Breaking News

Δευτερολογία της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή επί των άρθρων του Νομοσχεδίου: «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας»

Αθήνα, σήμερα στις 20 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.10΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Β΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κι εμείς ευχαριστούμε.

Η κ. Ραχήλ Μακρή έχει τον λόγο για τέσσερα λεπτά.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Αναφορικά με την τοποθέτηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων, θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά ως Τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχουμε επανειλημμένα σε αυτήν την Αίθουσα προτείνει μια ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη λύση για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, που είναι η εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών σε όλη την αλυσίδα εμπορίας του πετρελαίου και των προϊόντων αυτού.

Αντί να έρχεστε, λοιπόν, εδώ με επίπλαστο χαμόγελο και να καπηλεύεστε το έργο της δικαιοσύνης, καλό θα ήταν να φροντίσετε να κάνετε τη δουλειά σας. Η δουλειά σας είναι να πραγματοποιηθεί επιτέλους η εγκατάσταση του συστήματος αυτού, που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρ’ όλο που εμείς στηρίξαμε και ψηφίσαμε πέρυσι το συγκεκριμένο άρθρο για την εγκατάστασή του, το οποίο σήμερα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, με αποτέλεσμα –σύμφωνα με δημοσιεύματα- να οδηγούνται σε λουκέτο εννιακόσια πρατήρια καυσίμων συγκεκριμένης πετρελαϊκής εταιρείας.

Επίσης, δουλειά σας είναι να ενεργοποιήσετε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι όταν λειτουργήσουν σωστά ενδεχομένως θα ανακαλύψουν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και άτομα, τα οποία παρουσιάζονται από δημοσιεύματα ως κομματικοί φίλοι του Πρωθυπουργού σας και οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία σε αυτήν τη χώρα.

Σας έχω ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να αποκαλύψετε την αλήθεια και να λογοδοτήσετε. Σας έχω ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να νομοθετήσετε, ώστε το αδίκημα της λαθρεμπορίας καυσίμων να μην παραγράφεται και να παρέχονται όλα τα θεσμικά όπλα στους δικαστές μας, προκειμένου να κάνουν πραγματικά ανταποδοτικά το έργο τους. Όσο δεν το πραγματοποιείτε αυτό, να μην έρχεστε μέσα σε αυτήν την Αίθουσα και να κοροϊδεύετε τόσο εμάς όσο και τον ελληνικό λαό.

Παρ’ όλα αυτά, κύριε Υπουργέ, επειδή ευχαριστήσατε πάρα πολλές φορές σε αυτήν την Αίθουσα τους είκοσι εννιά υπαλλήλους του ΟΠΕ για την καλή τους δουλειά –καταθέτοντας μάλιστα στα Πρακτικά και μια σχετική έκθεση, όπως είπατε, των πεπραγμένων- δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν κάνετε αποδεκτή την τροπολογία που σας κατέθεσα, η οποία εξασφαλίζει τα εργασιακά, αλλά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων αυτών.

Όσον αφορά το θέμα του «Invest in Greece, σας το έχουμε ήδη αναλύσει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την αναφορά σας στο έργο που έχει επιτελέσει, καθώς από τα έγγραφα τα οποία εσείς καταθέσατε προκύπτει ξεκάθαρα η έκδοση φυλλαδίων αλλά και η διενέργεια ταξιδιών μέχρι σήμερα.

Μας κάνει δε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά την οποία πραγματοποιήσατε για τις εξαγορές εταιρειών. Συγκεκριμένα, αναφέρατε την «COCA-COLA». Όπως γνωρίζετε, η αντιπρόσωπος της «COCA-COLA» στην Ελλάδα, η «3Ε», άλλαξε έδρα και την μετέφερε σε άλλη χώρα, δηλαδή σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρ’ όλο που υπάρχει θετική νομοθετική βελτίωση για το θέμα της παράτασης της ημερομηνίας για τις επενδύσεις, δεν αλλάζει ουσιαστικά η ουσία του νομοθετήματος.

Η ουσία συμπυκνώνεται στο γεγονός ότι δεν προάγετε ως Κυβέρνηση τις εξαγωγές, δεν δημιουργείτε ουσιαστικά έναν ενιαίο φορέα αλλά θέσεις βολέματος «ημετέρων», τους οποίους, βέβαια, διορίζετε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Και δημιουργούνται, βέβαια, και τα θέματα τα οποία σας έχουμε επανειλημμένα τονίσει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αλλά και μέσα στην Ολομέλεια και στις δυο τοποθετήσεις μου και επί της αρχής και επί των άρθρων. Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα ακούστηκαν σ’ αυτήν την Αίθουσα πριν από λίγο και από τη Βουλευτή του κόμματός σας, την κ. Παπακώστα.

Όσον αφορά την τροπολογία η οποία αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών, ομολογουμένως μας προκαλεί τουλάχιστον μειδίαμα η αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών στην αναγκαιότητα κατάθεσής της στο παρόν νομοσχέδιο με τη δικαιολογία ότι θέλει να κερδίσει χρόνο τουλάχιστον δυο εβδομάδων για τους πολίτες. Φροντίστε να νομοθετείτε με το σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο, προκειμένου να μην έρχεστε εδώ και να μας λέτε δικαιολογίες, οι οποίες πραγματικά μας προκαλούν τον γέλωτα.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κι εμείς ευχαριστούμε.

Παρατίθενται τα πρακτικά από την ολομέλεια

About Rachel Makri (3240 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: