Breaking News

Ερώτηση της Βουλευτή Ραχήλ Μακρή για το κόστος φύλαξης δημοσιογράφων, δημοσιογραφικών οργανισμών και επιχειρήσεων

15 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση της με αριθμ πρωτ Ερώτηση 2506/12-9-14 της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτού Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή με θέμα «Ποιος βαρύνεται με το κόστος φύλαξης δημοσιογράφων, δημοσιογραφικών οργανισμών και επιχειρήσεων;» 

Ραχήλ Μακρή: «Ο Ελληνικός Λαός πληρώνει για την φύλαξη ιδιωτικών δημοσιογραφικών επιχειρήσεων, που τον παραπληροφορούν»

Υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι η προάσπιση της αλήθειας. Η αλήθεια φιμώνεται από την Κυβέρνηση που κλείνει την ΕΡΤ για να παραχωρήσει στα ιδιωτικά κανάλια τις ψηφιακές συχνότητες στο ένα δέκατο της αξίας που είχε εκτιμήσει ανεξάρτητος φορέας. Η δημοκρατία δεν υπηρετείται από διθυράμβους προς μια ανάπτυξη που δεν έρχεται, από την απόκρυψη των αποτελεσμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης και από την δικαιολόγηση των κυβερνητικών δώρων προς συγκεκριμένους ολιγάρχες εις βάρος των πολιτών που πληρώνουν το μάρμαρο.

Ενώ οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους από δάνεια που θα είχαν ξεπληρώσει εάν δεν είχαν ριχθεί στον καιάδα μια ανούσιας λιτότητας , ιδιωτικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί προς επιτήρηςη λαμβάνουν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες που κεφαλαιοποιήθηκαν από το Ελληνικό Κράτος.

Ενώ οι πολίτες ζουν στο σκοτάδι και ζεσταίνονται με μαγκάλια διακινδυνεύοντας τη ζωή τους μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζεται ότι έκλεβαν ρεύμα.

Σε όλα αυτά προστίθεται η φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να επωμιστούν το κόστος ασφάλειας τους.

Για να διερευνηθεί εάν η κοινωνία αναλαμβάνει βάρη, τα οποία δεν της αναλογούν η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτής Νομού Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. πρωτ. 2506/12-9-14 ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531

25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

rachil.makri@parliament.gr

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

parliament_logo

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους κ.κ. Υπουργούς:  Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών

Σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα makeleio.gr στις 7-9-2014, εμφανίζεται η απόφαση  για αυξημένα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ για 24ωρη φύλαξη δημοσιογράφων κα ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται: «σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής παρακαλούμε ιδίως από λήψεως της παρούσης και μέχρι νεωτέρας να εντατικοποιήσετε στο έπακρο και κατά λόγω αρμοδιότητας τα ήδη λαμβανόμενα μέτρα προστασίας των κάτωθι προσώπων , εγκαταστάσεων προς πρόληψη και αποφυγή οποιουδήποτε έκτροπου και συγκεκριμένα:

Δημοσιογράφων

ΟΛΓΑΣ ΤΡΕΜΗ 24ΩΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

ΣΙΑΣ ΚΟΣΣΙΩΝΗ 24ΩΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 24 ΩΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Εγκαταστάσεων

Κτιρίου στέγασης κεντρικών γραφείων δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) και εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ  24ωρη επιτήρηση.

Επιπρόσθετα όπως εντατικοποιήσετε τα ήδη λαμβανόμενα μέτρα προστασίας των ευρισκομένων στην περιοχή ευθύνης σας τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων με ιδιαίτερη έμφαση στα ΜΜΕ που εργάζονται οι προαναφερόμενοι δημοσιογράφοι ή είναι ιδιοκτησίας των ως άνω επιχειρηματιών».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα;
  1. Πόσοι δημοσιογράφοι φυλάσσονται από την ΕΛΑΣ και με ποιους όρους φύλαξης;
  1. Πόσοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και άλλες συναφείς ιδιωτικές επιχειρήσεις φυλάσσονται και με ποιούς όρους φύλαξης;
  1. Ποια η δαπάνη για την φύλαξη δημοσιογράφων;
  1. Ποιον επιβαρύνουν οι ανωτέρω δαπάνες φύλαξης;
  1. Έχει προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής του κόστους φύλαξης από τις δημοσιογραφικές επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν κερδοσκοπικούς οργανισμούς και δεν μπορούν να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό;
  1. Eχει προβλεφθεί η επιβάρυνση του κόστους φύλαξης των δημοσιογράφων από τις δημοσιογραφικές επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν συνάψει συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ;

Αθήνα, 12-09-2014 

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ραχήλ Μακρή

Παρατίθενται οι απαντήσεις  από τα αρμόδια Υπουργεία

About Rachel Makri (3251 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: