Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Συγχαρητήρια στους καθηγητές και μαθητές τους σχολείου μας για την αξιόλογη πρωτοβουλία τους»

                                                                                                      Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Χαιρετισμός της Βουλευτού Ν. Κοζάνης και Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Ραχήλ Μακρή προς τους καθηγητές και τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας στα πλαίσια της Εκδήλωσης «Νέες Ιδέες για την Ευρώπη» 

Χαιρετισμό απηύθηνε μέσω επιστολής της, η Βουλευτής Νομού Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή προς τους καθηγητές και τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014. Η Τομεάρχης Περιβάλλοντος, η οποία αποφοίτησε από το συγκεκριμένο σχολείο, συνεχάρη τους καθηγητές και τους μαθητές που συμμετείχαν στην πενθήμερη πανευρωπαϊκή εκδήλωση «Νέες Ιδέες για την Ευρώπη», αναδεικνύοντας το σχολείο σε πρότυπο δημοκρατικής συμμετοχικότητας και προώθησης καινοτόμων ιδεών σχετικά με το μείζον θέμα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος στην «Γηραιά Ήπειρο».

     

    Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531

25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

rachil.makri@parliament.gr

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Βουλευτού Ν. Κοζάνης προς τους καθηγητές και τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου  στα πλαίσια της εκδήλωσης «Νέες Ιδέες για την Ευρώπη»

Χαιρετισμός της Βουλευτού Ν. Κοζάνης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κας Ραχήλ Μακρή προς τους καθηγητές και μαθητές του 3ου  Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας για την Εκδήλωση με θέμα: «Νέα Ενέργεια στην Ευρώπη»

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για μένα να καλούμαι στο σχολείο από όπου αποφοίτησα, όταν ήταν ακόμα το Πολυκλαδικό Λύκειο Πτολεμαΐδας. Δυστυχώς το κοινοβουλευτικό μου πρόγραμμα καθώς και σειρά ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστησαν εφικτή την σημερινή μου παρουσία.

Η αυγή του 21ου αιώνα βρίσκει τη νέα γενιά της γενέτειρας μου Πτολεμαΐδας να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το μείζον θέμα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, το οποίο αποτελεί βασική κοινωνική και οικονομική προτεραιότητα για τους πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η νέα γενιά προβληματίζεται και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών συμμετοχής και κοινωνικής δράσης.

Σε αντίθεση με τους νέους, οι οποίοι έχουν κατανοήσει την αναγκαιότητα της Δημοκρατίας, στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ παρατηρούνται φαινόμενα ελλείμματος δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου ελλείμματος αγωνιζόμαστε για μια Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, όπου η ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της έκφρασης θα προστατεύεται, θα προσπίζεται και θα προωθείται.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της πραγματικά πρωτοποριακής εκδήλωσης και ομολογώ πως έχω εντυπωσιαστεί από την συγκρότηση, την οργάνωση και τις πρωτοβουλίες που παίρνει ένα δημόσιο σχολείο, το δικό μας σχολείο.  Θέλω να εκφράσω την υπερηφάνεια και συγκίνησή μου για το γεγονός ότι το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαίδας, πρωτοπορεί πανελλαδικά και εντάσσει την νεανική σκέψη Ελλήνων Πολιτών σε διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για μείζονα θέματα του σήμερα και του αύριο. Έχουμε ανάγκη από τις ιδέες νέων ανθρώπων, των δικών μας παιδιών, για την καινοτομία και τον ενθουσιασμό που μπορούν να φέρουν στην κοινωνία μας η οποία χρειάζεται τους νέους ανθρώπους για να προχωρήσει μπροστά.

Είμαι βέβαιη ότι οι καθηγητές σας, σας έχουν δώσει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να αποτελέσετε τους Έλληνες Πολίτες του μέλλοντος που με τις πρωτοβουλίες και την υγιή σας σκέψη θα ανταπεξέλθετε στις προκλήσεις που έρχονται για τον καθένα από εσάς τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό. Επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας και να σας διαβεβαιώσω ότι θα σταθώ αρωγός σας και θα χαρώ ιδιαιτέρως όταν με την πρώτη ευκαιρία συναντηθούμε για να συνομιλήσουμε και να αγκαλιάσω κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία σας, όπως η σημερινή».

Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Ραχήλ Μακρή

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: