Breaking News

Δευτερολογία της Ραχήλ Μακρή επί των άρθρων του σχεδίου νόμου «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις»

Αθήνα, σήμερα στις 8 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.08΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γ’ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ.

ΠΡΟΕΔΡEYΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.

Εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε κι εμείς.

Η κ. Μακρή έχει τον λόγο.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, μας κάνει εντύπωση ότι οι μεγαλύτεροι συνήγοροι του συγκεκριμένου νομοσχεδίου έρχονται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς, έχετε ενστερνιστεί τόσο πολύ τη φιλελεύθερη λογική, που δεν ακούτε ούτε τα στελέχη με μεγάλη κοινοβουλευτική πείρα, όπως είναι ο κ. Κακλαμάνης. Μας κάνει δε ιδιαίτερη εντύπωση ότι για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, καταφεύγετε σε αποτυχημένα επιχειρήματα της νεοφιλελεύθερης ουτοπίας σας.

Ακούσαμε, βέβαια, την κ. Βούλτεψη να μας λέει ότι ο κρατικός έλεγχος θα είναι –λέει- ισχυρότερος αν δοθεί σε ιδιώτες. Ούτε η ελληνική γλώσσα δεν μπορεί να καταλάβει ένα τέτοιο επιχείρημα. Ο έλεγχος, λοιπόν -επειδή είστε και άσχετοι- δεν αυξάνεται όταν δίνεται σε ημέτερους. Ο έλεγχος αυξάνεται από ένα ισχυρό και αδιάφθορο κράτος -και αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνετε- όπου, όπως σας έχουμε εξηγήσει, θα υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας και διασφαλίσεις.

Κύριε Υπουργέ, τελικά φαίνεται ότι φοβάστε τον έλεγχο, γιατί η Κυβέρνησή σας κάνει τα πάντα για να καταστρέψει τις κρατικές δομές της χώρας, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε λογοδοσία ούτε διαφάνεια.

Επίσης ακούσαμε το άλλο τραγελαφικό, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ωφελήσει –λέει- τους μηχανικούς, οι οποίοι πλήττονται από ανεργία και ανέχεια. Ελάτε, επιτέλους, σ’ επαφή με την πραγματικότητα και το περιβάλλον. Κοιτάξτε γύρω σας, γιατί έχετε εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία, η οποία, όχι μόνο οικοδομική δραστηριότητα δεν αναπτύσσει, αλλά φοβάται τόσο πολύ το αύριο, που οι περισσότεροι μηχανικοί της χώρας αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Η απάντησή σας ποια είναι; Να δοθούν τα κρατικά χρήματα σε ιδιώτες και αυτοί να εκμεταλλευθούν με τη σειρά τους μηχανικούς, καθώς έχετε καταστρέψει κάθε κοινωνικό δίκτυο προστασίας και εργασιακών σχέσεων.

Σταματήστε πια τα ψέματα ότι θα μοιράσετε λεφτά σε μηχανικούς και θα μειώσετε την ανεργία με αυτόν τον τρόπο. Πάψτε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας και όσο έχετε ακόμη καιρό αντικρίστε στα μάτια τον ελληνικό λαό και πείτε την αλήθεια, τόσο εσείς όσο και οι Βουλευτές σας.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το ΤΕΕ πριν από λίγη ώρα έστειλε μία επιστολή εκβιαστική προς τους υπαλλήλους του Υπουργείου, του οποίου προΐσταται ο κύριος Υπουργός, που σήμερα «έγινε λαγός» και δεν είχε τα μούτρα να έλθει εδώ για να ακούσει αυτά. Βέβαια, ο κύριος Υπουργός προτιμάει να βρίσκεται με τον σύμβουλο του ΤΕΕ, τον κ. Σπίρτζη, να συμφωνούν και να ανακοινώνουν οι δυο τους και να μας φέρνουν εδώ να ψηφίζουμε εμείς αυτά τα άρθρα για να διαλύσουμε κρατικές υπηρεσίες.

Αυτή, λοιπόν, την επιστολή, είχαν το θράσος να την αποστείλουν και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και να κατηγορούν τους υπαλλήλους του Υπουργείου, στους οποίους προΐσταται ο κύριος Υπουργός, ότι υποκρύπτουν πως σήμερα υπάρχουν διασκορπισμένα μητρώα μηχανικών σε Υπουργεία, λες και φταίνε οι μηχανικοί ή οι υπάλληλοι του Υπουργείου αν υπάρχουν διασκορπισμένα αρχεία. Τι κάνει ο κύριος Υπουργός, αν υπάρχουν διασκορπισμένα αρχεία, για να μην είναι διασκορπισμένα;

Υποκρύπτουν, λέει, μάλιστα, ότι στη Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου δεν υπάρχει ούτε ένας μηχανικός. Θα καθορίζει το ΤΕΕ πώς θα στελεχωθεί ένα Υπουργείο και μία υπηρεσία; Και, αφού συμμετέχει με μέλη του, γιατί δεν έκαναν τις παρατηρήσεις τους τότε και τις κάνουν τώρα, εκβιαστικά; Υποκρύπτει, λέει, τις διαδικασίες της Δ15, που αρκούνται σε μία γραφειοκρατική διαδικασία υπεύθυνων δηλώσεων και πιστοποιητικών χωρίς έλεγχο, χωρίς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να γνωρίζει το ελληνικό δημόσιο αν τα στελέχη των εταιρειών είναι πραγματικά στελέχη των εταιρειών ή ενοικιαζόμενα πτυχία.

Συγχαρητήρια, λοιπόν!

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: