Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Που ντροπή, που φιλότιμο, που σεβασμός;» | 14.09.2014

Άρθρο της Ραχήλ Μακρή στην Εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ»

14 Σεπεμβρίου 2014

«Μα τι είναι αυτά που κάνετε;»

Αυτό θα μπορούσαν να ρωτήσουν εκατομμύρια Ελλήνων για την κυβερνητική ταφόπλακα στην δημόσια υγεία. Αυτό θα μπορούσαν να αναρωτηθούν για την Συγκυβέρνηση οι ιδιοκτήτες Ακινήτων που βλέπουν να βαφτίζονται βελτιώσεις ανούσιες αλλαγές στον άδικο και αντισυνταγματικό φόρο ακινήτων. Αντί αυτού, οι πρόθυμοι να στηρίξουν τα κυβερνητικά μέτρα εγκαλούν στη σιωπή αυτούς που επιθυμούν να τεκμηριώσουν την άποψη τους. Χαρακτηριστικό αποτελεί το επεισόδιο που δημιούργησε ο κ. Δριβελέγκας, ως προεδρεύων, στον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δημαρά.

Βλέπετε έχουν μετρήσει τα κουκιά,  έχουν αφήσει τους δήθεν αντάρτες να κάνουν το «κομμάτι» τους από το εξωτερικό ή το εσωτερικό και τους έχουν αντικαταστήσει, γιατί καλή η φιγούρα του ψευτο-διαφωνούντα, αλλά όταν πρέπει να υποστηρίξεις με έργα τα λόγια σου στην ΝΔ και Στο ΠΑΣΟΚ αλλού αντηχούν τα επαναστατικά κακαρίσματα και άλλα ψηφίζουν οι πολιτικές κότες.

Μετά το νομοσχέδιο τα νοσοκομεία θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τα νοσήλια. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο ασθενής έχει να πληρώσει ή έχει καλή ασφάλεια ή πλούσια οικογένεια έχει καλώς.

Μα τι θα γίνει με τους ανέργους; τους άπορους; τους οικονομικά και κοινωνικά αδύνατους;

Μα πόσο θα υποβαθμίσει αυτή η κυβέρνηση την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; πόσο θα εκδικηθεί τον λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και τον οδηγεί στον καιάδα μόνο και μόνο επειδή τους ψήφισαν.

Μετά το νομοσχέδιο αυτό, που θα είναι το ίδιο θα είναι το ΕΝΦΙΑ. Παρά τις κορώνες γαλάζιων κυριών που νοιάζονται για το κόμμα τους και την καρεκλίτσα τους και πλειοδοτούν στις φράσεις εντυπωσιασμού έναντι των τεχνοκρατών που φέρνουν τα μέτρα τα κακά. Μέχρι και άσχημες λέξεις λέει το στόμα τους για να δείξουν ότι είναι και του λιμανιού και μετά ζητούν συγγνώμη, γιατί κατά βάση είναι του σαλονιού.

Έτσι τα κανάλια έχουν να παίζουν μια κυρία να βρίζει και οι ψηφοφόροι τους λαμβάνουν τροφή για ατελείωτες συζητήσεις καφενείου, ενώ η μπάλα έχει περάσει πέρα από την εξέδρα, η προσοχή έχει αποσπαστεί και τα νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών έχουν λάβει το δρόμο του λουκέτου ενώ στην Αθήνα οι κάτοχοι ιδιωτικών κλινικών τρίβουν τις τσέπες τους.

Για να ολοκληρωθεί η μαγική εικόνα ο θηλυκός πάγκαλος ή μάλλον αυτή στην οποία οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου έχουν αναθέσει να «πετά» την προκλητική ατάκα, σπεύδει να κατηγορήσει τους Έλληνες που επένδυσαν σε ακίνητα. Όσοι είχαν επενδύσει στο χρηματιστήριο τους τα έφαγε ο Σημίτης, όσοι είχαν επενδύσει σε ομόλογα τους τα καταχράστηκε ο Βενιζέλος και τα σπίτια δεν τα περνούν οι αριστεροί… ο Σαμαράς με τους πασοκοσοσιαλιστές τα βουτάνε. Αλλά μην ξεχνάμε «μαζί τα φάγαμε» εμείς θα πληρώσουμε, αυτοί θα δωρίζουν.

Όλη αυτή η παραπληροφόρηση μόνο για την ουσία; Όχι βέβαια βλέπετε ηανάγκη της συγκυβέρνηση για αλλαγές των πιονιών της ξεσκέπασε και λαγούς που αναμασούσαν δικαιολογίες ανυπόστατες στην τοπική κοινωνία της Κοζάνης. Οι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντικαταστάθηκαν από υπουργούς που διαθέτουν και την Βουλευτική ιδιότητα. Άρα υπουργοί και υφυπουργοί που είναι και βουλευτές μπορούν να παρίστανται άνετα στα θερινά τμήματα. Όλοι το κατανόησαν αυτό.

Ε, όχι και όλοι. Οι κύριοι Παπαδόπουλος και Κουκουλόπουλος πριν κανά δυο μήνες δεν πατούσαν στο πρώτο θερινό που συζητούταν το νομοσχέδιο για την Μικρή ΔΕΗ. Η λέξη νομοσχέδιο χρησιμοποιείτε εν πλήρη επίγνωση γιατί η άρνηση δημοψηφίσματος και η μεθόδευση αποφυγής του από τους Κυβερνώντες μας νομιμοποιεί στο να μην αναγνωρίσουμε το νόμο.

Δεν πατούσαν λοιπόν στην Βουλή και τους αναζητούσαμε όλοι στην εκλογική μας περιφέρεια της Κοζάνης. Εγώ ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης για να κάνουμε δημόσιο διάλογο. Ο νέος περιφερειάρχης και οι κάτοικοι για να ενημερωθούν αλλά εις μάτην η αναζήτηση. Η μόνη δικαιολογία που μου μεταφέρθηκε είναι ότι οι ανωτέρω κύριοι δεν συμφωνούσαν με το νομοσχέδιο αλλά ο κυβερνητικός τους θώκος δεν τους επέτρεπε να παρίστανται στην Βουλή με την ιδιότητα του απλού και ταπεινού βουλευτή. Οπότε λυπούνται πολύ.

Έρχεται, λοιπόν, η τροπολογία του ΕΝΦΙΑ και αποκαλύπτει ότι η δικαιολογία δεν στέκει. Αλλά που ντροπή, που φιλότιμο, που σεβασμός στους θεσμούς για μια συγνώμη προς τους πολίτες. Συγνώμη βέβαια δεν ακούστηκε και όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Παπαδόπουλος εξέδιδε συστατικές επιστολές βεβαιώνοντας για το ήθος, την αρετή και το αδαμάντινο του χαρακτήρος άτομα που είχαν πλαστογραφήσει πτυχία για να τους διορίσει ο Γεωργιάδης διοικητές νοσοκομείων. Ούτε εκεί ακούσαμε συγνώμη, η οποία μπορεί να παραληφθεί εάν όλος ο ρέπων προς την διαπλοκή, το βόλεμα και την αναξιοκρατία θίασος κάνει την χάρη στην Χώρα και παραιτηθεί για να αναλάβει τις τύχες μας μια πραγματικά πατριωτική Κυβέρνηση με βασικό άξονα τον πολίτη και όχι το κέρδος των φίλων.  

About Rachel Makri (3126 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: