Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Κάνουν τους οργισμένους ενώ ψήφισαν ονομαστικά τον ΕΝΦΙΑ» | 10.08.2014

Άρθρο της Ραχήλ Μακρή στην εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» 

10 Αυγούστου 2014

 

Η απόκτηση κατοικίας ήταν πάντα το «Ελληνικό Όνειρο». Η Ελληνική Οικογένεια διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας συγκριτικά με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Ποσοστό που δεν φανερώνει  περισσότερο πλούτο, όπως κακόβουλα και κουτοπόνηρα αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί αλλά καταδεικνύει τις προτεραιότητες κάθε λαού.

Οι Βορειοευρωπαίοι προτιμούν να ξοδεύουν το εισόδημα τους σε ταξίδια ενώ οι Έλληνες να το αποταμιεύουν για να αποκτήσουν το δικό τους κεραμίδι.

Όλες οι γενιές στερήθηκαν και στερούνται για την υλοποίηση αυτού του ονείρου , το οποίο οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βάφτισαν πολυτέλεια σε ένα συντονισμένο σχέδιο ,μετατροπής της ιδιοκτησία ακινήτων από ευλογία σε κατάρα με απώτερο σκοπό την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας.

Μια προσεκτική ματιά στα γεγονότα των δυο τελευταίων δεκαετιών αποκαλύπτει ότι Σημίτης και Παπαντωνίου με την «φούσκα» του Χρηματιστηρίου άδειασαν την αγορά από ρευστά διαθέσιμα και τους λογαριασμούς από χρήματα. Ο Βενιζέλος με το PSI+ κατέκλεψε τις οικονομίες μιας ζωής από τους ομολογιούχους αποστερώντας πραξικοπηματικά τις λιγοστές οικονομίες που συνετοί άνθρωποι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν. Η Κυβερνήσεις ΓΑΠ και Παπαδήμου επέβαλαν «έκτακτες» εισφορές και η παρούσα συγκυβέρνηση τις μονιμοποίησε.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου στις 19 Δεκεμβρίου 2013 εισήγαγε το νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις».

Σε εκείνη τη συνεδρίαση είχα προειδοποιήσει τους Έλληνες πολίτες ότι με τις διατάξεις που οι κυβερνώντες προωθούσαν εάν κάποιος στερηθεί του εισοδήματος του είναι καταδικασμένος να χάσει την περιουσία του.

Μεταξύ άλλων ακόμα είχα υπογραμμίσει ότι: «Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, εκτός των οριζόντιων περικοπών, έχουν καταδικάσει την ελληνική κοινωνία και σε έκτακτα εισπρακτικά μέτρα. Ειδικά στην ακίνητη περιουσία, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των κομμάτων σας και του πρώην εταίρου σας κ. Κουβέλη, το χαράτσι όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά αντίθετα μονιμοποιείται και από έκτακτη εισφορά μετατρέπεται σε μόνιμη φορολογική υποχρέωση.

Η νομοθετική σας πρωτοβουλία στρέφεται καθαρά πλέον ενάντια στην ελληνική κοινωνία. Φροντίζετε να επιβαρύνετε την ιδιωτική περιουσία με υπέρμετρους φόρους, δεν προσφέρετε λύσεις για τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυραίων συμπολιτών μας, στους οποίους η πολιτική σας εκμηδένισε το εισόδημα και παράλληλα επιτρέπετε την εκχώρηση των δικαιωμάτων είσπραξης αυτών των δανείων σε ξένα funds. Αποδεικνύετε ότι με την πολιτική σας, εκτός από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στοχεύετε να μετατρέψετε τον Έλληνα από ιδιοκτήτη σε ενοικιαστή της ίδιας τους της περιουσίας»

Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαμε ζητήσει και πετύχει την ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 7, 25, 27, 31, 32, 33, 38, πρώην 48 και νυν 47, πρώην 49 και νυν 48, πρώην 54 και νυν 53 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις». Θέτοντας όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους και αποκαλύπτοντας εάν οι προτεραιότητες τους είναι να κρατήσουν την καρέκλα τους ή να υπηρετήσουν τους πολίτες που τους εξέλεξαν

Σήμερα οι φορολογούμενοι λαμβάνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και αρχίζουν να ντιλαμβάνονται το σχέδιο καταλήστευσης της ιδιωτικής τους περιουσίας. Οι βουλευτές της Συγκυβέρνησης φοβούμενοι την δικαιολογημένη οργή των πολιτών  επιδίδονται σε κωμικοτραγικές παραστάσεις υποτιθέμενης συμπόνιας

Αυτοί οι ίδιοι που ψήφισαν το νόμο, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν τίποτα. Αυτοί οι ίδιοι που κατέθεταν τροπολογίες διευκόλυνσης της μεταβίβασης του ακινήτου στην εφορία για τον συμψηφισμό των υπέρογκων φόρων ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να πάνε σπίτι τους όσοι σχεδίασαν το συγκεκριμένο μοντέλο φορολόγησης.

Η ονομαστική ψηφοφορία αποδεικνύει ποιος ψήφισε το μοντέλο αυτό. Οι κ. Βαρβιτσιώτης έχει ομολογήσει το σχέδιο τους και ο κ. Κεφαλογιάννης έχει υπογράψει συγκεκριμένη τροπολογία?

Φτάνουν λοιπόν, τα κροκοδείλια δάκρυα και οι φωνές για πρωθυπουργικές παρεμβάσεις.

Η λύση στα δημόσια οικονομικά δεν βρίσκεται στην υπερφορολόγηση. Η λύση δεν βρίσκεται στην άκαρπη λιτότητα που το μόνο που πετυχαίνει είναι κοινωνικό διχασμό και προϋποθέσεις εμφυλίου.

Η λύση είναι πολιτική και όσο και εάν τα παπαγαλάκια του Σαμαρά παραπληροφορούν για το αντίθετο, άλλες Χώρες πετυχαίνουν να διαγράψουν το 90 % του χρέους τους.

Αυτό φοβίζει τους Γερμανούς, τους εδώ εντολοδόχους τους και δημιουργεί αστείες επιστολές συμπαράστασης από αδύναμα μυαλά που εξαπατούν μαζί με την παρέα τους τους πολίτες.

 

About Rachel Makri (3263 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: