Breaking News

Ραχήλ Μακρή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Κύρωση της ΠΝΠ «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» | 05.02.2013

Στην Αθήνα σήμερα, 05 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.35΄, συνήλθε σε συνεδρίαση, στην  Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223) του Μεγάρου της Βουλής, η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση της από 18 Δεκεμβρίου Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας»».

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (Ειδική Αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Το εν λόγω σχέδιο νόμου αναφέρεται στην «Κύρωση της από 18 Δεκεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας». Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο βαθμός κατανόησης και σεβασμού σας στην έννοια και την ουσία των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών. Ταυτίζεται με το βαθμό βέβαια της αποτελεσματικότητάς σας στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Τελικά το μόνο που γνωρίζετε είναι να παρέχετε στους ημέτερους ευνοϊκές και φωτογραφικές διατάξεις που παραβιάζουν κάθε έννοια ισονομίας και δημοσίου συμφέροντος.

Στην παράγραφο 8 του άρθρου 1 έχετε εισάγει δύο παραγράφους του άρθρου 25 του νόμου 3614/2007. Με την πρώτη παραχωρείτε τη δυνατότητα πληρωμής αναδόχων συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής ή και ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής.

Το επιχείρημα ότι ανταποκρίνεστε στο αίτημα της αγοράς η οποία «στενάζει» από τη μνημονιακή πολιτική λιτότητας, την οποία εσείς εφαρμόζετε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι εκμεταλλευτήκατε τη διαδικασία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, για να «βολέψετε» ημέτερους να λάβουν τις πληρωμές,  χωρίς να πληρούν τις απαιτήσεις του νόμου. Φυσικά, αυτοί που σας είχαν απαγορεύσει τη διάταξη ήξεραν ότι είχαν 13 ημέρες να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους.

Με τη δεύτερη παράγραφο δίνετε τη δυνατότητα, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, έκδοσης κανονιστικών διοικητικών πράξεων που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα  προγράμματα. Οι Πράξεις αυτές προκαλούν δαπάνη που αναγνωρίζεται και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς τη σύμπραξη του Υπουργού Οικονομικών και φυσικά τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου αυτού. Το «πάρτι» συνεχίζεται και σ’ αυτή την παράγραφο.

Πάλι σε 13 μέρες εκδώσατε πράξεις που βαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, χωρίς έλεγχο των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Τα ερωτήματα που θέτουμε, ως «Ανεξάρτητοι Έλληνες», είναι: για ποιους εκδώσατε τις πράξεις αυτές; Ποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις ανωτέρω διατάξεις; Θα παρακαλούσαμε το κύριο Υπουργό, έως τη συζήτηση αυτού του σχέδιο νόμου στο Κοινοβούλιο, να δώσει σε όλους εμάς, τους Βουλευτές της Επιτροπής, τη λίστα με τα ονόματα αυτά, να καταθέσει τη λίστα με τα ονόματα αυτά.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στον ελληνικό λαό τις απαντήσεις  των ανωτέρω ερωτημάτων, καταθέσαμε σήμερα ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για να δούμε ποιοι και πόσοι ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ανωτέρω ρυθμίσεις.

Η απαξίωσή σας προς το Κοινοβούλιο κορυφώνεται από το γεγονός δεν έχει καμία σημασία εάν σήμερα ψηφίσουμε θετικά ή αρνητικά τη συγκεκριμένη διάταξη. Οι έννομες συνέπειες έχουν ήδη δημιουργηθεί. Οι ημέτεροι έχουν ήδη εκμεταλλευθεί το συγκεκριμένο «παράθυρο» και εσείς, με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 2, καταργείτε τη συγκεκριμένη παράγραφο. Εάν αυτό δεν αποτελεί χλευασμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δεν ξέρω τι μπορεί πλέον να αποτελέσει.

Κατά τα λοιπά, οι υπόλοιπες διατάξεις βρίσκονται εκεί χωρίς να τεκμηριώνεται πουθενά η έννοια του κατεπείγοντος, ούτε το παράβολο και η διάρκεια ισχύος πιστοποιητικού ασφάλειας σιδηροδρομικής επιχείρησης και έγκρισης ασφάλειας διαχειριστή υποδομής, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «επείγον»,  ούτε φυσικά η λειτουργία των καταστημάτων τις δύο Κυριακές του Δεκέμβριο 2012 δικαιολογούν ένα τέτοιο χαρακτηρισμό.

Το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό στη συγκεκριμένη πράξη είναι το άρθρο 5 περί αναστολής των πλειστηριασμών. Φυσικά θα μπορούσατε να είχατε ρυθμίσει το θέμα προστασίας συνολικά και με σοβαρότητα κι όχι να παρέχετε ετήσιες αναβολές.  Ίσως, βέβαια, να μην σας αφήνει ο Κοινοβουλευτικός σας Εκπρόσωπος, ο οποίος έχει προβεί σε δηλώσεις προστασίας των συμφερόντων των τραπεζιτών από τους «κακούς» δανειολήπτες που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια, γιατί έχουν να ζήσουν, που δεν έμειναν άνεργοι από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης, που μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης των παιδιών τους και απλώς αποφάσισαν να καθυστερούν τις δόσεις των δανείων στους τραπεζίτες.

Ο συγκεκριμένος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος θεωρεί ότι πλήττονται από την ελληνική κοινωνία. Σας έχω επισημάνει και σε προηγούμενες ομιλίες να μην υποτιμάτε τελικά τη νοημοσύνη μας. Όπου και να κρύψετε χαριστικές και φωτογραφικές διατάξεις δικών τους ανθρώπων θα τις βρούμε. Ελπίζω μόνο ότι στη λίστα των «ωφελημένων» από τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 1, δεν θα βρούμε κανένα ηχηρό όνομα μεγαλοεπιχειρηματία. Σ’ αυτή την περίπτωση το ολίσθημά σας δεν θα έχει όρια.

Για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείτε την τακτική του εξαναγκασμού των Ελλήνων Βουλευτών, οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν μια νομοθετική παρέμβαση, όπως είναι η περίπτωση αναστολής των πλειστηριασμών του άρθρου 5 και επιχειρείται δε να μας «παγιδεύσετε» με επικοινωνιακά τεχνάσματα ισχυριζόμενοι ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν στηρίζουν τα ελάχιστα ψήγματα κοινωνικής πολιτικής που διαφημίζετε στον ελληνικό λαό.

Σας γνωρίζω ότι επιφυλασσόμεθα  επί του συνόλου του σχεδίου νόμου, προκειμένου στην Ολομέλεια να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Ευχαριστώ.

About Rachel Makri (3254 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: