύξηση που θα προέλθει από την απομάκρυνση εμμονικών προσηλώσεων στην αναίτια λιτότητα και την υιοθέτηση κατώτερου μισθού μεγαλύτερου των 700 ευρώ.

Επίσης, με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, γιατί ο κακοπληρωμένος τετράωρος δανεικός εργαζόμενος δεν έχει ούτε τα χρήματα ούτε την αίσθηση ασφάλειας για να καταναλώσει.

Επιπλέον, με άνοιγμα της παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις. Οι Έλληνες έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα την αξία των τραπεζών

για να αποφύγουν τον συστημικό κίνδυνο. Καιρός, λοιπόν, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να βγάζουν τα κέρδη τους στα νησιά Κέιμαν. Αν δεν επιθυμούν να το κάνουν ας παραιτηθούν, ας αποδώσουν λογαριασμό και ας αντικατασταθούν από ικανότερους. Οι τραπεζίτες χρωστούν στο λαό και όχι ο λαός στους τραπεζίτες.

Γνωρίζω ότι θα με κατηγορήσετε για λαϊκισμό επειδή υποστηρίζω ότι οι φοροαπαλλαγές θα πρέπει να δίνονται στους άνεργους και στους συνταξιούχους και όχι στους επιχειρηματίες που συνάπτουν συμφωνίες προώθησης του τουρισμού με την κυρία Κεφαλογιάννη και μετά τιμολογούν ουσιαστικά μονομερώς τις υπηρεσίες αυτών.

Κατηγορείτε για λαϊκισμό εσείς που διεκδικήσατε την εξουσία με βασικό επιχείρημα «Σαμαράς ή άδεια ράφια». Τρομοκρατήσατε τις μανάδες ότι δεν θα έχουν γάλα για τα παιδιά τους και τους πατεράδες ότι δεν θα έχουν φάρμακα για τις οικογένειές τους. Ξεθάψατε βέβαια και από τα μπαούλα των ταγματασφαλιτών την απειλή ότι οι αριστεροί θα πάρουν τα σπίτια των νοικοκυραίων. Έχετε δημιουργήσει πλασματικά κόμματα, χωρίς πολιτικό λόγο, ως αναχώματα φυγής των ψηφοφόρων. Χρησιμοποιείτε ψεύτικους διανοητές για να εκτονώσετε την οργή του κόσμου σε μια επίπλαστη ηρεμία συνενοχής. Την ίδια, βέβαια, στιγμή κλέβετε τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών και τα δίνετε σε ξένα funds. Εσείς είστε που γυρίσατε την Ελλάδα

πίσω στην εποχή των μαγκαλιών και εσείς είστε που κατηγορείτε τους Βουλευτές για λαϊκισμό.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί και περιμένει την ουσιαστική εναλλακτική πρόταση από το «ή εσείς ή το χάος». Εμείς του λέμε ότι το χάος είστε εσείς και ότι υπάρχει λύση και εφικτή και πραγματοποιήσιμη: «Κούρεμα» του επαχθούς, επονείδιστου και ανήθικου χρέους, για την έξοδο από τη δημοσιονομική τελμάτωση. Κοινωνική πολιτική για ανακούφιση της κοινωνίας από τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιουργήσατε. Πολιτική αξιοποίηση όλων των Ελλήνων, χωρίς διακρίσεις, προς ένα μέλλον όπου η ανάπτυξη θα στοχεύει στην κοινωνική ευημερία και όχι στην άνθηση των κερδών των κατόχων των καναλαρχών. Κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο προς όλους. Πολιτεία που δεν αντιμετωπίζει κανέναν άνθρωπο ως σκουπίδι κι εν δυνάμει εγκληματία. Κράτος που ελέγχει την τήρηση των νόμων κι εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Κυβέρνηση που διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να σκύβει το κεφάλι της για να τη χτυπούν με την εφημερίδα, όπως έκαναν στον κ. Βενιζέλο σε παλαιότερο Eurogroup.

Το παράδειγμα αποτίμησης χρέους μέσω διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου υπάρχει. Η Αργεντινή που λοιδορούσατε κι ευχόσασταν να χρεοκοπήσει «κούρεψε» το χρέος της κατά 90%.

Κύριε Πρόεδρε, ένα λεπτό ακόμη παρακαλώ.

Κούνησε το δάκτυλό της στους τοκογλύφους και αρνήθηκε να πληρώσει ομόλογα που αγοράστηκαν σε εξευτελιστικές τιμές. Η οικονομία της ανθεί, με κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και ανταγωνιστικό δημόσιο τομέα, και ανακοινώνει σήμερα αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Αυτά που εσείς απορρίπτετε για να εξυπηρετήσετε τους δανειστές άλλοι απλά τα διεκδικούν και τα πετυχαίνουν.

Δείτε ολόκληρη την Ομιλία εδώ:  http://bit.ly/2sFbU9a

About Rachel Makri (3254 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: