Breaking News

Ραχήλ Μακρή στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας» (2ησυνεδρίαση – β΄ ανάγνωση) | 16.06.2014

 

Στην Αθήνα, σήμερα, 16 Ιουνίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.15΄, συνήλθε σε συνεδρίαση, στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223) του Μεγάρου της Βουλής, η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Μιχαήλ Ταμήλου, με θέμα ημερήσιας:

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας» (2ησυνεδρίαση – β΄ ανάγνωση).

Στη συνεδρίαση παρέστη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε την α΄ ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ.:

ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΜΗΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει η κυρία Μακρή.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (Ειδική Αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θα ήθελα καταρχάς να σχολιάσω ότι αν θέλετε να δείτε ποιοι είναι αυτοί που τροφοδοτούν τον φασισμό σε αυτή τη χώρα σας καλούμε να πάρετε έναν καθρέφτη και να κοιτάξετε τον εαυτό σας. Δυστύχημα αποτελείτε εσείς για τη χώρα, εσείς που νομοθετείτε κατά παράβαση και παραβίαση του Συντάγματος, των νόμων αυτής της χώρας και του Κανονισμού της Βουλής, είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, είστε υπεύθυνοι για τα φαινόμενα βίας και ξυλοδαρμού προς τους Έλληνες πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, όπως για παράδειγμα τις καθαρίστριες του Υπουργείου των Οικονομικών.

Φτάσατε ακόμα και να υποβαθμίσετε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, προβαίνοντας σε μεθοδεύσεις που δεν έχουν όρια. Η βεβαιότητα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα πριν τη λήξη της θητείας του κ. Παπούλια από τον Πρωθυπουργό του οποίου η συγκυβέρνηση δεν διαθέτει 150 Έδρες γεννά πάρα πολλά ερωτηματικά.

Δεν γνωρίζουμε αν η βεβαιότητα του κ. Σαμαρά προέρχεται από υπόγειες και αδιαφανείς συμφωνίες στήριξής του από Βουλευτές που εκλέχτηκαν σε αντιμνημονιακά κυρίως κόμματα και ανεξαρτητοποιήθηκαν χωρίς προφανείς πολιτικούς και ουσιαστικούς λόγους, δεν γνωρίζουμε αν ο Πρωθυπουργός παίζει άλλη μια φορά με τους θεσμούς και χρησιμοποιεί την πρόωρη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επιτύχει την φθινοπωρινή εκλογή στις κάλπες ούτε γνωρίζουμε τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης που λειτουργεί σαν παρακρατικός μηχανισμός εκποίησης της εθνικής ανεξαρτησίας και ξεπουλήματος του κόπου αλλά και του ιδρώτα των Ελλήνων πολιτών.

Φτάσατε στο σημείο να εκχωρείτε την οικονομική κυριαρχία της χώρας με το αυριανό νομοσχέδιο που φέρατε στο Υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων μέσα στο οποίο ορίζεται ότι ακόμα και την σύνταξη του Προϋπολογισμού και όλα τα απόρρητα στοιχεία της χώρας θα τα διαχειρίζονται από τις Βρυξέλλες. Αυτό δεν το λέω για να το ακούτε εσείς αλλά να το ακούν οι Έλληνες πολίτες για να ξέρουν τι κάνετε.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο, θα επιφυλαχθούμε και εμείς να τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια γιατί γνωρίζουμε ότι αν δεν επιφυλαχθούμε θα μας στερήσετε το δικαίωμα να τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια και επειδή ακόμα δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη και θεωρούμε ότι θα φέρετε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, όπως συνηθίζετε.

About Rachel Makri (3251 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: