Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης στα νησιά Κέιμαν» | 30.03.2014

Απόσπασμα της  από 30 Μαρτίου 2014, ομιλίας της βουλευτή Ν. Κοζάνης  Ραχήλ Μακρή στην συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις».

Το παραπάνω νομοσχέδιο, σύμφωνα με την απόφαση την οποία έλαβε η Διαρκής Κοινοβουλευτική Επιτροπή ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού, συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σύμφωνα με τα άρθρα 76 παράγραφος 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Είναι βέβαια ολοφάνερο ότι προσπαθείτε να καλύψετε τους συνεργάτες σας της τρόικας όσον αφορά τις ευθύνες τους για το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Όμως δεν θα γίνουν δεκτές τέτοιες αντισυνταγματικές και προδήλως παράνομες διατάξεις.

Η ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού βέβαια κορυφώνεται με τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφού ληστέψατε τους μικροομολογιούχους με το PSI και δώσατε τα λεφτά του ελληνικού λαού στους τραπεζίτες, χωρίς βέβαια να πάρετε τον έλεγχό τους, όπως συνέβη στην Αμερική. Οι Έλληνες τραπεζίτες αποζημιώθηκαν στο ακέραιο, όχι μόνο για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα ύψους 55% στα ομόλογα αξίας 56 δισεκατομμυρίων ευρώ που κατείχαν, αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της ύφεσης. Αποκορύφωμα βέβαια ήταν ότι 8,5 δισεκατομμύρια, τα οποία περίσσεψαν από τα 50 δισεκατομμύρια, έμειναν παρακαταθήκη και τους περιμένουν μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες μίας νέας ανακεφαλαιοποίησης;.

Βέβαια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε οι τράπεζες αυτές να έχουν μεταφέρει κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών, που εσείς ιδρύσατε, το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεών τους, ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, στα νησιά Κέιμαν, όπως αποδεικνύεται βέβαια με έγγραφο το οποίο καταθέτω και αφορά μόνο μία τράπεζα.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής.)

Document-page-001

Γιατί, κύριε Υπουργέ Οικονομικών, μετέφεραν το χαρτοφυλάκιό τους στα νησιά Κέιμαν; Μήπως για να μη φορολογούνται τα κέρδη;

Ακόμη η ίδια τράπεζα έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, γεγονός που σημαίνει ότι, αν δεν το πληρώσει, θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Για τον έλεγχο βέβαια των τραπεζών ιδρύσατε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διορίσατε σε αυτό κομματικούς εκλεκτούς με υπέρογκους μισθούς. Όπως αποδεικνύεται, όμως, από τα ανωτέρω έγγραφα, το ταμείο αυτό αποδείχθηκε τελείως ανίκανο να επιβλέψει την τραπεζική αγορά, αφού επέτρεψε να φύγουν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης των Ελλήνων πολιτών σε θυγατρικές υπεράκτιες εταιρείες.

Καταθέτω στα Πρακτικά και το έγγραφο για τα υπόλοιπα 20 δισεκατομμύρια ευρώ της συγκεκριμένης τράπεζας.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

12752869v2Supplement_to_IM_Increase_-_May_2011-page-001

Σήμερα, λοιπόν, τι ζητάτε; Να δώσουμε και άλλα χρήματα σε αυτούς, από εκείνους βέβαια που εσείς εξαθλιώνετε μέρα με τη μέρα, με τα μέτρα σας και έχετε και το θράσος -επικαλούμενοι το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα- να μοιράσετε ψίχουλα στους πολίτες που έχετε αφήσει άστεγους και να δώσετε πακτωλό δημοσίων χρημάτων στους ολιγάρχες.

Δεν φτάνει που τους επιτρέψατε να μην πληρώνουν φόρους, εκμεταλλευόμενοι τριγωνικές συναλλαγές με τροπολογία που φέρατε εδώ, δεν φτάνει που χαρίσατε τον ΦΠΑ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στους Γερμανούς που διαχειρίζονται το αεροδρόμιο και το παρακρατούν με το έτσι θέλω, δεν φτάνει που δεν πατάσσετε το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά θέλετε να αποστραγγίσετε την τελευταία ρανίδα αίματος των Ελλήνων πολιτών, για να μεταφερθεί σε φορολογικούς παραδείσους από τους εκλεκτούς σας φίλους, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει όλες τις ελληνικές τράπεζες στα χέρια δύο τραπεζιτών.

Όλα αυτά, βέβαια, μπορείτε να τα διαβάσετε και στην έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία εγείρει πολλαπλά ζητήματα αντισυνταγματικότητας γι’ αυτό το νομοσχέδιο ντροπής.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της  κυρίας Βουλευτού)

Ένα λεπτό και κλείνω, κύριε Πρόεδρε.

Επειδή χθες ισχυριστήκατε με υπερηφάνεια ότι είστε φιλελεύθεροι και γι’ αυτό παίρνετε αυτά τα μέτρα, θα σας αποδείξω ότι το μόνο που είστε είναι αποτυχημένοι πλασιέ της δημόσιας περιουσίας, μέσω ενός αποσπάσματος βέβαια του νομπελίστα -με το Βραβείο Λογοτεχνίας το 1998- Ζοζέ Σαραμάγκου, ο οποίος είχε πει το εξής: «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η δικαιοσύνη και ο νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά σε περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με ανοιχτά τα μάτια και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό, διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία αυτού του κόσμου. Και μια που μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και τη μάνα που σας γέννησε».

Ευχαριστώ.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της βουλευτή εδώ: http://wp.me/p53plE-11g

About Rachel Makri (2919 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: