Breaking News

Ραχήλ Μακρή: Ο λαός σας αποκαλεί «συμμορία», εμείς ευγενικά «συντεχνία»

Απόσπασμα της από 13 Φεβρουαρίου 2014, ομιλίας της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας» (4ησυνεδρίαση – β΄ ανάγνωση).

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Εσείς δε καταθέτετε ούτε την έκθεση των ελεγκτών εμπειρογνωμόνων, την οποία ο κ. Υφυπουργός έλαβε, όπως μας είπε, μερικώς υπόψη του. Θέστε το συγκεκριμένο έγγραφο στη διάθεση του Κοινοβουλίου, προκειμένου να κρίνουμε όλοι οι Έλληνες τι ακριβώς σας προτείνουν, τι υλοποιείτε και με ποιον τρόπο το κάνετε.

Σταματήστε να στηρίζεται το επιχειρούμενο πολιτικό πείραμα, επικαλούμενοι τους ξένους τεχνοκράτες της ολλανδικής TaskForceως «υπεύθυνους για την επινόηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου».

Μας είπατε στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι «δημιουργούμε σενάρια για την πρόσληψη των νομικών συμβούλων». Νομοθέτη τη δυνατότητα πρόσληψης δικηγόρων με έμμισθη εντολή, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία που απαιτεί στις

συγκεκριμένες περιπτώσεις να υπάρχει προκήρυξη και διαγωνισμός για τη θέση. Αυτό είναι αντικειμενικό.

Που είδατε ακριβώς το σενάριο; Εάν θέλετε να προάγετε την αξιοκρατία, γιατί δεν το πράττετε; Σ’ αυτό μας απαντάτε ότι «οι θέσεις των νομικών είναι καλυμμένες και δεν θα προσλάβετε άμεσα νέους νομικούς συμβούλους». Σοβαρευτείτε επιτέλους. Σας ρωτάμε γιατί νομοθετείτε μια αδιάβλητη διαδικασία χωρίς προκήρυξη και διαγωνισμό και μας απαντάτε ότι τώρα έχετε καλύψει τις θέσεις.

Πόσο θέλετε να υποτιμήσετε τη νοημοσύνη αυτών, οι οποίοι μας ακούνε; Εάν είναι δυνατόν, ούτε στον Ρινόκερο του Ιονέσκο τέτοια επιχειρήματα αποπροσανατολισμού δεν βλέπουμε και δεν διαβάζουμε.

Καθώς είμαστε στη δημιουργία σεναρίων, να σας καταθέσουμε την απόλαυση που μας προσέφερε η αναφορά σας για την τηλεφωνήτρια στο Κατάρ και τον οδηγό μιας πρεσβείας μας που επιθυμείτε να προσλάβετε χωρίς πτυχίο, για ν’ απογειώσετε τις επενδύσεις. Είναι τόσο αστείο όσο και η ποσότητα των επενδύσεων, που έχετε επιτύχει με τα ταξίδια των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά στις αραβικές χώρες.

Είναι τόσο κωμικοτραγικό, όσο και τ’ αποτελέσματα του ταξιδιού του σημερινού Πρωθυπουργού στην Κίνα, για να προωθήσει τις επενδύσεις. Το μόνο που κατάφερε είναι ν’ αποδεσμεύσει επενδύσεις προς την Κίνα. Μάλλον «του έλειπε ο οδηγός και η τηλεφωνήτρια».

Πέρα, όμως, από τις τραγικές αστειότητές σας μην κατηγορείτε εμάς για προώθηση συντεχνιακών συμφερόντων. Να μην πέφτετε, πλέον, τόσο χαμηλά. Σας καλέσαμε να λάβετε υπόψη σας το υπόμνημα ανθρώπων, που έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες και προτείνουν το πλαίσιο, αλλά και τις προϋποθέσεις του ορισμού των τυπικών προσόντων για την πρόσληψη υπαλλήλων στο εξωτερικό συμφωνώ και βέβαια με τις διατάξεις του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών.

Πάλι, βέβαια, δεν έχετε ν’ απαντήσετε. Δημιουργείτε σενάρια για τηλεφωνήτριες και οδηγούς και δανείζεται την πρωθυπουργική «καραμέλα» των συντεχνιών. Συντεχνία, βέβαια, είστε εσείς και η Κυβέρνησή σας με fans του εξωτερικού, με εργολάβους καναλάρχες που στηρίζουν επικοινωνιακά το ουσιαστικό κενό της πολιτικής σας και λαμβάνουν, βέβαια, δωράκια από τις υποτιθέμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Βλέπετε ότι είμαστε αρκετά ευγενικοί, για να υιοθετήσουμε τη λέξη «συντεχνία» και όχι «συμμορία» όπως, βέβαια, σας αποκαλεί μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ: http://wp.me/p53plE-1LE

About Rachel Makri (3254 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: