Breaking News

Ραχηλ Μακρή: «Τελειωτικό χτύπημα στον πρωτογενή τομέα με τους παραγωγούς να έχουν ξεπεράσει τα όρια τους»

04 Δεκεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισημάνσεις – καταγγελίες αποτυπώνει η Βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή για το τελειωτικό κτύπημα που δέχονται οι κτηνοτρόφοι, αλλά γενικότερα όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα σε όλη την χώρα, με τις αποφάσεις σε βάρος τους, τόσο του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, όσο και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι καταγγελίες της αρμόδιας Τομεάρχη των ΑΝΕΛ, έρχονται να επιβεβαιωθούν και από τον συνάδελφό της Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επέστρεψε από την διήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο, έχοντας καταγράψει αυτά κι άλλα τόσα σημαντικά προβλήματα που έχουν κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, αλιείς και γεωργοί, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους και στα Γιάννενα και στην Άρτα.

Πιό συγκεκριμένα:

Δύο καταστρεπτικές αποφάσεις θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και παραγωγοί το 2014, που είναι βέβαιο ότι θα εξαφανίσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλο μέρος της Ελληνικής παραγωγής.

Η πρώτη αφορά την επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και η δεύτερη την επιβολή σε όλους τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων με καταβολή ΦΠΑ 13% από το πρώτο ευρώ.

Η επιμήκυνση του χρόνου για το φρέσκο γάλα θα θίξει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα των παραγωγών μας, θα εξαφανίσει τα Ελληνικά προϊόντα από την αγορά και θα καταστήσει έρμαιο των πολυεθνικών τους Έλληνες καταναλωτές.

Οι κερδοσκόποι θα ρίξουν εξευτελιστικά τις τιμές του γάλακτος για να ισοπεδώσουν την αγορά και όταν μείνουν μόνοι τους θα πραγματοποιήσουν τις πολιτικές τους για διατροφική κατάκτηση της χώρας μας. Η θέση από κυβερνητικούς παράγοντες ότι η διαδικασία αυτή θα μειώσει τις τιμές του γάλακτος είναι επιεικώς ανυπόστατες και απαράδεκτες, αφού οι παρενέργειες της πτώσης της ποιότητας όσο και της διάλυσης της τοπικής παραγωγής δεν αντισταθμίζονται.

Από την άλλη, η εφαρμογή του νέου φορολογικού καθεστώτος στους παραγωγούς πρόκειται να εκτοπίσει πολλούς από τους παραγωγούς, αφού και μόνο η εμπλοκή σε μια διαδικασία τήρησης των πολύπλοκων και γραφειοκρατικών διαδικασιών θα αποτρέψει νέους να ασχοληθούν με τον τομέα και θα αναγκάσει τους παλαιότερους να εγκαταλείψουν την δραστηριότητα.

Με τέτοιου είδους αποφάσεις μέσω οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης των παραγωγών, η κυβέρνηση επιδιώκει τελειωτικό χτύπημα στον πρωτογενή τομέα. Η κυβέρνηση οφείλει να μην παρεμβαίνει στην παραγωγή με ληστρικές μεθόδους, οφείλει να καταλάβει ότι οι παραγωγοί έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανοχής τους.

Οι δύο Βουλευτές Τέρενς Κουίκ και Ραχήλ Μακρή, σε πρώτη φάση θα καταθέσουν Ερωτήσεις στη Βουλη με θέματα από τους φακέλους που έφερε μαζί του ο Βουλευτής Επικρατείας από την Ήπειρο.

Σε δεύτερη φάση, προγραμματίζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα νέα κοινή περιοδεία τους όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ευρυτανία και στη Φθιώτιδα.

 

 

About Rachel Makri (3136 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: