Breaking News

Ραχήλ Μακρή: «Τι τους ενόχλησε ο παπαγάλος ή το φιάσκο της Κίνας;» | 22.05.2013

Απόσπασμα της από 22 Μαΐου 2013, ομιλίας της Ραχήλ Μακρή στην Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου της πρότασης νόμου των Βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: «Οι επικοινωνιολόγοι σας, κύριοι της Κυβέρνησης, δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν άλλο την πραγματικότητα. Η ανακολουθία λόγων και έργων δεν πείθει πια κανέναν. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι στη φιέστα των ομιλιών του τότε Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν Πρωθυπουργού στο Ζάππειο, η οποία είχε εξελιχθεί σε πολλές συνέχειες, απορριπτόταν η εσωτερική υποτίμηση ως μέτρο επανεκκίνησης της οικονομικής μεγέθυνσης. Ωστόσο, με την πολιτική της λιτότητας και της λανθασμένης δημοσιονομικής συστολής, ουσιαστικά στοχεύετε σε αυτό το οποίο είχατε απορρίψει.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, εσωτερική υποτίμηση σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς και χωρίς έλεγχο της νομισματικής πολιτικής δεν γίνεται. Η ίδια η αξιολόγηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σημειώνει ότι το 2011 η πραγματική σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία παρέμεινε αμετάβλητη, παρά τη μικρή πτώση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά 2,5%.

Φυσικά, ακόμη και αυτό το όφελος του 2,5%, σχεδόν μηδενίστηκε από την ανατίμηση του ευρώ το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους.

Είναι καιρός να πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η πολιτική σας όχι μόνο δεν φέρνει την ανάπτυξη αλλά στοχεύει στην ανακούφιση των φοβικών συνδρόμων του πληθωρισμού της Γερμανίας. Είναι καιρός να παραδεχθείτε ότι οι θυσίες των Ελλήνων εξανεμίζονται, καθώς μια ανατίμηση του ευρώ μπορεί να εξαλείψει εντελώς τη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.

Σε όλα αυτά, βέβαια, δεν απαντάτε, όπως δεν απαντήσατε και στο ζήτημα του υπολογισμού του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή. Αυτό που κάνετε είναι να ταξιδεύετε, ακολουθώντας τα βήματα του εξαφανισμένου από την Ελλάδα στο Κοινοβούλιο Γεωργίου Παπανδρέου.

Ποια είναι τα αποτελέσματα που είχε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ; Πόσες επενδύσεις έγιναν; Τελικά, το μόνο που ήρθε στην Ελλάδα ήταν ο λογαριασμός του ταξιδιού των κυβερνητικών και των ημετέρων σας κομματικών φίλων, τους οποίους βαφτίζετε επιχειρηματίες.

Στο τελευταίο ταξίδι σας στην Κίνα, βέβαια, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχατε αποτελέσματα. Αυξήσατε τις ελληνικές επενδύσεις στην Κίνα. Συγχαρητήρια, αλλά είχατε πάει για το αντίθετο.

Διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό Τύπο τα κατορθώματά σας με τις επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στη ναυπήγηση πλοίων σε κινεζικά ναυπηγεία να ανέρχονται στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια για την τελευταία οκταετία. Η Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους ξένους επενδυτές για την Κίνα, παρέχοντας, μάλιστα, θέσεις απασχόλησης στη χειμαζόμενη από την κρίση στις ναυλαγορές και τις χαμηλές τιμές κινεζική ναυπηγική βιομηχανία. Οι επενδύσεις αυτές, ασφαλώς και είναι πολλαπλάσιες αυτών που έχει πραγματοποιήσει η Κίνα στην Ελλάδα.

Εάν ο κύριος Πρωθυπουργός κάθε φορά που πηγαίνει στο εξωτερικό μεριμνά για επενδύσεις προς τις χώρες που τον υποδέχονται, καλύτερα να παραμείνει εντός των συνόρων, μήπως και βρει το χρόνο να έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Φυσικά και εντός της χώρας δεν είστε λιγότερο επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον. Η πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης ήταν αυτή η οποία κατέστρεψε την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.  Η πολιτική σας πλήττει τους δανειολήπτες και ευρύτερα την ελληνική οικογένεια».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ

About Rachel Makri (3220 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: