Breaking News

Ομιλία της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης | 08.11.2013

Αθήνα, σήμερα στις 8 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.20΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ.

Συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας και 71 Βουλευτές του Κόμματός του.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να επέλθει η ανατροπή της Κυβέρνησης, που τον έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή εξαθλίωση, πρωτόγνωρο αδιέξοδο και μακροχρόνια κατάθλιψη.

Ισχυρίζεστε ότι είστε οι σωτήρες της χώρας και οι μεγάλοι ευεργέτες του ελληνικού λαού, υπεραμυνόμενοι του δημόσιου συμφέροντος και του καλού της πατρίδας. Ωστόσο μήνες μετά την ορκωμοσία σας, οι χειρισμοί σας αποδεικνύονται, όχι μόνο αναποτελεσματικοί, αλλά καταστροφικοί, τόσο για το δημόσιο συμφέρον όσο και για την πατρίδα.

Δεν είστε μόνο ανίκανοι να χειριστείτε τη δραματική κατάσταση στην οποία εσείς οι ίδιοι φέρατε τη χώρα, αλλά φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί καταφανέστατα ότι σκοπίμως οδηγείτε τη χώρα στο γκρεμό για να εξυπηρετήσετε αλλότρια και εσωτερικά συμφέροντα.

Σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης εφαρμόζονται πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση των θεσμών και των δομών του κράτους, κάνοντας τα εντελώς αντίθετα από αυτά που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διακήρυττε όταν αποκαλούσε το μνημόνιο «τη λάθος συνταγή», αυτή που θα βύθιζε τον ασθενή στο κρεβάτι του.

Ξεκινώντας από την οικονομία, εφαρμόζετε το χειρότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας έχοντας αφυδατώσει κυριολεκτικά την αγορά. Έχετε προδώσει τους μικροομολογιούχους των οποίων τις οικονομίες μιας ζωής ληστέψατε.

Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στους αποφοίτους του Χάρβαρντ, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους άδικους και υψηλούς φόρους. Ποιον ακριβώς κοροϊδεύετε; Εσείς δεν είστε που επιβάλλατε και εφαρμόζετε το πιο άδικο και απαράδεκτο φορολογικό σύστημα κατ’ εντολή της τρόικας; Είπατε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Εσείς δεν είστε που δεν κάνετε το παραμικρό για να πληρώσουν τους φόρους οι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν εκατομμύρια και κυνηγάτε τον απλό φορολογούμενο, που για λίγα ευρώ σχεδιάζετε να του κατάσχετε ακόμη και το σπίτι;

Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να βάζετε δυσβάσταχτους φόρους σε πολίτες που δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν. Εφαρμόζετε πολυδαίδαλα φορολογικά συστήματα διαλύοντας τις επιχειρήσεις, καταστρέφοντας την αγορά, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για επενδύσεις.

Καταντήσατε την Ελλάδα προτεκτοράτο των συμφερόντων που εκπροσωπείτε και τους Έλληνες δούλους τους. Οι Έλληνες δεινοπαθούν και οι φίλοι σας καναλάρχες, εθνικοί εργολάβοι ζουν και βασιλεύουν σε ένα διαλυμένο από εσάς κράτος.

Διαλύετε την εθνική και δημόσια ασφάλεια, υποβαθμίζοντας τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας και εγκαταλείποντας τις δομές που συμβάλλουν στην εθνική κυριαρχία. Υποβαθμίζετε την παιδεία καταρρακώνοντας τη δημόσια εκπαίδευση και ενισχύοντας εντέχνως την ιδιωτική.

Αναθέσατε σε εταιρεία συμφερόντων ιδιωτικού ΙΕΚ τη μελέτη της αποτύπωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας για 137.000 ευρώ. Καταθέτω στα Πρακτικά την με αριθμό πρωτοκόλλου 2845/13-12-2012 απόφαση ανάθεσης του έργου που μου προσκομίσατε μετά από σχετική ερώτησή μου.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα απόφαση, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Την ίδια ώρα που ανακοινώνατε την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ, με αποτέλεσμα σήμερα δέκα πέντε χιλιάδες μαθητές και δυόμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στον αέρα, ο Υπουργός Παιδείας φωτογραφιζόταν με τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ που ανέλαβε το έργο. Καταθέτω τη φωτογραφία για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα φωτογραφία, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Εκτελείτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας βάζοντας πλάτες σε ιδιωτικές εταιρείες, με επιχείρημα το υψηλό ποσοστό δημοσίων δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα, επιχείρημα που καταρρίπτεται όταν μελετήσει κάποιος τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι από τα λιγότερα δαπανηρά κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της υγείας.

Καταθέτω για τα Πρακτικά πίνακα που περιλαμβάνεται στη μελέτη «Reporting public finance in EU European Economy 4/2013», τον Απρίλιο του 2013, όπου φαίνεται ότι η Ελλάδα για το 2011 είχε δαπάνες για τη δημόσια υγεία 5,9% επί του ΑΕΠ, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 7,8% και 7,9% στην Ευρωπαϊκή Ένωση των είκοσι επτά και των δεκαπέντε αντίστοιχα.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά τον προαναφερθέντα πίνακα, ο οποίος βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Την ώρα που η χώρα είχε αξιόπιστο ενεργειακό σύστημα με μία ΔΕΗ δημόσιου χαρακτήρα, που υπηρετούσε τους Έλληνες πολίτες, επιχειρείτε να ξεπουλήσετε κάθε στοιχείο της αγοράς της ενέργειας, καθιστώντας την έρμαιο σε κάθε αρπακτικό. Εκποιείτε και χαρίζετε χωρίς κανένα δισταγμό την περιουσία των Ελλήνων σαν να είναι περιουσία που σας ανήκει.

Ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά συμβάσεων που περάσατε από το Κοινοβούλιο και δύνανται να υποκρύπτουν πιθανά αδικήματα είναι η τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των αναδόχων εταιρειών «ΚΑΒΑΛΑ OIL» και «GUS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ» και η απευθείας ανάθεση του λιγνιτορυχείου της Βεύης στη δυτική Μακεδονία, τα οποία ανέδειξα ως τομεάρχης ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παραδίδετε τον φυσικό πλούτο και τις δομές για ένα κομμάτι ψωμί στα συμφέροντα και τους λέτε και ευχαριστώ. Παραδίδετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, το όνομα της Μακεδονίας και την περηφάνια των Ελλήνων άνευ όρων.

Εσείς, κύριε Σαμαρά, ήσασταν που ρίξατε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το όνομα της Μακεδονίας και τώρα αποφασίζετε κρυφά και ξεπουλάτε το όνομα. Αυτό αποδεικνύει ότι μία ζωή δεν σας ενδιέφερε η ουσία, αλλά μόνο η εξουσία. Αφήνετε την τρόικα να αποφασίζει και να διατάζει. Παραδώσατε τη νομοθετική εξουσία στην τρόικα.

Στις 12 Μαρτίου του 2011 από το προσωπικό του e-mail ο κ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε στο οικονομικό επιτελείο τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο τότε Υπουργός απροκάλυπτα εξαγγέλλει τη νομοθέτηση νέων δημοσιοοικονομικών κανόνων «όπως θέλουμε εμείς και όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα».

Καταθέτω για τα Πρακτικά για ακόμη μία φορά το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκάλυψε ο δικτυακός τόπος «e-Reportaz» και για το οποίο κατατέθηκε η με αριθμό πρωτοκόλλου 1992/25-9-2013 ερώτησή μου, η οποία δεν απαντήθηκε από κανέναν από τους δύο Υπουργούς.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)

 Προκαλείτε την κοινή γνώμη. Απειλείτε κι εκβιάζετε τους πολίτες που υποτίθεται ότι πρέπει να υπηρετείτε. Είστε, κύριοι της συγκυβέρνησης, αυτοί οι οποίοι παραλάβατε μία χώρα κι αυτοί που θα παραδώσετε μία αποικία! Υπογράφετε ό,τι σας υποδεικνύει η τρόικα, χωρίς καν να τα διαβάζετε. Αδιαφορείτε για τις συνέπειες και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κρατήσετε την καρέκλα σας. Δεν έχετε ίχνος ήθους, ίχνος ανθρωπιάς. Παρακολουθείτε μία χώρα να σιγοσβήνει, να αργοπεθαίνει κι εσάς σας ενδιαφέρει πώς να ικανοποιήσετε τους Γερμανούς μέντορές σας και πώς να επιτύχετε αριθμούς. Τέτοια υποταγή δεν επέδειξε ούτε ο Τσολάκογλου και η Κυβέρνησή του!

Εφαρμόζετε το μέτρο της διαθεσιμότητας κατά το δοκούν, διαλύοντας τη Δημόσια Διοίκηση, ενώ την ίδια ώρα προσλαμβάνετε «ημετέρους» με παχυλούς μισθούς.

Κλείσατε την ΕΡΤ που, σύμφωνα με τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων του 2010 και του 2011, κατάφερε να έχει κερδοφορία ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, δεν αναρτήθηκαν πουθενά έστω οι περιληπτικές οικονομικές καταστάσεις τόσο της 31ης Δεκεμβρίου του 2012 όσο και της περιόδου έναρξης εκκαθάρισης, όπως προβλέπεται από το ν. 2190 περί ανωνύμων εταιρειών που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ποινικές ευθύνες για τη μη δημοσίευσή τους. Περιμένουμε να μας απαντήσετε στη με αριθμό πρωτοκόλλου 3278/30-10-2013 ερώτησή μου.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει επανειλημμένα το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)

 Επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, να μιλήσω για ένα ακόμη λεπτό.

Καταθέτω για τα Πρακτικά τις οικονομικές καταστάσεις της ΕΡΤ όπου φαίνεται ότι υπήρχε κερδοφορία.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Με αυτόν τον τρόπο κάνετε τις συμφωνίες σας, για να σας στηρίζουν οι ιδιώτες καναλάρχες;

Συγκυβερνάτε και συγκαλύπτεστε, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, φορώντας τον «φερετζέ» της εθνικής σωτηρίας. Όμως ο λαός σάς πήρε πια χαμπάρι. Στήσατε ένα θέατρο για να υφαρπάξετε την ψήφο των πολιτών. Τρομοκρατήσατε τους πολίτες για να βάλετε στο χέρι τα εισοδήματά τους και τώρα ετοιμάζεστε να υφαρπάξετε τα σπίτια, τα χωράφια, τις αποταμιεύσεις κι ό,τι περιουσία έκαναν με κόπο και ιδρώτα.

Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Είναι καθήκον μας να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της διαφθοράς, της διαπλοκής, της ατιμωρησίας και της αρπαγής της δημόσιας περιουσίας. Είναι καθήκον μας να διώξουμε αυτούς που μέσα σε λίγα χρόνια μετέτρεψαν έναν υπερήφανο λαό σε υπόδουλο, νέους που είχαν όρεξη για ζωή και δημιουργία σε καταθλιπτικούς και μελαγχολικούς.

Απευθύνομαι στους Έλληνες Βουλευτές. Μη γίνεστε πιόνια των εκπροσώπων των κατοχικών δυνάμεων! Μη μετατρέπεστε σε νεροκουβαλητές των διεφθαρμένων! Μην προσυπογράφετε την εθνική μας καταδίκη!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, ολοκληρώνετε.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Δεν ψηφίζουμε για να ρίξουμε απλά την Κυβέρνηση προδοσίας, αλλά για το μέλλον ολόκληρης της χώρας. Δεν ψηφίζουμε με γνώμονα τα κομματικά κριτήρια, αλλά για το μέλλον των παιδιών μας.

Πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που υποθηκεύουν την ύπαρξη της πατρίδος μας. Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε και η ώρα είναι τώρα!

 

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: