Breaking News

Ραχήλ Μακρή στο Σχέδιο Νόμου: Ειδικές μορφές Τουρισμού και άλλες διατάξεις | 01.07.2014 – 3η Συνεδρίαση

Στην Αθήνα, σήμερα, 1η Ιουλίου 2014, συνήλθε σε συνεδρίαση, η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις»

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (Ειδική Αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αποτελεί πραγματικά λυπηρό φαινόμενο τόσο για την κοινοβουλευτική όσο και για τη δημοκρατική διαδικασία, η αδυναμία κάποιων αξιωματούχων της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να διεξάγουν τη στοιχειώδη μορφή διαλόγου. Αποτελεί λυπηρό φαινόμενο να συγχέεται η κριτική με την ύβρη, βέβαια, υπάρχουν οι πολίτες οι οποίοι μας παρακολουθούν, οι οποίοι μας ψήφισαν και απαιτούν να κάνουμε τη δουλειά μας και να πράττουμε προς το συμφέρον τους, καθώς και προς το δημόσιο συμφέρον.

Η Υπουργός μας μίλησε για παραλήρημα, αλλά δεν είχε βέβαια το θάρρος να υποστηρίξει τη γνώμη της και να μας πει, ποιος ακριβώς παραληρούσε. Μάλλον η αυτοκριτική της δεν έχει φτάσει ακόμα σε τόσο ώριμο επίπεδο. Μας είπε, ακόμα, ότι οι πολίτες έδωσαν την ετυμηγορία τους στις τελευταίες εκλογές. Φυσικά και το έκαναν και κατέταξαν την Πολιτική Άνοιξη του κ. Σαμαρά στη δεύτερη θέση. Δεύτερο κόμμα είσαστε, κατανοούμε απόλυτα την πικρία σας και κατανοούμε απόλυτα και τον εκνευρισμό σας. Βέβαια, στις επόμενες εκλογές, λυπούμαστε που θα σας το πούμε, αλλά δεν θα είσαστε ούτε καν δεύτερο κόμμα.

Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες αντιληφθήκαμε την αντίδραση των συναδέλφων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε μια διαδικασία που τυπικά τηρείται, αλλά ουσιαστικά αποτελεί τραγέλαφο για όσους την υποστηρίζουν και στηρίζουν τη ρητορική τους στα σαθρά θεμέλια τα οποία προσφέρει. Δεν θα επεκταθούμε, βέβαια, στον ολισθηρό ατραπό της Κυβέρνησης που δούλευε πολύ σκληρά μέσω της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου για το παρόν νομοσχέδιο και μετά από δύο χρόνια δουλειάς μας έφεραν αυτό το ανοσιούργημα. Ομολογούμε ότι θα πρέπει να σας δώσουμε συγχαρητήρια, βέβαια.

Πάρα πολύ σκληρή δουλειά είναι η εκχώρηση, πάρα πολύ σκληρή δουλειά είναι το ξεπούλημα, πάρα πολύ σκληρή δουλειά είναι η παραχώρηση της δυνατότητας φοροαπαλλαγών σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ειδικά σε αυτούς που έχουν πολύ στενές σχέσεις με συγκεκριμένους Υπουργούς και θα συνάπτουν συμβόλαια τουριστικής υποτιθέμενης προβολής μόνο και μόνον για να υπερτιμολογούν τις υπηρεσίες τους και να πληρώνουν 10% λιγότερο φόρο από το τίποτα. Εάν το 10% σας φαίνεται μικρή μείωση, εμείς ρωτάμε γιατί κόψετε όλες τις φοροαπαλλαγές από τα ενοίκια, τις ασφάλειες ζωής, τα δάνεια πρώτης κατοικίας και κ.τ.λ..

Κύριε Πρόεδρε, η Υπουργός δεν υπάρχει, ο ελληνικός λαός μας βλέπει και κρίνει, το Προεδρείο αδιαφορεί και μιλάει. Νομίζω ότι θα τα πω για τον ελληνικό λαό, δεν πειράζει. Φαίνεται, λοιπόν, ποιοι είναι και τι είστε και πόσο σέβεστε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Καταγγέλλω ότι δεν υπάρχει Υπουργός και νομίζω ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής θα πρέπει να είναι εδώ. Δεν είναι εδώ, δεν μας κάνει την τιμή και τη χάρη να είναι εδώ και να ακούσει. Επομένως, θα το πω για τον ελληνικό λαό.

Μας μίλησαν, λοιπόν, για ανάπτυξη. Το ζήτημα, βέβαια, είναι ποια ανάπτυξη; Την πλασματική ανάπτυξη του μεσοπρόθεσμου που με τα μέτρα λιτότητας αυξάνει την ιδιωτική κατανάλωση και το Α.Ε.Π.; Ποια ανάπτυξη; Αυτό που η κυρία Υπουργός διαφήμιζε πέρυσι και είχε γεμίσει την Αθήνα και το Σύνταγμα με το «Τουρκία Απεριόριστη»; Φοβερή ανάπτυξη. Ομολογούμε, φοβερή ανάπτυξη. Όλοι οι τουρίστες και όσοι Έλληνες έμειναν να έχουν χρήματα πρέπει να πάνε στην «Τουρκία Απεριόριστη», ομολογώ είναι πολύ όμορφη η Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη είναι υπέροχη και μπορούν να πάνε εκεί. Ανεντιμότητα απεριόριστη, βέβαια, εκποίηση απεριόριστη, φοροαπαλλαγές απεριόριστες.

Επί των άρθρων, λοιπόν, θα αναφέρουμε τα κυριότερα.

Το άρθρο 6, δίνει αρμοδιότητες στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Βέβαια, δεν μας έχετε πει ότι εσείς καταργήσατε την εισφορά που πρέπει να υπάρχει στα Επιμελητήρια, στερώντας τους τους μοναδικούς πόρους που έχουν για να επιβιώσουν. Όταν ρωτούσαμε τον κ. Στουρνάρα, μας απαντούσε ότι είναι υπόδειξη της Τρόικα. Βέβαια, ο κ. Στουρνάρας είναι εκείνος ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του και την καριέρα του στην Τράπεζα της Ελλάδος, πλέον, ως Διοικητής της, έχοντας, βέβαια, εξασφαλίσει το σούσι του για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.

Το άρθρο 7 μιλάει για ελεγκτικό μηχανισμό γενικά και αόριστα χωρίς διαδικασίες, χωρίς προδιαγραφές, χωρίς ουσιαστική πολιτική δέσμευση σ’ ένα πραγματικό ελεγκτικό μηχανισμό. Μόνο για να υπάρχει ο τύπος και πουθενά βέβαια η ουσία.

Το άρθρο 10 δίνει τη δυνατότητα να αδειοδοτούνται τμηματικά οι μαρίνες. Τι συνέβη αναρωτιόμαστε στους επενδυτές και δεν τους εμπιστεύεστε ότι θα κάνουν ένα ολοκληρωμένο έργο;

Στο ίδιο πλαίσιο με το άρθρο 14 καταργούνται οι προϋποθέσεις χωροθέτησης για 16 μεγάλες μαρίνες και εμείς αναρωτιόμαστε το γιατί. Αν πιστέψουμε τα διάφορα δημοσιεύματα που υπάρχουν, προφανώς οι μαρίνες πηγαίνουν προς ξεπούλημα και αυτές καθ’ υπόδειξη των συνεργατών σας, των οικονομικών αυτών δολοφόνων.

Στο άρθρο 11 συμφωνούμε με την επέκταση των υδροπλάνων, αλλά δεν ορίζετε τις διαδικασίες και με ποιο έλεγχο θα γίνεται αυτό. Γενικά δεν διευκρινίζεται τίποτα.

Για τα άρθρα 17 και 18, τι να πούμε; Τα αναλύσαμε και εχθές εκτενώς.

Εμείς έχουμε να πούμε γι’ αυτό ότι εάν νομοθετούσαν οι μεγαλοξενοδόχοι το νομοσχέδιο θα ήταν πολύ πιο δίκαιο από αυτό που μας φέρατε. Εδώ υπάρχει όργιο παραχωρήσεων.

Η κακή νομοθέτηση συνεχίζεται με το άρθρο 21, με το οποίο επιχειρείτε να τροποποιήσετε Προεδρικό Διάταγμα με Υπουργική Απόφαση.

Για το Τρίτο Μέρος είπαμε και χθες ότι δεν ξέρουμε εάν κάποιος, έχοντας ενοχές, εξέλαβε την αποκάλυψη ως προσωπική επίθεση, αλλά είναι απαράδεκτο να ορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση ένα συμβούλιο, μια επιτροπή, μια ομάδα ανθρώπων, χωρίς να διευκρινίζετε ούτε τη θεσμική ιδιότητα που πρέπει να έχουν τα μέλη της. Είναι απαράδεκτο να προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε τυπικά μια διαδικασία φοροαπαλλαγών.

Δεν ήμασταν αναλυτικοί επί των άρθρων, γιατί δεν υπάρχει νόημα να συζητάμε λεπτομερώς ένα νομοσχέδιο που αφήνει ανεξέλεγκτους μεγαλοξενοδόχους έναντι της ραχοκοκαλιάς του ελληνικού τουρισμού, που αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Προφανώς, όπως φαίνεται, δεν είχατε χρόνο για όλους, όταν κοπιάζατε γι’ αυτό το νομοθέτημα επί δύο έτη. Μάλλον δεν είχαν χρόνο για δεξιώσεις όσοι κοπιάζουν πραγματικά για την τουριστική ανάπτυξη αυτής της χώρας. Πάντως, σε αυτό το νομοθέτημα δεν περιλαμβάνεται η τουριστική ανάπτυξη και αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Σας το είπαμε και στην πρώτη ανάγνωση, σας το λέμε και τώρα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν επικυρώνουμε πολιτικές με δωράκια και εκχωρήσεις. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν συνηγορούμε στη μετατροπή της χώρας σε ένα φθηνό τουριστικό θέρετρο και προορισμό υποβαθμισμένο για τους πολίτες του, ο οποίος αφήνει κέρδη μόνο για τα all inclusive ξενοδοχεία και τους ξένους τοκογλύφους. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον τουρισμό ως καραμέλα, για να δώσετε μια δικαιολογία για την πώληση της Δ.Ε.Η., όπως είδαμε σήμερα, και σταματήστε να εκφοβίζετε τον κόσμο με πιθανό black out, το οποίο θα πλήξει τον τουρισμό. Φτάνει πια αυτός ο αποπροσανατολισμός, φτάνει πια η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού.

Blackout θα πάθει ο ελληνικός λαός όταν εκχωρήσετε τη Δ.Ε.Η. στα συμφέροντα με τα οποία έχετε υπογράψει. Black out θα γίνει στον τουρισμό όταν θα αρχίσουν να εκβιάζουν όλους τους ξενοδόχους και όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό για πανάκριβα τιμολόγια, προκειμένου να έχουν το κοινωνικό αγαθό που λέγεται ρεύμα.

Αρχίστε, λοιπόν, εάν τολμάτε, να λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, γιατί τα ψέματα και το γεγονός ότι δεν έχετε καν το θάρρος να παρευρίσκεστε αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της Επιτροπής, για να τα ακούσετε, σας γελοιοποιούν μπροστά στον ελληνικό λαό που μας ψήφισε, γελοιοποιούν και το Προεδρείο και διαμαρτυρόμαστε για αυτή την κατάσταση.

About Rachel Makri (3243 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: