Breaking News

Η Ραχήλ Μακρή για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην εκπομπή «Friday Today News Reportaz» με τον Πέτρο Κουσουλό στο Action 24 | 17.01.2014

Δημοσιογράφος: Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μακρή, είναι ένας από τους πολιτικούς οι οποίοι σήκωσαν πολύ ψηλά το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενέπλεξε σε αυτή την ιστορία και τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου. Ποια είναι η εκτίμησή σας, ποιο είναι το σχόλιο σας για την μέχρι στιγμής πορεία των πραγμάτων;

Ραχήλ Μακρή: Είναι η απόλυτη δικαίωση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε αυτά που κατήγγειλε και ο ίδιος ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και έψαχνε όλο αυτό το θέμα και το ανέδειξε, αλλά και στις προσπάθειες που έγιναν να τον υποτιμήσουν και να πουν είναι ένας γραφικός τύπος, ψεκασμένος, ο οποίος δεν ήξερε τι του γινόταν και τελικά όλα τα στοιχεία τα οποία είχε βγάλει, γιατί σας να σας θυμίσω όλα τα στοιχεία που βρήκατε για τα δάνεια τα είχε ανεβάσει στο twitter του μετά από την εκδίκαση της αγωγής, γιατί στη συνέντευξη τύπου, την οποία ήθελε να παρουσιάσει το τι συνέβη μέσα στη δίκη αυτή, στην αγωγή που του έκανε ο Αντρίκος Παπανδρέου για αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Καμμένος για το θέμα του ΤΤ, το θέμα των CDS και των δανείων αυτών…

Σε αυτή λοιπόν, έβγαλαν προς τα έξω τα ΜΜΕ, ότι ο κ. Καμμένος είχε χάσει αυτή την αγωγή και το ίδιο παρουσιάζουν μέχρι και τώρα και επιμένουν. Ωστόσο όμως αυτό, είναι μία νίκη δική μας, μία νίκη δηλαδή και για τη BlackRock, τις εκθέσεις, τις ζητούσε ο ίδιος ως Βουλευτής, πάρα πολλές φορές…

Δημοσιογράφος: Που είναι αυτές οι εκθέσεις για τη BlackRock , κ. Μακρή;

Ραχήλ Μακρή: Έχουν καταθέσει επανειλημμένως και ερωτήσεις ο κ. Καμμένος, δεν έχουν απαντηθεί, αλλά και άλλοι Βουλευτές και δεν μας δίνουν τις εκθέσεις της BlackRock.

Είναι στα χέρια και του κ. Προβόπουλου και μάλιστα χθες το πρωί έγινε και συνεδρίαση της επιτροπής των Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή, όπου εκεί ήρθε ο κ. Προβόπουλος και δεσμεύτηκε στον κ. Καμμένο ότι θα δώσει αυτές τις περιβόητες αυτές εκθέσεις της BlackRock, για να μάθουμε και εμείς επιτέλους, να αποδειχθεί τελικά ότι μετέτρεψαν μία κρίση η οποία ήταν τραπεζική, στις πλάτες του Ελληνικού λαού και τη μετέτρεψαν σε δημοσιονομική κρίση.

Δημοσιογράφος: Τις είχαν και κάποια στιγμή, εγώ αυτό έχω πληροφορηθεί τουλάχιστον, τις είχαν κάποια στιγμή στη διάθεσή τους και οι οικονομικοί εισαγγελείς, δεν ξέρω όμως στη συνέχεια τι απέγιναν.

Ραχήλ Μακρή: Τις είχαν οι οικονομικοί εισαγγελείς και εδώ φαίνεται πραγματικά, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έκανε τη δουλειά της, όπως συνεχίζει να μην κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να ασκεί τον εποπτικό έλεγχο στο Τραπεζικό Σύστημα.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό, θα πρέπει δηλαδή ο κ. Προβόπουλος αλλά και οι προηγούμενοι Διοικητές της ΤτΕ, έχουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες, που θεωρώ εγώ ότι είναι και ποινικές ευθύνες για όλα αυτά που έχουν συμβεί, γιατί μέχρι και πρόσφατα, δηλαδή μέχρι και προχθές έδωσαν και 98 εκ. ευρώ σε έναν εκδοτικό οίκο του κ. Ψυχάρη, δηλαδή στη ΔΟΛ.

Επίσης, έδωσαν 100 εκ. ευρώ μέσω της Alpha Bank στον κ. Μπόμπολα, για την εταιρεία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» αλλά και για τον «ΠΗΓΑΣΟ», τις οποίες αν δει κάποιος τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, είναι υπό επιτήρηση η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Δηλαδή, κινδυνεύει ανά πάσα να πτωχεύσει, που σημαίνει ότι όταν γίνει αυτό, τα δάνεια αυτά τα 100 εκ. ευρώ της Alpha Bank, θα τα ζητήσει η Alpha Bank από τους Έλληνες πολίτες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, γιατί θα είναι κόκκινα.

—————–

Ραχήλ Μακρή: Το θέμα κ. Κουσουλέ είναι εδώ,  ότι όταν έφεραν την τροπολογία επειδή υπήρχε η καταγγελία από όλη την αντιπολίτευση, ότι αυτό είναι για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και το φέρνουν ώστε να απαλλάξουν τα μέλη όπου χορήγησαν αυτά τα δάνεια και να κλείσουν τις υποθέσεις που είχε ανοίξει ο κ. Πεπόνης, αυτοί αρνήθηκαν ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο…

Δημοσιογράφος: Για ποιον επρόκειτο, γιατί δεν μας το λένε;

Ραχήλ Μακρή: Ωστόσο όμως, αποδείχθηκε μετά και από τον κ. Πεπόνη, ότι αυτό μετά έδεσε τα χέρια του κ. Πεπόνη, ώστε να μην μπορεί να προχωρήσει όλη τη δουλειά που είχε κάνει……..

Δημοσιογράφος: Για ποιον ήταν;

Ραχήλ Μακρή: Οι ίδιοι όμως, έλεγαν μέσα στη Βουλή και υπάρχουν τα πρακτικά όταν συζητιόταν το Νομοσχέδιο που ήταν για την Διαμόρφωση του Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος….

Δημοσιογράφος: Πόσοι Βουλευτές ήταν παρόντες εκείνο το βράδυ;

Ραχήλ Μακρή: Ήταν αρκετοί Βουλευτές παρόντες, όχι όλη η ολομέλεια βέβαια, αλλά ήταν.

Ωστόσο οι ίδιοι δεν δέχονταν ότι αυτό το κάνουν για την απαλλαγή των δανείων.

—————–

Ραχήλ Μακρή: Πέρα από τα νομικά κομμάτια, ξέρετε εδώ υπάρχει το θέμα, αυτό που είπαμε προηγουμένως για τα δάνεια, δηλαδή εμφανίζεται σας είπα, υπό επιτήρηση, με επίσημες εκθέσεις ορκωτών λογιστών, μία επιχείρηση που παίρνει 100 εκ. ευρώ δάνειο για την επιχείρησή του και πηγαίνει ένας μικρός επιχειρηματίας να ζητήσει από την ίδια Τράπεζα ένα δάνειο 6.000,00 € για να σώσει ένα μικρό μαγαζί και αρνείται η Τράπεζα να το δώσει. Δεν χρειάζεται να είσαι Νομικός για να καταλάβεις.

Παναγιώτης Βλάσσης (Δικηγόρος): Αυτό είναι σωστό που λέτε.

Δημοσιογράφος: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είδα μια περίεργη σιωπή από ορισμένα ΜΜΕ.

Ραχήλ Μακρή: Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ. Κουσουλέ, μπορούσε κάποιος να πάρει μία τέτοια κάρτα;

Δημοσιογράφος: Τι κάρτα;

Ραχήλ Μακρή: Δύο εκατομμύρια ευρώ; Δηλαδή τι όριο είχε αυτή η κάρτα, τι είχε μεταφέρει μέσα;

Δημοσιογράφος: Εντάξει δεν ξέρω τι είχε αυτή η κάρτα, αλλά εδώ πέρα βλέπουμε περίεργες… 2.300 ήταν…

Ραχήλ Μακρή: Οι κάρτες έχουν και κάποιο όριο έτσι και έχουν πολύ μεγάλα επιτόκια ξέρετε…τι τόκους πλήρωνε, με τι επιτόκιο τα πήρε; Πως είναι δυνατόν;

Δημοσιογράφος: Αλλά εδώ βλέπω και μια περίεργη σιωπή από μέρους των ΜΜΕ. Γιατί όπως, πολύ καλά γνωρίζετε το ΤΤ είχε γίνει, είχε μετατραπεί στη «Μητέρα Τερέζα», όποιοι…

Ραχήλ Μακρή: Κύριε Κουσουλέ τώρα αυτό σε ποιον το κάνετε;

Δημοσιογράφος: Τι σε ποιον το κάνω; Διαπίστωση κάνω…

Ραχήλ Μακρή: Οι άνθρωποι που έχουν πάει μέσα είναι ιδιοκτήτες καναλιών και οι άνθρωποι που παίρνουν τα δάνεια είναι πάλι ιδιοκτήτες καναλιών…δηλαδή εντάξει, για αυτό το λόγο σιωπούν… 

Δημοσιογράφος: Δεν θέτω ερώτημα κ. Μακρή, προχωρώ σε μία διαπίστωση.

—————–

Ραχήλ Μακρή: Μόνο που κ. Δόλλαρη, συγνώμη που σας διακόπτω, να ξέρετε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, δεν υπάρχουν απόρρητα στοιχεία για τους Βουλευτές, μόνο όταν είναι θέματα που…θα το πει και ο κ. Ζώης που είναι πιο έμπειρος, όταν έχουν σχέση με θέματα Εθνικής Άμυνας και θέματα ασφάλειας της χώρας.

Ραχήλ Μακρή: Έχει υποχρέωση κ. Δόλλαρη να τα δίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος και ο διορισμένος στην Τράπεζα της Ελλάδος γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών.

Ραχήλ Μακρή: Να πω κάτι;

Δημοσιογράφος: Τι θέλετε να πείτε κ. Μακρή;

Ραχήλ Μακρή: Να πω ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως είπε και κ. Δόλλαρη, πραγματικά αν δει πριν την πτώχευσή του τα στοιχεία, είναι η πρώτη Τράπεζα, ήταν δηλαδή μία από τις Τράπεζες που ήταν σε καλό  επίπεδο. Το θέμα είναι λοιπόν…

Δημοσιογράφος: Έχετε συνταχθεί με τη γραμμή Φιλιππίδη, αυτό βλέπω.

Ραχήλ Μακρή: Δεν έχει σημασία αν έχω συνταχθεί, εγώ ξέρετε είμαι ειδικευμένη και στην Τραπεζική, οπότε βλέπω και μελετώ τα στοιχεία, δεν είναι θέμα γραμμής Φιλιππίδη.

Πάντως ο κ. Φιλιππίδης, αυτό που είχε πει όταν είχε βγει σε έναν πάνελ που ήμουν την προηγούμενη βδομάδα, που έλεγε ότι είναι στην Αμερική τελικά δεν ήταν στην Αμερική μας έλεγε, έχει δίκιο σε αυτό το κομμάτι, γιατί ενώ ήταν η πρώτη Τράπεζα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα stress tests που γίνονται, που είναι ειδικά για την τραπεζική, δεν χαρακτηρίστηκε ως συστημική και έτσι αγοράστηκε από μία προβληματική Τράπεζα που είναι η EFG. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

—————–

Ραχήλ Μακρή: Με συγχωρείτε, επειδή ήμουν εισηγήτρια στο Νομοσχέδιο του Ανάπτυξης, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι θα μπορούσε να γίνει μία νομοτεχνική παρέμβαση και να έρθει  σαν άρθρο, σωστά; Μέσα στο ίδιο το Νομοσχέδιο. Αυτή η Τροπολογία, δεν την υπέγραψε ο κ. Χατζηδάκης, την απεδέχθη μόνο. Την έχει υπογράψει ο κ. Στουρνάρας και επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Σταμενίτης έχει σχέσεις με το περιβάλλον Σαμαρά.

Καλεσμένος: Την υπογράφουν Χριστογιάννης, Τσουμάνης, Σταμενίτης

Ραχήλ Μακρή: Ναι, συγνώμη, ναι.

Καλεσμένος: Ο κ. Σταμενίτης όπως λέει η κ. Μακρή έχει σχέση με το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, όντως έχει σχέση.

Ραχήλ Μακρή: Έχει σχέση με το γραφείο του κ. Σαμαρά, η σύζυγός του δουλεύει στο γραφείο του κ. Σαμαρά αν λέει κάτι και οι ίδιοι είναι κουμπάροι.

Ραχήλ Μακρή: Είναι και εκπρόθεσμη (η τροπολογία) και δεν συνοδεύεται και από έκθεση του Λογιστηρίου του κράτους και την φέρανε 2:45μμ

About Rachel Makri (3240 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: