Breaking News

Ομιλία της Ραχήλ Μακρή στην Ολομέλεια για την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου | 15.07.2013

Αθήνα, σήμερα στις 15 Ιουλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.14΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Β’ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.

ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά του πρώην Υπουργού, κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC» περί παραδοχής ή μη της πρότασης για την άσκηση δίωξης κατά του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και λήψη απόφασης, με μυστική ψηφοφορία, επί της προτάσεως της Επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οποία ζητείται άσκηση δίωξης, όπως αυτές καθορίζονται και εξειδικεύονται στο πόρισμα της ως άνω Επιτροπής, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος, τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 157 του Κ.τ.Β. και τις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου 6 του ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Μετά από εκατοντάδες ώρες συνεδριάσεων της επιτροπής, έφτασε η ώρα να παραπεμφθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου στη δικαιοσύνη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, για τους συνενόχους του. Αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο. Δεν τους αγγίζει κανείς. Δεν τους ακουμπά κανείς.

Οι πολίτες της Κοζάνης και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, γνωρίζει τους πρωταίτιους της σκηνοθετημένης και εγκληματικής κρίσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, έχει καταστρέψει την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, διέλυσε χιλιάδες επιχειρήσεις και οδήγησε στη φτώχεια χιλιάδες νοικοκυριά και απαιτούν να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία, να βρεθούν όλοι οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Όμως, πολύ φοβάμαι ότι αυτό δεν θα γίνει, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση, με τα συνεργαζόμενα σχήματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν εντέχνως να αποποιηθούν όλες τις ευθύνες τους, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου. Διαμορφώνουν τις καταστάσεις κατά το δοκούν, όπως τους συμφέρει, χωρίς αιδώ και χωρίς ήθος, χωρίς να εφαρμόζεται ο νόμος. Όπως διαμορφώνουν καταστάσεις στην κοινωνία με προστασία ημετέρων, έτσι προσπαθούν να κάνουν και στην περίπτωση του κ. Παπακωνσταντίνου. Προστατεύουμε τους δικούς μας, παραπέμπουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου, τη γλιτώνουν οι αρεστοί μας και σκεπάζουμε αυτά που έκλεψαν και κλέβουν οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων που κυβερνούν την Ελλάδα.

Σύρατε την υπόθεση αρκετούς μήνες. Δημιουργήσατε το κλίμα όπως σας συνέφερε. Και πλέον τι μας λέτε; Φταίει μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ τα πολιτικά κόμματα που δημιούργησαν την κατάσταση και μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων, είναι αυτοί σήμερα που θα σώσουν τη χώρα.

Έχετε στήσει ένα όμορφο σκηνικό κατά το δοκούν. Μία μέρα, όμως, αυτό το σκηνικό θα πέσει και θα φανεί η βρωμιά που κρύβεται από πίσω, γιατί οι ευθύνες, σάς ανήκουν συλλογικά. Από κοινού χειριστήκατε τις τύχες της χώρας ως αντίπαλα κόμματα και σήμερα ως συνεργαζόμενα. Μην προσπαθείτε να αποποιηθείτε την ιστορική πραγματικότητα.

Οι ευθύνες είναι συλλογικές και εγκληματικές για όλους όσους προβαίνουν σε υπερψήφιση διατάξεων κατά του ελληνικού λαού αλλά και για εκείνους που στέλνουν στη δικαιοσύνη τον κ. Παπακωνσταντίνου -που καλώς πράττουν- ξεχνώντας, όμως, τα υπόλοιπα εγκλήματα που έχει κάνει ο ίδιος. Ξεχνούν τις δηλώσεις περί «Τιτανικού» και ανόδου των spreads. Ξεχνούν τη συναυτουργία και συνενοχή του κ. Παπανδρέου. Ξεχνούν ότι ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μιλούσε κάποτε για την εγκληματική πολιτική που μνημονίου και σήμερα το εφαρμόζει κατά γράμμα.

Έχετε την ηθική υποχρέωση, όπως αποφασίσατε για τον κ. Παπακωνσταντίνου, να καταλογίσετε τις ανάλογες ευθύνες και σε όλους όσους έχουν ζημιώσει τη χώρα και βλάψει το δημόσιο συμφέρον με πράξεις ή παραλείψεις τους.

Οι Έλληνες, θέλουν να δουν τους υπεύθυνους να τιμωρούνται. Μέχρι στιγμής τιμωρούνται εκατομμύρια άνεργοι, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι και άνθρωποι του μεροκάματου. Τιμωρούνται οι συνταξιούχοι, τιμωρούνται οι συνεπείς, τιμωρούνται οι μικροομολογιούχοι. Οι παράνομοι και οι κλέφτες τη γλιτώνουν και πέφτουν στα μαλακά.

Όσο κι αν υποκρίνεστε και όσο κι αν τα παρουσιάζετε ρόδινα, ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει τι συμβαίνει. Όσο κι αν προσπαθείτε να βάλετε τις κοινωνικές τάξεις να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους για να περνάτε τα δικά σας εκ του ασφαλούς, χάνετε την αξιοπιστία σας.

Η ώρα της κρίσεως για αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα θα έρθει όχι από αυτό το Κοινοβούλιο αλλά στο μέλλον, από καθαρές πολιτικές δυνάμεις που θα διαχειριστούν με αξιοπρέπεια και με αίσθημα ευθύνης τη διακυβέρνηση των Ελλήνων πολιτών.

Μπορεί να αργήσει να λάμψει η αλήθεια αλλά θα λάμψει. Δεν θα είναι μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου που θα πληρώσει για τα εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος και κατά της δημόσιας περιουσίας αλλά όλοι όσοι μας οδήγησαν εδώ.

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: