Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Αυτή είναι η καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης» | 08.10.2014

Απόσπασμα της από  8 Οκτωβρίου 2014, ομιλίας της Ανεξάρτητης Βουλευτού Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή στην ολομέλεια  για συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

«Τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας». Ο Ντένις Γουάιτλι συμπυκνώνει στη φράση του τα αίτια της αποτυχίας της Συγκυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά, μιας συγκυβέρνησης που δεν έχει καμία σχέση με την υπευθυνότητα καθώς χρησιμοποιεί το Κοινοβούλιο για επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να χλευάζει τους θεσμούς και να μην συμμετέχει καν στη διαδικασία, μιας συγκυβέρνησης που υπονομεύει την εθνική ανεξαρτησία καθώς ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησής σας κρατά απόρρητα έγγραφα κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια της χώρας στο σπίτι του, μιας συγκυβέρνησης που αποδεδειγμένα συμφώνησε από το 2009 με τους δανειστές τη νομοθέτηση κατά παρέκκλιση του Συντάγματος, μιας συγκυβέρνησης που με τροπολογίες νομιμοποιεί «μαύρο χρήμα».

Στη διάρκεια της θητείας της η Κυβέρνηση, η οποία σήμερα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, μερίμνησε μόνο για το πώς θα χαρίσει δισεκατομμύρια σε τραπεζίτες, πρόστιμα σε επιχειρηματίες, φοροαπαλλαγές σε ολιγάρχες και λιμενικές περιοχές σε πρωθυπουργικούς φίλους που δημοσιεύματα τους συνδέουν με πιθανή λαθρεμπορία πετρελαίου.

Καθ’ όλη τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο ο ελληνικός λαός δεν περιμένει να δει κάτι καινούριο. Αντίθετα οι κυβερνητικοί αντάρτες των τηλεοπτικών παραθύρων

θα αναδιπλωθούν για την υποτιθέμενη σωτηρία της χώρας και θα ψηφίσουν για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση. Δεν συμφωνούν, απ’ ό,τι λένε, με όλα τα κυβερνητικά μέτρα. Βγαίνουν από τα ρούχα τους με τους Υπουργούς. Ξεχνούν τα γαλλικά και το πιάνο καθώς και τους τρόπους τους στα σαλόνια που τους μοσχοανάθρεψαν και καταφεύγουν σε εκφράσεις του λιμανιού. Μετά βέβαια η ευγενική γαλαζοαίματη καταγωγή τους επιτάσσει τη συγνώμη.

Εκεί τελειώνει η επανάσταση των Βουλευτών που τόσα χρόνια στηρίζουν ή σκέφτονται να στηρίξουν τα κόμματα που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία σε βαθύτατη θεσμική και αξιακή ανθρωπιστική κρίση που διαλύει την κοινωνία και εξαθλιώνει οικονομικά τους πολίτες!

Η επανάσταση βολεύει όσο πουλάει. Όταν όμως καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους θυμούνται ότι η χώρα θα αποσταθεροποιηθεί σε περίπτωση εκλογών. Άλλωστε το δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, συνδέοντας εμμέσως πλην σαφώς το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών -αυτό της ψήφου- με εμφυλίους, αλλαγή συνόρων και άλλα δεινά της ευρύτερης ή εγγύτερης περιοχής.

Έτσι μ’ αυτή την «καραμέλα» -ότι όλα αυτά αποτελούν μύθους- γυρίζουνε στο μεγάλο μαντρί της κεντροδεξιάς Παράταξης, όσο κι αν διαφωνούν με τον ΕΝΦΙΑ, όσο κι αν αντιλαμβάνονται ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές των εκθέσεων του ΟΟΣΑ δεν φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, όσο κι αν γνωρίζουν την αποτυχία στο γάλα, στο πετρέλαιο, στο ψωμί και σε τόσους άλλους τομείς.

Βέβαια βρίσκουν δικαιολογίες εν αμαρτία. «Φταίει ο αρχηγός», «Φταίει ο υπουργός». Όμως η ιδέα και το εθνικό κεφάλαιο του κεντροδεξιού χώρου παραμένουν εντελώς αναλλοίωτα στο μυαλό τους.

Δείτε ολόκληρη την Ομιλία εδώ: http://bit.ly/2sFbU9a

About Rachel Makri (3250 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: