Breaking News

Ομιλία της Ραχήλ Μακρή για το σχέδιο νόμου: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις του ν. 4093/2012, Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου»

Αθήνα, σήμερα στις 14 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.08΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Δ’ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις του ν. 4093/2012, κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων, παροχή εξουσιοδοτήσεων για την Υπογραφή των Συμβάσεων» και άλλες επείγουσες διατάξεις».

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κυρία Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αξιότιμοι κύριοι της συγκυβέρνησης, όσο και αν προσπαθείτε να καταλύσετε το δημοκρατικό πολίτευμα και τον κοινοβουλευτισμό φιμώνοντας τους Έλληνες Βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι παρόντες, όπως και χθες στην επιτροπή, ώστε να εμποδίσουν την επέλαση των καταστρεπτικών σας σχεδίων.

Σήμερα, ήλθατε εδώ να υπογράψετε τις λεπτομέρειες των συμβολαίων που έχετε συνάψει με την τρόικα και τα συμφέροντα, που σχεδιάζουν την οικονομική κατοχή της χώρας μας.

Σήμερα, κύριοι της συγκυβέρνησης, υπογράφετε την υποθήκη του μέλλοντος των επόμενων γενεών. Με την τρομοκρατία σας, έχετε παρουσιάσει στον κόσμο ότι είστε οι σωτήρες της χώρας και ότι χωρίς εσάς θα ερχόταν το πλήρες χάος. Με τον τρόπο αυτό περάσατε όσα θέλατε. Παραχωρήσατε τα πάντα και πλέον αφήνετε τη χώρα στο έλεος των δανειστών.

Σήμερα, έρχεστε να επιβεβαιώσετε το εθνικό ξεπούλημα της πατρίδος μας. Παραδίδετε άνευ όρων κεκτημένα της ελληνικής κοινωνίας υποθηκεύοντας το μέλλον της και όλα αυτά με ταχύτατες διαδικασίες. Όταν πρόκειται να εξυπηρετήσετε τα φίλα προσκείμενα συμφέροντα, ως διά μαγείας εκπληρώνονται τα πάντα με διαδικασίες fast track. Όταν αφορούν το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες αυτής της χώρας, βρίσκετε όλο αφορμές για να καθυστερείτε.

Προβλέπετε ομόλογα τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων ως μέσο απαλλαγής από την καταβολή των δόσεων. Οδηγείτε τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Με τις πράξεις σας θα μετατρέψετε τη χώρα σε ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης των δανειστών.

Καλύπτετε τους συνεργαζόμενούς σας παρέχοντάς τους ασυλία για τις πράξεις τους, όπως τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, στις οποίες γίνονται οι ανταλλαγές ομολόγων. Τι κρύβεται, άραγε, πίσω από αυτήν την ύπουλη ρύθμιση; Μήπως θέλετε να προστατεύσετε από τις ποινικές ευθύνες κάποιους που θα βλάψουν με τις ενέργειές τους το εθνικό συμφέρον;

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα επενδυτικά έργα. Στις 10 Δεκεμβρίου, με εγκύκλιο του Υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Μηταράκη, παραχωρείτε τη δυνατότητα στο αλλοδαπό δημόσιο και σε φορείς του, καθώς και στους ΟΤΑ, να υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο της Ελλάδος και να χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια, που προορίζονται για τους Έλληνες επιχειρηματίες και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Με ποια λογική προχωράτε σε μία τέτοια πράξη; Θα ήταν δυνατόν ποτέ μία ξένη χώρα να αποδεχόταν να χρηματοδοτούνται οι δικοί μας ΟΤΑ από τα χρήματα τους; Έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό η άνευ όρων παράδοση στους δανειστές;

Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε σε περιόδους της γερμανικής κατοχής του 1940. Πτωχεύσατε τους ΟΤΑ με τις περικοπές και τις κομματικές παρεμβάσεις σας και σήμερα καλείτε τους ξένους με λεφτά Ελλήνων πολιτών να κάνουν κουμάντο στις ζωτικές λειτουργίες τους. Τώρα εξηγείται γιατί εδώ και οχτώ μήνες ο κ. Φούχτελ «όργωσε» την Ελλάδα, εντόπισε τα «φιλέτα» της χώρας και σήμερα του δίνετε την έγκριση για να τα καρπωθεί.

Από την άλλη, την ώρα που η ελληνική αγορά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ασφυκτιούν από τη σωτήρια πολιτική σας, δεν απαιτείτε ένα ξεχασμένο δάνειο 20 δισεκατομμυρίων δραχμών στη γειτονική Αλβανία, η οποία προκαλεί συνεχώς με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, αλλά και με τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της κατά καιρούς. Αυτό, όχι μόνο θίγει την αξιοπρέπειά μας αλλά η Ελλάδα καθίσταται το κορόιδο της υπόθεσης. Τα χρήματα είναι του ελληνικού λαού και οφείλετε άμεσα να τα διεκδικήσετε και να τα επιστρέψετε εκεί που ανήκουν.

Για του λόγου το αληθές, καταθέτω στα Πρακτικά το κατάπτυστο αυτό ΦΕΚ με τις υπογραφές του κυρίου «μαζί τα φάγαμε» και του κυρίου, ο οποίος μεθόδευσε το χρηματιστήριο και τα swaps.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Με σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου διαπράττετε καταφανέστατη αδικία κατά πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ, αφού δημιουργείτε δυσμενείς προϋποθέσεις έναντι συναδέλφων τους, την ώρα που από κοινού προχωρούν στην ίδια εξεταστική διαδικασία. Είναι και αυτό επιβολή των τροϊκανών, η εφαρμογή, δηλαδή, του άρθρου 32 παράγραφος 4, που ρυθμίζει επαγγελματικά δικαιώματα αναρμοδίως και κατά τρόπο προκλητικό και αυθαίρετο και επιβάλλει περιορισμούς μόνο σε μία συγκεκριμένη κατηγορία μηχανικών;

Από την άλλη, στον ΟΣΕ προχωράτε σε σοβαρότατο ολίσθημα, αφού με νομικίστικα τερτίπια οδηγείτε σε εκποίηση του οργανισμού, φορτώνοντας τα χρέη στο ελληνικό δημόσιο και χαρίζοντας τον υγιή τομέα του οργανισμού σε καλοδεχούμενους επενδυτές, αφήνοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού στο κενό με εικονική δημιουργία εταιρειών και δίνοντας ως πολιτικό ενέχυρο τη διάλυση της ΓΑΙΑΟΣΕ, που θα ριχτεί στον «Καιάδα» του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα, φαίνεται ο σχεδιασμός σας, που ξεκίνησε από την υποβάθμιση των εθνικών δομών, η τεχνική απαξίωσή τους και, τέλος, το ξεπούλημά τους με πενιχρό αντίτιμο.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ, που ξεπουλάτε επί πινακίου φακής σε τιμή μικρότερη από εκείνη των οφειλών μεγαλοεπιχειρηματιών που διαπραγματεύονται την αγορά τους.

Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση του ξεπουλήματος των πετρελαίων του Πρίνου, που, ενώ θα μπορούσαν να συμβάλλουν αξιόπιστα στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας, η Κυβέρνηση με έναν τελείως παράδοξο τρόπο προκαλεί παγίδες και προβλήματα προφανώς γιατί θέλει να εξυπηρετήσει κάποιους άλλους σκοπούς.

Μου προκαλεί εντύπωση το σθένος της Κυβέρνησής σας, αλλά και των προηγούμενων, που σήμερα σας στηρίζουν, για την αστείρευτη βούλησή σας να υλοποιήσετε ταχύτατα τις διαταγές των ξένων είτε πρόκειται για κυβερνήσεις είτε πρόκειται για συμφέροντα είτε πρόκειται για πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις ενδιαφέρεστε για τα ξένα συμφέροντα πιο πολύ και από τους ίδιους τους πρέσβεις τους στην Ελλάδα. Εκτελείτε τις διαταγές τους σε χρόνο ρεκόρ. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο προσπαθείτε να επικυρώσετε μέσα από το εθνικό Κοινοβούλιο αποφάσεις που δεν πήρατε εδώ και χρόνια. Με τη σημερινή σας απόφαση υπογράφετε αυτομάτως τρεις βασικές συνέπειες:

Πρώτη συνέπεια, παραχωρείτε μέρος της εθνικής περιουσία στους δανειστές χωρίς καμμία προοπτική να επιστρέψουν σε ελληνικά χέρια.

Δεύτερον, δημιουργείτε προϋποθέσεις απαλλαγής από τις ευθύνες τους στους υπεύθυνους της εθνικής καταστροφής αλλά και σε αυτούς που καρπώθηκαν οφέλη από την κρίση στη χώρα.

Τέλος, μετατρέπετε τους Έλληνες πολίτες σε υποχείρια, υπόδουλους ανθρώπους, ανθρώπους χωρίς υπερηφάνεια, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Καταφέρατε στην Ελλάδα να κυριαρχεί από τη μία ασυδοσία και από την άλλη, απαισιοδοξία.

Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την απρόσμενη βιασύνη σας; Φαίνεται καθαρά ο δόλος σας και τα σχέδιά σας για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει η ελεύθερη αγορά και η οικονομική δύναμη των ξένων, το μεθοδεύετε εσείς ανοίγοντας την «κερκόπορτα» της εθνικής κυριαρχίας μέσω της ψήφισης των μνημονίων και του σημερινού νομοσχεδίου με πρόσχημα την μη καταβολή της δόσης από τους δανειστές.

Είστε και τα τρία κόμματα συνυπεύθυνα από κοινού και εσείς προσωπικά, τα μέλη του εθνικού Κοινοβουλίου, που ορκιστήκατε τη διαφύλαξη και την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας. Κι όμως, εσείς είστε σήμερα που με την υπογραφή σας προχωράτε στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Στην περίπτωσή σας έχετε συστήσει συμμορία για να καταληστεύσετε τον εθνικό πλούτο της χώρας και τα χρήματα χιλιάδων πολιτών και ομογενών. Και όλοι οι Έλληνες αναρωτιούνται το εξής. Μα, μπορεί να είστε σε τέτοιο βαθμό εθνικοί μειοδότες; Αναλογιστείτε πώς θα κοιτάξετε στα μάτια τους ανθρώπους που σας εμπιστεύθηκαν το μέλλον των παιδιών τους.

Σας ευχαριστώ.

About Rachel Makri (3216 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: